Magnificat kórus

A Móri Egyházi Kórus története, több mint 50 évre nyúlik vissza. A háború utáni nehéz években az emberek mindennapi életben összetartó erő volt és kultúrált kikpacsolódást biztosított a tagoknak és a hallgatóknak egyaránt. 1999-ben ünnepeltük 50 éves jubileumunkat. Az eredeti tagságból sajnos már senki nincs közöttünk.

Jelenlegi felállásban több mint 10 éve működünk, dolgozunk Steiner Lajosnéval, vegyeskarként. Sok-sok munka és szép élmény áll mögöttünk. Koncert, hangverseny,jótékonysági est, városi és egyházi ünnep mind-mind olyan alkalmak, melyekre természetesen szívesen készülünk és szereplésünkkel tesszük azokat szebbé.

Sokszor megtapasztaltuk a csodás együtténeklés élményét városunk Vegyeskarával, és más kórusokkal is. Több éves hagyomány városunkban a karácsonyi és a húsvéti koncert. Ott vagyunk a Bornapokon, és szívesen teszünk eleget más felkéréseknek is. Kórusunk a területi minősítőn aranyérmes lett. Próbáinkat minden csütörtökön a kapucinus templom és kolostor mögötti területen lévő közösségi házban tartjuk, 7-től 9-ig.

Az egyházi ünnepeken kívül rendszeresen minden hónap első vasárnapján éneklünk a Kistemplomban. Éneklünk még esküvőkön, aranylakodalmakon, temetésen is ha kérik. Többnyire vallásos kórusműveket tanulnuk, de szívesen éneklünk népdalokat, madrigálokat és egyéb műveket is. Szeretettel fogadunk minden énekelni szertő embert sorainkba.

Akinek felkeltettük érdeklődését és van módja velünk énekelni vagy szereplésre szeretne felkérni kérjük az alábbi freemail-re írjon:
moriplebania

vagy jelezze a móri plébánián, Gerendai Sándor atyánál.


Következő szereplések:

2010.11.07. Elsővasárnapi éneklés szentmisén
2010.12.17. Karácsonyi koncert


2005 Bodajk

2006 Kirándulás Salzburgban