2018

NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

február 18. - február 25.

1. Német nyelvű szentmise lesz a Kapucinus templomban Nagyböjt 1. vasárnapján, február 18-án, 16 órakor.

2. Az elsőáldozásra készülők szülei részére értekezletet tartunk a közösségi házban 19-én, hétfőn 17 órakor.

3. Felnőtt bibliaórára várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián február 22-én, csütörtökön 18 órától.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor.

5. Szent Pio kapucinus szerzetes halálának 50-ik évfordulója kapcsán megemlékező szentmise lesz a Kapucinus templomban 23-án, pénteken 18 órakor.

6. Sergio atya biblia kurzusa a közösségi házban 23-án, pénteken 19 órakor lesz.

7. Zenés ifjúsági szentmise lesz a Kapucinus templomban 24-én, szombaton 18 órakor.

8. Jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a Plébánia templomban február 25-én, jövő vasárnap lesz a fél 10-es szentmise keretében.

9. Országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára február 25-én, jövő vasárnap.

10. Zarándok utat szervez Merkatz László Pusztavámon a Csíksomlyói búcsúra, jelentkezni nála lehet. Részletes program a faliújságon megtekinthető.

11. Kérjük azt aki 2018. március 9-én, 18 órára + Józsefért és + szülőkért kért szentmisét a kapucinus templomban, legyen szíves bejönni a kapucinus templom sekrestyéjébe, egy megbeszélésre.


ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

február 11. - február 18.

1. A bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, kedden délután fél 5-kor indul.

2. Február 14, kedd Hamvazószerda (szigorú böjt) a nagyböjti időszak kezdete. Hamvazás szerdán a szentmisék keretében, jövő vasárnap a szentmisék végén lesz. 8 órakor a Kapucinus templomban lesz a szentmise a Szent Erzsébet Katolikus Iskolával, a plébániatemplomban szerdán nem lesz mise.

3. Felnőtt hittanórára várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián 15-én, csütörtökön 18 órától.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órától. A keresztútjárást a karitász végzi.

5. Lelkipásztori Bizottsági megbeszélés lesz a plébánián, pénteken 19 órakor.

6. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 17-én, szombaton reggel 7 órakor.

7. Elsőáldozási felkészítésre várjuk a városi iskolás gyerekeket a közösségi házba szombaton fél 9-ra.

8. A bérmálkozók kiválasztása 18-án, vasárnap a 11 órai szentmise keretében lesz.

9. Megemlékező német nyelvű szentmisét tart Sergio atya a Kapucinus templomban 18-án, vasárnap 16 órakor. A szentmisén a Szári Német Nemzetiségi Népdalkör szolgál.

10. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 25-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 18-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

11. Az elsőáldozásra készülők szülei részére értekezletet tartunk a közösségi házban 19-én, hétfőn 17 órakor.

12. A fészekrakó családos közösség nyitott alkalmat tart a közösségi házban február 17-én 16 órai kezdettel. Téma: Szerepeink a családban. Az előadást és beszélgetést Léner Balázs és dr. Léner-Pintér Sára vezeti. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

február 4. - február 11.

1. Mai napon a szentmisék végén Balázs áldásban részesítjük a híveket.

2. A Prohászka Imaszövetség imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn 16 órára.

3. A Karitasz összejövetelét tartja a közösségi házban kedden 16 órakor.

4. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja nyílt órákra, bemutató tanításokra az iskolaválasztás előtt álló szülőket február 8-án, csütörtökön 8 órától 10 óráig.

5. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban február 9-én, pénteken 19 órától.

6. A Szent Erzsébet Iskola farsangi játszóházba várja az ősszel iskolát kezdő nagycsoportos óvodásokat február 10-én , szombaton 9 órától 11 óráig.

7. Az idei évben a betegek szentségét február 11-én szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a 7.45-kor, a Plébánia templomban a 9.30-kor kezdődő szentmisén. Akik a betegek kenetét fel kívánják venni előtte készüljenek fel arra, a szentgyónás szentségével.

8. 11-én, vasárnap a Plébánia körzetében áramszünet lesz, ezért a templomban nem lesz fűtés, kérjük a kedves testvéreket, hogy ennek megfelelően öltözködjenek.

9. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 25-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 18-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

10. A fészekrakó családos közösség nyitott alkalmat tart a közösségi házban február 17-én 16 órai kezdettel. Téma: Szerepeink a családban. Az előadást és beszélgetést Léner Balázs és dr. Léner-Pintér Sára vezeti. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

január 28. - február 4.

1. Ma este lesz az ökumenikus ima nyolcad záró alkalma a Szent Erzsébet Iskola torna termében 18 órai kezdettel. Mindenkit szeretettel várunk, kérjük a kedves testvéreket, hogy a szeretet vendégséghez süteményt szíveskedjenek hozni.

2. A Női Kör megbeszélésre hívja tagjait a közösségi házba 29-én, hétfőn 17 órára.

3. A Gazdasági Bizottság ülése a plébánián hétfőn este 19 órakor lesz.

4. Szent Pio kapucinus szerzetes pap halálának 50. évfordulóját tartjuk a 2018-as évben. Erre emlékezve az első szentmisére a Kapucinus templomban 30-án, kedden az esti szentmisében kerül sor. Mindenkit szeretettel várunk.

5. Felnőtt hittanra várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián, február 1-én, csütörtökön 18.00-tól.

6. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima, titokcsere, majd szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 16 órától. A kapucinus atyák a betegeket ezen a napon látogatják.

7. Virrasztás lesz első pénteken Magyarországért a Kapucinus kápolnában az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. Szülői értekezlet lesz a leendő bérmálkozók szüleinek a közösségi házban pénteken este 17 órától.

9. Jövő vasárnap a Plébánia templomban a 11 órai szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

10. Szombat Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja, Balázs-áldásban a vasárnapi szentmisék után részesítjük híveinket.

11. Az idei évben a betegek szentségét február 11-én szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a 7.45-kor, a Plébánia templomban a 9.30-kor kezdődő szentmisén.


ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP

január 21. - január 28.

1. Ma este kezdődik az ökumenikus ima nyolcad a Plébánia templomban 18 órakor. Az ima nyolcad alatt a Kapucinus templomban az esti szentmisék 17 órakor kezdődnek. A záró alkalomra a Szent Erzsébet Iskola torna termében kerül sor. Kérjük a kedves testvéreket, hogy erre az alkalomra süteményt szíveskedjenek hozni.

2. A Szent Erzsébet Iskola a leendő elsősök felvételével kapcsolatos tájékoztatásra szeretettel várja a nagycsoportos óvodás gyermekek szüleit 25-én, csütörtökön fél 5-re, ahol megismerhetik az iskola által kínált lehetőségeket is.

3. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 26-án, pénteken 19 órakor lesz.

4. A havonta megjelenő Élő Kenyér misekalauz 6-tól 14 éves korú gyermekek részére megrendelhető. A kiadvány a szentmisék szövegeivel, szentek életével, játékos feladatokkal ajánlott. Megrendelni a plébánián vagy az arra célra hátul elhelyezett lapon lehet 400.-Ft árban. A jelenleg kihelyezett mintapéldányok ingyen elvihetők.

5. Házszentelést lehet kérni a plébánián, igény szerint szívesen megyünk házat, lakást szentelni.

6. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1%-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, a második 1%-ról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára. A Katolikus Egyház száma: 0011

7. 2018-ban Pietrelcinai Szent Pio kapucinus szerzetes pap halálának 50. évfordulóját tartjuk. Erre emlékezve minden hónapban szentmisében emlékezünk meg Szent Pioról, a Kapucinus templomban. Januárban az első ilyen szentmisére 30-án, kedden, a 18 órai szentmisében kerül sor. Mindenkit szeretettel hívunk!


URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

január 7. - január 14.

1. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait hétfőn, 8-án a közösségi házba 16 órára.

2. A Karitasz összejövetelét tartja kedden a közösségi házban 16 órakor.

3. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szombaton fél 5-kor indul.

4. Ifjúsági klubba várjuk a 14 éven felüli fiatalokat a közösségi házba szombaton 19 órára, a téma a szenvedés.

5. A Katolikus Nők Köre hagyományos jótékonysági bálját 13-án 19 órakor rendezi a móri művelődési házban. A bál bevételét az egyházi fúvós zenekar hangszerkészletének bővítésére ajánlja fel. A foglalás alapján a létszám megtelt, de támogatói jegyeket továbbra is szívesen fogadnak. A lefoglalt jegyek fizetése és átvétele 8-án és 9-én lehetséges Jakab Gyulánénál a szikvíz üzemben.

6. Medjugorjei zarándoklatra lehet jelentkezni január közepéig Szabó Margitnál. A zarándoklat időpontja július 9-13-ig lesz, a templomhoz közeli szálláslehetőséggel.

7. A Mária Rádió műsorkészítői és technikai képzést szervez a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziumban január 12-én, pénteken 14 órától. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

8. Január 14-én, vasárnap 16 órakor német nyelvű szentmise lesz a Kapucinus templomban.


SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

december 31. - január 6.

1. Január 1., hétfő Szűz Mária Isten Anyja parancsolt ünnep, mindkét templomban ünnepi miserend lesz.

2. A karitász az első összejövetelét 9-én tartja.

3. Csütörtök, első csütörtök, a Kapucinus templomban rózsafüzér ima, titokcsere 16 órától, vezetett fogadalmi szentségimádás 17 órától, majd 18 órától esti szentmise lesz.

4. Péter Pál testvér a betegeket 4-én és 5-én látogatja.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus templomban az esti szentmise után.

6. Csillagjárás lesz 6-án, szombaton. Gyülekező a közösségi házban 15 órától.

7. Vízkereszt ünnepe parancsolt ünnep szombaton. Vasárnapi miserendet tartunk, de a plébániatemplomban a 11-es mise elmarad.

8. A házszentelés szép hagyomány, melyet különösen Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan szoktak elvégezni. Minden móri atyát bátran keressenek házszentelés ügyben.

9. Kérjük, hogy akik 2017-ben még nem fizették be az egyházi hozzáárulást, azok mihamarabb tegyék meg. Ennek mértéke az éves jövedelem 0,5%-a, vagy 4000 Ft jövedelemmel bíró személyenként. Az egyházi hozzájárulást lehetőleg banki utalással vagy sárga csekken fizessék be, de személyesen is van rá lehetőség az irodában. Köszönjük, hogy adományaikkal eddig is nagylelkűen támogatták az egyházközség életét!


2017

ADVENT 3. VASÁRNAPJA

december 17. - december 24.

1. Karácsonyi együttlétre hívjuk szeretettel a templomainkban tevékenykedő szolgálattevőket a Szent Erzsébet Iskola tornatermébe december 18-án, hétfőn 18 órára. A szolgálattevőkért a hétfő reggeli 6 órai rorate szentmisét ajánljuk fel, ahová várunk minden szolgálattevőt.

2. Minden szerdán csendes szentségimádást tartunk a Plébánia templomban este fél 8-tól fél 9 óráig. A szentségimádás időpontja tévesen jelent meg a december havi hírlevélben.

3. Felnőtt hittanórára várja Tamás atya az érdeklődőket a Plébániára 21-én, csütörtökön este fél 7-től.

4. A negyedik adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton háromnegyed 6-kor kezdődik.

5. Templomtakarításra hívjuk női és férfi testvéreinket a Plébánia templomba jövő hét csütörtökön a rorate szentmise után.

6. A gyónási lehetőség, és a karácsonyi miserend a faliújságon megtekinthető, illetve onnan nyomtatott formában elvihető.

7. Elmarad két vasárnapi szentmise is 24-én. Az egyik a plébániatemplomban a 11-es, a másik a kapucinusban az esti 6-os.

8. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy a 24-én délelőtt a szentmiséken Advent 4-ik vasárnapját üljük, az esti, éjféli miséken, és másnap, 25-én pedig már Karácsony ünnepét. Kérjük a testvéreket, hogy 24-én is jöjjenek el egy délelőtti misére, és vagy az éjfélire, vagy 25-én bármelyik szentmisére.


ADVENT 2. VASÁRNAPJA

december 10. - december 17.

1. Templomainkban most, és jövő vasárnap is, Bice-Bóca vásár van, az általuk és segítőik által készítet ajándéktárgyakból, a Bice-Bócákért.

2. Vasárnap német nyelvű szentmisét mutat be Sergio atya a Kapucinus templomban délután 4 órakor.

3. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn délután 4 órára.

4. A Bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz 13-án, szerdán a Kapucinus térről fél 5-kor indul.

5. Folytatódik Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban pénteken 19 órától.

6. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

7. A Bice-bócák szeretettel várnak mindenkit a karácsonyi műsorukra a Családsegítő központba december 16-án, szombaton fél 10- től.

8. Tamás atya és az óvodai hitoktatók: Adrienn néni és Éva néni szeretettel várják a hittanos foglalkozásra járó ovisokat, kicsiket és nagyokat a karácsonyváró játszóházba a Szent Erzsébet iskolába 16-án, szombaton 10 órától.

9. A harmadik adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban jövő szombaton háromnegyed 6-kor kezdődik.

10. Ifjúsági gitáros szentmise lesz a Kapucinus templomban jövő szombaton este 6 órakor.

11. Jövő vasárnap este a Kapucinus templomban a Magnificat kórus szolgál az este 6-os szentmisében.

12. A tartós élelmiszergyűjtés jövő vasárnap befejeződik, a Karitász köszöni az eddig összegyűlt adományokat.


KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA

november 26. - december 3.

1. A Gazdasági Bizottság ülésezik a plébánián hétfőn este 19 órától.

2. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában pénteken a szokott időben.

3. Folytatódik Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban december 1-én, pénteken 19 órakor.

4. Adventi játszóházba várnak mindenkit a Bice-bócák a Radnóti iskolába december 2-án, szombaton 9 órától 11 óráig.

5. Az első adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton háromnegyed 6-kor kezdődik.

6. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szintén szombaton este 19 órától.

7. Megkezdődnek a rorate szentmisék a plébánia templomban december 4-től, hétfőtől reggel 6 órakor.

8. Az Szent Erzsébet napi perselygyűjtés a két templomban összesen 259.680,-Ft lett, melynek 40 %-át 103.872,-Ft-ot a helyi karitasz kapta. A Karitasz hálásan köszöni a rászorulók nevében is a nagylelkű adakozást.

9. Megjelent a december havi Hírlevél, mely többek között részletesen tartalmazza az ünnepi miserendet és gyónási lehetőségeket is.


ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 19. - november 26.

1. Vasárnapi szentmisénk persely gyűjtése a Katolikus Karitász javára történik, 40%-a a helyi csoport szeretetszolgálatát támogatja.

2. A leendő első osztályos gyermekek szüleit várják a Szent Erzsébet Iskolába november 23-án, csütörtökön fél 5-re, ahol tájékoztatást kapnak az oktató nevelő munkáról, megismerhetik a leendő elsős tanító néniket és az iskola épületét.

3. Adventra készülő játszóházba várnak mindenkit a Bice-bócák a közösségi házba 25-én, szombaton 9 órára.

4. Elsőáldozási felkészítő lesz a városi iskolás gyerekek részére, kivételesen a Szent Erzsébet Iskolában, szombaton fél 9 órakor.

5. Egyházmegyénk is csatlakozik az Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő közös imádsághoz, Móron szentségimádás lesz a Plébánia templomban 25-én, szombaton, 17 órától 18 óráig.

6. Ifjúsági szentmise lesz a Kapucinus templomban november 25-én este 6 órakor. A mise elsősorban az ifjúságnak szól, de mindenkit szeretettel várunk.

7. A karitasz idén is kihelyezi minkét templomban a szeretet kosarat, tartós élelmiszert gyűjtünk a rászoruló családok részére december 3-tól 17-ig.

8. Ha valaki szeretne felnőttként megkeresztelkedni, első áldozó lenni vagy bérmálkozni, kérjük, hogy Tamás atyánál jelentkezzen.


ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 12. - november 19.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban ma délután 4 órakor, ahol az Etyeki Német Nemzetiségi Kórus szolgál.

2. A Bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, hétfőn délután fél 5-kor indul.

3. Lelkipásztori Bizottsági ülés lesz a plébánián hétfőn este 7 órakor.

4. Felnőtt hittanórára szeretettel várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián 16-án, csütörtökön este fél 7-től.

5. Sergio atya Biblia-kurzusa a közösségi házban 17-én, pénteken este 7 órától lesz.

6. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában 18-án, szombaton reggel 7 órakor.

7. A Karitász szeretetvendégségre hívja a kedves „Szép-korú” testvéreket a Szent Imre Közösségi házba november 18-án, szombaton délután 14 órára. Személyszállítási igényt a Plébánia templomba sekrestyéjében vagy a plébánián lehet jelezni.

8. Filmvetítéses Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szombaton este 7 órától.

9. Országos gyűjtés lesz a karitász javára 19-én, jövő vasárnap minden szentmisén. Az összeg 40 %-át a helyi karitász kapja. Kérjük a testvérek nagylelkű adakozását.

10. Hirdetjük a testvéreknek, hogy áldozni nyelvre, illetve kézre lehet. Ha kézbe szeretnénk áldozni, már ezt jelezve járuljunk az áldoztató elé: azaz jobb kezünket a bal alá téve, trónust készítsünk. Ne nyújtsuk ki a tenyerünket, mert kinyújtott tenyérnél nagyobb a veszélye, hogy a szentostya a földre essen. A „Krisztus teste” szavakra „Ámen”-nel felelünk, ami nagyon fontos hitvallásunk, és része a szentáldozásnak, ezért ne felejtsük el mondani! Aki nyelvre szeretne áldozni, ezután nyújtja ki kissé nyelvét, hogy az áldoztató rá tudja helyezni az Eukarisztiát. Aki pedig kézbe áldozik, amint kezébe kapta az Eukarisztiát, jobb kezével tisztelettel magához veszi azt, amíg az áldoztató előtt áll, és csak ezután megy vissza a helyére. Nem szabad tehát sem odébb állva, vagy a helyünkre menve magunkhoz venni az Eukarisztiát! Köszönjük!


ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

november 5. - november 12.

1. Papi és szerzetesi hivatásokért közös imára hív minden kedves testvért a Prohászka Imaszövetség a közösségi házba hétfőn 16 órára.

2. Karitász gyűlés lesz a közösségi házban kedden 16 órakor.

3. Rózsafüzér ima, titokcsere és szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 9-én, csütörtökön negyed 5-től.

4. A Gitáros kiskórus szolgál a Plébánia templomban 12-én, vasárnap a 11 órai szentmisén.

5. A Karitász szeretetvendégségre hívja a kedves „Szép-korú” testvéreket a Szent Imre Közösségi házba november 18-án, szombaton délután 14 órára. Személyszállítási igényt a Plébánia templomba sekrestyéjében vagy a plébánián lehet jelezni.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

október 8. - október 15.

1. Egyházi hozzájárulás befizetésére van lehetőség mindkét templomban a mai napon a szentmisék előtt és után.

2. A Móri Egyházi Fúvószenekar ma ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Kapucinus templomban az esti szentmise keretében. Minden érdeklődőt szeretettel várnap a szentmisére és az azt követő rövid hangversenyre.

3. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a közösségi házban hétfőn 17 órakor.

4. Képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban 30-án, hétfőn este 19.00 órakor.

5. November 1. szerda, Mindenszentek főünnepe. Templomainkban vasárnapi miserend lesz.

6. Csütörtök Halottak napja. Megemlékező szentmise lesz halottainkért a Plébániatemplomban 8.00 órakor, a Kapucinus templomban 18.00 órakor. Ezen a napon emlékezünk meg halottainkról mindkét temetőben délután fél 5-kor az elhunytakért végzett imádságban. Mindkét temetőben sírkő megáldást is lehet kérni. Csütörtökön a kapucinus templomban csendes szentségimádás lesz, 17 órától. A betegeket szokás szerint látogatjuk első csütörtökön és pénteken.

7. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában november 3-án, pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. Gyerektábor utótalálkozó lesz a közösségi házban 3-án, pénteken 15 órától 18 óráig.

9. Sergio atya szombaton, november 3-án, folytatja Szent Márk evangéliumának olvasását, a közösségi házban 19 órától.

10. A Karitász szeretetvendégséggel egybekötött beszélgetésre hívja a kedves „szép-korú” testvéreinket a Szent Imre közösségi házba november 18-án, szombaton délután 14 órára. Személyszállítási igényt a Plébánia- templom sekrestyéjében vagy a plébánián lehet jelezni.

11. A múlt vasárnapi missziós gyűjtés 244735 Ft. Köszönjük a hívek nagylelkű adakozását!


MAGYAROK MAGYASSZONYA

október 8. - október 15.

1. Hétfőn, október 9.-én, lesz a Mária Rádiós önkéntesek találkozója a közösségi házban 18.30-kor.

2. Kedden, 10-én ünnepi szentmisét celebrál a püspök atya Prohászka Ottokár püspök születésének 159. évfordulóján a székesfehérvári Prohászka emléktemplomban 17 órakor. Püspök atya szeretettel várja a híveket, különösen a Prohászka Imaszövetség tagjait, mivel ez a szentmise egyben az Imaszövetség tagjainak 9. találkozója is lesz.

3. A bodajki engesztelő Fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, pénteken fél 5-kor indul.

4. A Fatimai jelenések 100. évfordulóján október 13-án, pénteken a Fatimai kegyszobor első Magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon ünnepi szentmisét mutat be Spányi Antal püspök atya 9 órakor, ahol megáldja a felújított kegyhelyet és a nagyszülőket is. A móri karitász a pusztavámi karitásszal közösen zarándoklatot szervez a kegyhelyre. Még néhány szabad hely van, jelentkezni szerdáig lehet Szabó Margitnál vagy a plébánián, az úti költség 2000,-Ft.

5. Már előre hirdetjük, hogy a szokásos missziós gyűjtést október 22-én tartjuk, mellyel az egyház missziós munkáját segítjük.

6. A múlt hétvégén volt a Mór-Bodajk ifjusági zarándoklat, melynek során segítettek a kedves testvérek közül is. Az ifjúság szépen köszöni az önzetlen segítséget!

7. Mint látjuk a Nepomuki Szent János szobor felújítva visszakerült a helyére. Köszönjük mindazok együttműködését, akik hozzájárultak a szobor helyreállításában!

8. Sergio atya október 20.-án, pénteken, 19 órától, a Szent Imre közösségi házban folytatja Biblia kurzusát, amire minden érdeklőt szeretettel vár!


ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP

október 1. - október 8.

1. Október hónapban, hétfő kivételével, minden nap rózsafüzér imádságra hívjuk a híveket a kapucinus templomba, 17 óra 15 perctől.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hív mindenkit a közösségi házba október 2-án, hétfőm 17 órára.

3. A Karitász összejövetelét tartja a közösségi házban kedden, október 3.-án, kivételesen fél 4-kor.

4. Október 3-án, kedden a Kapucinus templomban 18 órakor a szentmisében Assisi Szent Ferenc transitusáról, haláláról emlékezünk meg, utána szeretet vendégségre hívjuk a jelenlevőket. Október 4-én, szerdán a 18 órai szentmisében ünnepeljük meg Assisi Szent Ferenc atyánkat.

5. Csütörtök első csütörtök, a Kapucinus templomban délután 4 órától rózsafüzér ima, majd titokcsere, 17 órától szentségimádás lesz. A betegeket a szokott időben látogatjuk.

6. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 7-én lesz. A részletes program a faliújságon megtekinthető.

7. A Mária Rádiós önkéntesek találkozója a közösségi házban október 9.-én, hétfőn 18.30-kor lesz.

ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP

szeptember 17. - szeptember 23.

1. Pió atyáról emlékeznek meg a kapucinus testvérek 21-22-23-án, csütörtök-péntek-szombaton az esti 18 órai szentmise keretében, a megünneplésére 23-án kerül sor. Mindenkit szeretettel várnak.

2. Szülői értekezlet lesz a városi iskolák 8. osztályosainak szülei részére a közösségi házban 22-én, pénteken 17 órától, amelyen a bérmálkozásra való felkészülést beszélik meg. A városi 7. osztályosok szüle részére szintén 22-én lesz szülői értekezlet a közösségi házban 18 órától, ahol ugyancsak a bérmálásra való felkészülést beszélik meg. Mindkét napon szeretettel várják a fiatalokat is!

3. Az ifjusági Mór-Bodajk zarándoklat szeptember 29-30-án, pénteken-szombaton lesz. A Székesfehérvári Egyházmegye fitaljaihoz csatlakoznak a passaui és a Szatmári Egyházmegye fiataljai is. Szeretettel várjuk a fitalokat 14 éves kortól. Regisztrálni online lehet és kell szeptember 20-ig, link a zarándoklat facebook oldalán található. Részleteket a regisztrálást követően küldenek.

4. Az iraki keresztények megsegítésére 140.000.-Ft gyűlt össze a Plébánia templomban. Köszönjük az adakozást, az összeg átutalásra került.

5. Kihelyezésre kerültek a Taki kérdések, a szokott helyről elvihetők!

6. Megjelent a szeptember havi Hírlevél, elvihető!


URUNK SZINEVÁLTOZÁSA

augusztus 6. - augusztus 13.

1. A bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, vasárnap délután fél 5-kot indul.

2. Augusztus 14.-én, Szűz Mária mennybemenetelének (Nagyboldogasszonynak) előestéjén, a Kapucinus templomban, 18 órakor szentmisében ünnepeljük Bernát testvér 25. és Agostino atya 50 éves szerzetesi fogadalmát. Mindenkit szeretettel hívunk a hálaadó szentmisére és utána a szeretetvendégségre!


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

július 30. - augusztus 6.

1. Hétfőn megkezdődnek a reggeli szentmisék a Plébánia templomban, hétfőn fél 9-kor, többi napokon 8 órai kezdettel.

2. A Gazdasági bizottság összejövetelt tartja a plébánián hétfőn este 20 órakor.

3. Augusztus 2-án szerdán Angyalos Boldogasszony (Porciunkula) búcsúja lesz. Ez az ünnep Assisi Szent Ferenchez kötődik. Ezen a napon minden ferences és plébánia templomban teljes búcsút lehet nyerni, önmagunk vagy elhunytjaink számára. Az előírt feltételek: szentgyónás, szentáldozás, Miatyánk és Üdvözlégy a Szentatya szándékára. Az ünnepre a bodajki kegytemplomban nagy szeretettel várják a kedves híveket. A program 10 – 16 óráig tart.

4. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima, titokcsere, majd szentségimádás lesz a Kapucinus templomban délután 16 órától. A héten a betegeket a szokott időben látogatjuk.

5. Pénteken Vianney Szent János, a plébánosok védőszentjének, emléknapja. Imádkozzunk plébános atyánkért!

6. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.


ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

június 25. - július 1.

1. Sergio testvér német nyelvű szentmisét tart most vasárnap a Kapucinus templomban délután 16 órakor.

2. Sarlós Boldogasszony ünnepe lesz július 2-án. Püspök atya szeretettel hívja a kedves híveket a vértessomlói kegytemplomba. Különösen hívja a gyermekáldásra váró és gyermek születésére készülő családokat. A zarándokok körmenete fél 10-kor, a szabadtéri szentmise 10 órakor kezdődik.

3. A péterfillér gyűjtést ebben az évben július 2-án tartjuk. Kérjük a hívek nagylelkű adakozását. Az elmúlt évben a székesfehérvári egyházmegye 5.357.000.- Ft-ot bocsátott az Apostoli Szentszék rendelkezésére.

4. Tanévzáró tábortüzes estét tartunk fiatalok számára 30-án, szombaton a közösségi háznál 19 órakor.

5. Miserend-változás!
Július 3-tól július 28-ig nem lesz hétköznap reggel szentmise a Plébánia templomban. A vasárnapi miserend változatlan marad (9.30, 11.00)


ÚRNAPJA

június 18. - június 25.

1. Június 24. szombat Keresztelő Szent János születésének ünnepe, ezen a napon a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében pap- és diakónus szentelés lesz a székesfehérvári Székesegyházban. Püspök atya szeretettel várja a kedves híveket is.

2. A jövő vasárnapi 11. órai szentmisén a Gitáros kiskórus szolgál.

3. Német nyelvű szentmisét tart Sergio testvér a Kapucinus templomban 25-én, vasárnap délután 16. órakor.

4. Sikeres volt a májusi papírgyűjtési akció, 70.000,-Ft került a karitász pénztárába, amit rászoruló családok megsegítésére fordítanak.

5. A Magyar Katolikus Püspöki Kar kezdeményezésére válaszolva, a kapucinus templom Szent Antal perselyében, a hívek felajánlásaiból, a szegények megsegítésére összegyűjtött összegből, 50.000 Ft-ot utaltunk át a közel-keleti keresztények megsegítésére. Köszönjük a kedves hívek felajánlását!


SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

június 11. - június 18.

1. Sergio testvér Biblia-kurzusa vasárnap délután 16.30-tól kezdődik a közösségi házban. Szeretettel vár mindenkit!

2. A Prohászka Imaszövetség a szokásos havi összejövetelét 12-én, hétfőn tartja a közösségi házban.

3. Képviselő testületi ülést tartunk a közösségi házban hétfőn 19.30-tól. Minden testületi tag megjelenésére feltétlen számítunk!

4. Bodajkra, a fatimai engesztelő áhítatra a busz szerdán délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

5. Pió atya szentté avatásának 15. évfordulója alkalmából a kapucinus testvérek 14-15-16-án, szerdától péntekig az esti 18 órai szentmise keretében emlékeznek meg Pió atyáról. Szeretettel várnak mindenkit!

6. A Szent Erzsébet iskola tanévzáró szentmiséje 16-án, pénteken 17 órától lesz a Plébániatemplomban. A ballagás 17-én 10 órától az iskolában kezdődik, majd a Kapucinus templomban folytatódik.

7. Szombaton szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 7 órakor.

8. Jövő vasárnap Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe, Úrnapja. A 7.45-ös szentmise után lesz az ünnepi körmenet. A virágszirmokat (szirmára szedve) a Kapucinus templom folyosójára hozhatják a hívek. Úrnapján a Plébániatemplomban a fél 10-es szentmise elmarad.

9. Péter Pál atya most csütörtökön és pénteken fogja felkeresni az általa látogatott idős és beteg testvéreket!

10. Pünkösdhétfőn rendezték meg az egyházmegyei hittanverseny döntőjét, melyen a móri Petőfi iskolás csapat első helyezést ért el! Szeretettel gratulálunk a győzteseknek: Kendl Boglárkának, Stróbl Rékának és Schweighardt Lucának! ?


PÜNKÖSDVASÁRNAP

június 4. - június 11.

1. Pünkösdhétfőn Egyházmegyei Családi Nap lesz Székesfehérváron a Bregyó-közi Ifjusági és Szabadidő Központban. Minden korosztályt szeretettel vár a püspök atya. Részletes program a faliújságon megtekinthető.

2. A móri Pünkösdhétfői miserend:

Plébánia templomban reggel 8 órakor
Kapucinus templomban este 18 órakor lesz szentmise.

3. A Plébánia templomban a kedd reggeli szentmise kivételesen fél 9-kor kezdődik.

4. Jövő héten, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken a Kapucinus templom zárva marad. Nem lesz este szentmise, sem csütörtöki szentségimádás.

5. A karitasz kedden tartja összejövetelét a közösségi házban 17 órakor.

6. A Prohászka Imaszövetség a szokásos havi összejövetelét 12-én tartja a közösségi házban.

7. Jövő vasárnap 11-ke, Szentháromság vasárnapja, a Kapucinus templom búcsú napja, az ünnepi szentmisén este 18 órakor a Magnificat kórus szolgál.


HÚSVÉTVASÁRNAP

április 16. - április 23.

1. Húsvét hétfőn a Plébánia templomban csak fél 10-kor lesz szentmise.

2. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja a leendő első osztályos gyerekeket a beíratás során az iskolába. A Beiskolázás időpontja április 20-21.( csütörtök-péntek) 8-19 óráig.

3. Jövő vasárnap mindkét templomban, minden szentmise előtt és után egyházi hozzájárulás (adó) befizetésére lesz lehetőség.

4. Elsőáldozási felkészítőt tartunk a Radnóti iskolások részére a közösségi házban 22-én szombaton fél 9-től.

5.A móri fiatalok mindenkit szeretettel várnak a Kapucinus templomba 23-án, vasárnap az esti szentmisére. A szentmisén Rédly Dénes: Tamás apostol miséjét énekelik hangszeres kísérettel. Előtte 17 órától ének próba lesz a hívek számára.

6. Lelkipásztori bizottsági ülést tartunk a plébánián pénteken 19 órától.

7. Bibliai esték sorozat keretén belül „Reformáció az Ószövetségtől napjainkig” címmel előadás lesz a Lamberg-kastély olvasó termében 20-án, csütörtökön 18 órakor.

8. A karitász köszöni a kedves hívek pénzbeli és tartós élelmiszer adományát, 40 rászoruló család részesült az adományokból.

9. Köszönjük minden kedves testvérünk szolgálatát, akik bármely módon is járultak hozzá, hogy Húsvét ünnepét méltóképpen ünnepelhettük meg templomainkban.


VIRÁGVASÁRNAP

április 2. - április 9.

1. Folytatódik Sergio atya Biblia kurzusa vasárnap délután a közösségi házban fél 5-kor. Mindenkit szeretettel várunk!

2. Képviselőtestületi gyűlés lesz a közösségi házban hétfőn 19 órától.

3. A Plébániatemplomban reggeli szentmise csak hétfőn-kedden-szerdán lesz.

4. Templom-takarításra kérünk segítséget a Plébániatemplomban. Férfi testvéreink segítségét kérjük 10-én hétfőn, asszonyainkat 11-én, kedden várjuk a reggeli szentmise után.

5. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra kivételesen 12-én, szerdán kerül sor. A busz a Kapucinus térről fél 5-kor indul.

6. Nagyheti gyónási lehetőséget:
Kapucinus templomban: Kedd 15-18 óráig,
Szerda: 9-12 óráig és 15-18 óráig,
Péntek: 9-12 óráig,
Szombaton 9-12 óráig.
Plébániatemplomban: a nagycsütörtöki virrasztás ideje alatt.

7. NAGYCSÜTÖRTÖKÖN az ünnepi szentmise az utolsó vacsora emlékére a Plébániatemplomban 19 órakor kezdődik, utána virrasztás 23 óráig.

8. NAGYPÉNTEKEN az eddig megszokottaktól eltérően a szertartás a Kapucinus templomban 15 órakor kezdődik. A közösségi keresztutat a Kálvárián 20 órától tartjuk. Nagypéntek szigorú böjti nap!

9. NAGYSZOMBATON a Kapucinus templomban 8-12 óráig szentsírlátogatást lehet végezni, a Plébániatemplomban pedig 8-18 óráig lehet szentsírlátogatást végezni, és 18 órakor rózsafüzért imádkozunk.

10. HÚSVÉTVASÁRNAP a Plébániatemplomban az ünnepi szentmisét hajnali 5 órakor kezdjük, 7 óra körül ételszentelés és feltámadási körmenet a Kapucinus templomhoz. A körmenet után, kb. 8 órakor kezdődik ott a szentmise. A Plébániatemplomban elmarad a fél 10-es szentmise, a 11 órai szentmisét megtartjuk.

11. HÚSVÉTHÉTFŐN a Kapucinus templomban vasárnapi miserendet tartunk, a Plébániatemplomban csak fél 10-es szentmise lesz.

12. Nagyszombaton játszóházba hívják a gyerekeket a Bice-bócák a közösségi házba 9 órától.

13. A múlt vasárnapi perselygyűjtés a szentföld javára 237.000 Ft volt, amit továbbítottunk. Köszönjük a hívek nagylelkű adakozását!


NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

március 26. - április 2.

1. Ma nagyböjti jótékonysági krumpli-ebédet szervezünk a közösségi házban. Az adakozni kívánók a vasárnapi ebédjük árát ajánlhatják fel, cserébe vendégül látjuk őket ma, déltől 14 óráig. Az adakozásból befolyt összegből rászoruló móri keresztény családokat szeretnénk támogatni.

2. Ma délután folytatódik Sergio testvér Biblia kurzusa a közösségi házban fél 5-kor.

3. A gazdasági bizottság megbeszélést tart a plébánián hétfőn 19 órakor.

4. A Sapientia Hittudományi Főiskola következő szabadegyetemi előadásának vetítése a közösségi házban kedden 19 órakor lesz.

5. Nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk Harkai Gábor budajenői plébános atya vezetésével a Kapucinus templomban március 29-30-31-én (szerda-csütörtök-pénteken) az esti szentmise keretében.

6. Keresztutat járunk a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A keresztutat a Katolikus Nők Köre vezeti.

7. Elsőáldozási felkészítőt tartunk a Petőfi és a Zimmermann iskolások részére a közösségi házban szombaton fél 9-től.

8. Országos gyűjtést tartunk a Szentföld javára április 2-án. Kérjük a testvérek nagylelkű adakozását.

9. Apa-Lánya hétvége lesz pusztavámi testvérek szervezésében Válon. Részletes program a faliújságra kihelyezett plakáton tekinthető meg.

10. Előre hirdetjük, hogy két hét múlva, április 9-én, azaz Virágvasárnap a Plébániatemplomban csak 10 órakor lesz szentmise!


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

március 12. - március 19.

1. Ma délután folytatódik Sergio atya Bibliai kurzusa a közösségi házban fél 5-kor. Szeretettel vár mindenkit!

2. Bodajkra, az Engesztelő Fatimai áhítatra a busz 13-án, hétfőn fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

3. A Szent Erzsébet iskola a Művészeti Fesztivál ünnepi gálaműsorára hívnak mindenkit szeretettel a Wekerle Szabadidőközpontba 15-én, szerdán fél 4-re.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor, a keresztutat a Rózsafüzér Társulat vezeti.

5. Szentmisét tartunk a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

6. Elsőáldozási felkészítő lesz a Radnóti iskolásoknak szombaton a közösségi házban fél 9-tól háromnegyed 12-ig.

7. Szent József ünnepe kapcsán édesapák megáldására kerül sor jövő vasárnap minden szentmisén.

8. Német nyelvű szentmisére hívja a Német Nemzetiségi Önkormányzat a kedves híveket 19-én, vasárnap 16 órára a Kapucinus templomba. A szentmisét Sergio testvér mutatja be.

9. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Harkai Gábor budajenői plébános a Kapucinus templomban március 29-30-31-én (szerda-csütörtök-péntek) az esti szentmise keretében.

10. Nagyböjti jótékonysági krumpli-ebédet szervezünk a közösségi házban hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A résztvevők a vasárnapi ebédjük árát ajánlhatják fel, cserébe vendégül látjuk őket március 26-án, vasárnap déltől 14 óráig.

11. A Karitász kihelyezte mindkét templomban a „szeretet kosarat”, április 9-ig tartós élelmiszer adományt vár a kedves hívektől, rászorulók megsegítésére.


NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

március 5. - március 12.

1. A mai napon szentmise végén hamvazás lesz.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a kedves testvéreket a közösségi házba hétfőn, délután 16 órára.

3. A Karitász összejövetelét tartja a közösségi házban kedden délután 16 órakor.

4. A RÉV Veszteségfeldolgozó Csoport szeretettel vár minden olyan érintettet, akik régebben, vagy a közelmúltban veszteséget éltek át, és úgy érzik, hogy a feldolgozásához külső segítségre van szükségük. Az első alkalom a közösségi házban március 8-án, szerdán 17 órakor lesz. További információ a faliújságon megtekinthető.

5. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A Keresztútjárást a Karitász végzi.

6. Elsőáldozási felkészítő lesz a Petőfi és a Zimmermann iskolásoknak szombaton a közösségi házban fél 9-tól háromnegyed 12-ig.

7. Sergio atya Bibliai kurzusa jövő vasárnap folytatódik a közösségi házban fél 5-kor. Szeretettel vár mindenkit!

8. A Karitász kihelyezi mindkét templomban a „szeretet kosarat”, jövő vasárnaptól április 9-ig tartós élelmiszer adományt vár a kedves hívektől, rászorulók megsegítésére.

11. A múlt vasárnapi katolikus iskolák részére történt perselygyűjtés eredménye a két templomban összesen: 188.110 Ft. Köszönjük a kedves hívek adakozását!


ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP

február 26. - március 5.

0. Ma szentmiséinkben országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára!

1. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a közösségi házban hétfőn, 17 órakor.

2. Március 1-je, Hamvazószerda. Szigorú böjti nap, a nagyböjti időszak kezdete. Ezen a napon a Plébániatemplomban nem lesz reggeli szentmise, a Kapucinus templomban reggel 8 órakor is lesz szentmise, melyen az egyházi iskolás gyerekek is részt vesznek. Az esti szentmisét természetesen megtartjuk. A hamvazás e napon, és a vasárnapi szentmisék végén lesz.

3. Csütörtök első csütörtök, a Kapucinus templomban 16 órakor Rózsafüzér ima és titokcsere, majd 17 órakor szentségimádás lesz.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A Keresztútjárást a Magnificat kórus végzi.

5. Virrasztás lesz Magyarországért pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

6. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban 19 órakor, téma a testbeszéd.

7. Az idei bérmálkozók kiválasztása vasárnap a 11 órai szentmisén lesz, melyen a gitáros kiskórus szolgál.

8. Test és lélek imája címmel ifjúsági lelkigyakorlat lesz Iszkaszentgyörgyön március 10-12-ig. Részletek a plakáton olvashatók, jelentkezés 27-ig!

9. Négy alkalmat felölelő előadássorozatot indítunk, melyen a Sapientia Hittudományi Főiskola szabadegyetemi előadásait lehet közösen videón megnézni a közösségi házban. Első alkalom: Istenkép – feladat egy életen át. Időpontja: február 18. kedd 19.00.

10. Az egyházi hozzájárulás fizetéséhez csekkeket találnak kirakva a faliújság alatt. Köszönjük, ha figyelnek Egyházunk anyagi támogatására is!

11. Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy szükség esetén a beteglátogatási igényeiket a Plébánia irodán jelezzék.


ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

február 12. - február 19.

1. Köszönetet szeretnénk mondani Sergio testvérnek, aki nagy mennyiségű ruhaadományt hozott Olaszországból, és egyúttal hirdetjük, hogy a Karitasz munkatársai szeretettel várják az érdeklődőket a közösségi házba hétfőn 9-12 óra között.

2. A fatimai engesztelő áhítatra, Bodajkra a busz a Kapucinus térről indul 13-án, hétfőn délután fél 5-kor.

3. A gazdasági bizottsági ülés hétfőn 19 órakor tartja ülését a plébánián.

4. Az idei bérmálkozók számára szülői értekezletet tartunk a közösségi házban pénteken fél 5-kor. Szeretettel várjuk a fiatalokat és a szüleiket!

5. A Radnóti iskolás elsőáldozásra készülőket várjuk szeretettel felkészítőre szombaton fél 9-től a közösségi házba.

6. A házassági jubileumukat ünneplő házaspárokat köszöntjük jövő vasárnap a fél 10-es szentmise keretében. Elnézést kérünk, hogy a Hírlevélben tévesen 11 óra lett írva.

7. Sergio atya Biblia kurzusa jövő vasárnap, 19.-én folytatódik a közösségi házban fél 5-kor. Szeretettel várunk mindenkit!

8. Előre hirdetjük, hogy az elsőáldozók szülei számára értekezletet tartunk 20-án, hétfőn fél 5-től a közösségi házban.

9. Az egyházi hozzájárulás fizetéséhez csekkeket találnak kirakva a faliújság alatt. Köszönjük, ha figyelnek Egyházunk anyagi támogatására is!

10. Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy szükség esetén a beteglátogatási igényeiket a Plébánia irodán jelezzék.


ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

február 5. - február 12.

1. Ma a szentmisék végén Balázs-áldás lesz.

2. Ma délután megkezdődik Sergio atya Bibliai kurzusa a közösségi házban du. fél 5-kor. Mindenkit szeretettel hív és vár!

3. A Prohászka Imaszövetség imára hív mindenkit a közösségi házba hétfőn du. 4 órára.

4. A karitász összejövetelét tartja a közösségi házban kedden du. 4 órakor.

5. Lelkipásztori gyűlés lesz a plébánián pénteken este 19 órakor.

6. Ifjúsági klub lesz a közösségi házban szombaton este 19 órakor.

7.Az idei évben a betegek szentségét február 12-én, jövő vasárnap szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a háromnegyed 8-as és az esti 6 órai szentmiséken, a Plébánia templomban pedig a fél 10-es szentmisében. A szentséget felvenni kívánók előtte járuljanak a szentgyónáshoz!

8. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 19-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 12-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

9. Megjelent a február havi hírlevél, családonként egy példány elvihető.


ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP

január 22. - január 27.

1. A Szent Erzsébet Iskola a leendő első osztályosok szüleinek tart tájékoztatást a beiskolázásról 26-án, csütörtökön fél 5-től. Szeretettel várják az érdeklődő szülőket.

2. Az idei évben a betegek szentségét február 12-én szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a 7.45-kor és a 18 órakor kezdődő szentmisékben, a Plébánia templomban a fél 10-es szentmisén. A szentséget felvenni kívánók előtte járuljanak a szentgyónáshoz!

3. Január 29-én a 11 órai szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

4. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 19-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 12-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

5. Február 5.-én, vasárnap, 16.30 perces kezdettel, Biblia kurzus kezdődik, Sergio Tellan atya vezetésével. Részletek a hirdető táblán! Mindenkit szeretettel hívunk!


ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

január 15. - január 22.

1. Ma este kezdődik az ökumenikus imahét, melynek alapgondolata „ Megbékélés, Krisztus szorongató szeretete”. Az imaórák este 6 órakor kezdődnek az evangélikus imaházban. Az imahét alatt a Kapucinus templomban az esti szentmisék egy órával korábban, 17 órakor kezdődnek. A csütörtöki szentségimádás a kapucinus templomban kivételesen elmarad.

2. A szerdai szentségimádás a plébánia templomban a szokott időben lesz.

3. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

4. Ifjúsági klub lesz a közösségi házban szombaton este 19 órakor.

5. A Kapucinus templomban szombatonként délelőtt, 9-től 12 óráig gyónási és szentséglátogatási lehetőséget találhatunk.


URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

január 8. - január 15.

1.Bodajkra az engesztelő Fatima-i áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, pénteken fél 5-kor indul.

2. Elsőáldozási felkészítésre várjuk a Petőfi és Zimmermann iskolásokat a közösségi házban 14-én, szombaton fél 9-kor.

3. Ökumenikus ima-nyolcad kezdődik az evangélikus imaházban jövő vasárnaptól, 15-től. Az imaórák este 6 órakor kezdődnek. Az ima-nyolcad alatt a Kapucinus templomban az esti szentmisék egy órával korábban, 17 órakor kezdődnek.


SZŰZ MÁRIA ISTEN ANYJA. ÚJÉV

január 2. - január 8.

1.A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait papi és szerzetesi hivatásokért a közösségi házba hétfőn 16 órára.

2. A karitász összejövetelét tartja a közösségi házba kedden délután 16 órától.

3. Továbbra is hívjuk a testvéreket szerda esténként szentségimádásra a Plébánia templomba 19.30- tól, 20.30-ig.

4. Fogadalmi szentségimádás lesz ( fogadalom a földrengés miatt) a Kapucinus templomban csütörtökön, 17 órától, azt követen rózsafüzér titokcsere is lesz.

5. Január 6. péntek Vízkereszt, Urunk Megjelenésének ünnepe, parancsolt ünnep. A Plébánia templomban 9.30-kor lesz csak szentmise, a Kapucinus templomban 8 órakor iskola mise, az esti szentmise 18. órakor lesz. A csütörtök esti szentmise előesti szentmise lesz.

6. Csillagjárás lesz pénteken , gyülekező a közösségi házban délután 15 órától.

7. Virrasztás lesz Magyarországért szintén pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. A Katolikus Nők Köre január 7-én tartja hagyományos farsangi bálját. A bál bevételét a Nepomuki Szent János szobor felújítására ajánlják fel, támogató jegyek Jakab Gyulánénál a szikvíz üzemben kaphatók.

9. A karitász köszöni a hívek nagylelkű karácsonyi pénzbeli és tartós élelmiszer adományát, 140 nagy csomagot juttatott el rászoruló családok részére, ezen kívül 100 szeretet csomagot vitt kedves idős testvérek részére.

10. Ahhoz, hogy templomaink egész év folyamán tisztán és feldíszítve fogadják a kedves híveket, szorgalmas kezekre volt szükség, amit nagyon szépen köszönünk, külön köszönjük a Plébánia templom fenyőfáit díszítő angyalokat, és köszönünk mindennemű segítséget. Isten áldja meg mindenki szolgálatát.2016

ADVENT 4. VASÁRNAPJA

december 18. - december 25.

1. Templomainkban tevékenykedő szolgálattevőket karácsonyi együttlétre hívjuk szeretettel december 21-én, szerdán a Szent Erzsébet Iskola tornatermébe a közös esti szentmisét követően.

2. A közös szerdai együttlét miatt a plébánia templomban a szentségimádás elmarad, helyette csütörtökön lesz 20.30-tól 21.30-ig. szentségimádás és gyónási lehetőség.

3. Szentgyónási lehetőségre lesz lehetőség a kapucinus templomban csütörtökön és pénteken 9 – 12, és 15 – 18 óráig.

4. A Szent Erzsébet Iskola pásztorjátéka a plébánia templomban 24-én, szombaton 16 órától lesz.

5. Karácsonyi miserend:
• Szombaton, 24-én, a kapucinus templomban 8 órakor és 18 órakor nem lesz szentmise és a délelőtti szentgyónásra sem lesz nyitva a templom.
• 24-én Szenteste: 22 órakor a Kapucinus templomban lesz szentmise, előtte fél órával orgonamuzsika hallható Somlyai Zsombor kántor úr előadásában.
24 órakor a Plébánia templomban lesz szentmise, előtte zenés áhítat a Magnificat kórus közreműködésével fél 12-től.
• 25-én vasárnapi miserendet tartunk,
• 26-án a Kapucinus templomban 7.45-kor, a Plébánia templomban 9.30-kor lesz csak szentmise. A 9.30-as szentmisén a fúvós zenekar szolgál.

6. Jövő hét keddre és szerdára hívunk testvéreket a plébánia templom karácsony előtti takarításához. Keddre hívjuk férfi testvéreinket az oltárok portalanításához, az asszonyainkat szerdára várjuk a rorate szentmisét követő időre takarítási munkákhoz.


ADVENT 2. VASÁRNAPJA

december 4. - december 11.

1. A most vasárnap esti szentmisét a bányászokért és családtagjaikért mutatjuk be a Kapucinus templomban, melyen a fúvós zenekar szolgál.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn 17 órára.

3. A December 8-a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Ennek előesti, elővételezett szentmiséje szerdán lesz, melynek keretében a Ferences Világi Rendi testvéreink befogadást és fogadalmi tételt ünnepelnek.

4. Adventben minden szerdán az esti szentségimádás alatt gyóntatás lesz a Plébánia templomban 19.30 – 20.30 között. Továbbra is minden szombaton, 10 és 12 óra között szentgyónási és szentséglátogatás lehetőség biztosított a Kapucinus templomban.

5. A Karitász megbeszélésre hívja munkatársait a közösségi házba csütörtökön 16 órára.

6. A harmadik adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton 3/4 6-tól lesz.

7. A Krakkói Ifjúsági Világtalálkozóról fiataljaink képes beszámolót tartanak a Szent Erzsébet Iskola tornatermében, szombaton 19 órától.

8. Katolikus kalendárium és falinaptár kapható templomainkban.

9. A Bice-bócák karácsonyi vásárt tartanak templomainkban vasárnaponként a szentmisék előtt és után.

10. A Szent Erzsébet iskola szeretettel hívja és várja az óvodai hittanos csoportokba járó óvódásokat szüleik kíséretében közös éneklésre, játékos foglalkozásra, karácsonyi ajándékok átvételére december 17-én, szombaton délután 14 órától 15 óráig.

11. Vértessomlón zarándoklat lesz Máriának a Szorongatottak vigaszának búcsújáró helyére december 10-én 13 órától, a szentmise 15 órakor kezdődik, melyet Gerendai Sándor atya mutat be.

12. A Karitász köszöni a Szent Erzsébet Iskola tanulóinak és szüleinek a tartós élelmiszer adományt, amelyet rászoruló családok megsegítésére használ fel .


ADVENT 1. VASÁRNAPJA

november 27. - december 4.

1.Holnap, hétfőn megkezdődnek a roraté szentmisék a plébánia templomban reggel 6 órakor. A szentmise után szeretettel várjuk a testvéreket szerény agapéra.

2. A Gazdasági bizottság hívja tagjait a plébániára hétfőn 19 órára.

3. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér-titokcsere lesz a Kapucinus templomban az esti szentmise előtt.

4. A Lelkipásztori bizottság összejövetelét tartja a plébánián pénteken 19 órakor.

5. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus templomban pénteken az esti szentmise után.

6. A Szent Erzsébet iskola szeretettel várja a leendő első osztályos gyerekeket játszóházi foglalkozásra december 3-án, szombaton 9–11 óra között. A gyerekek tornacipőt hozzanak magukkal.

7. A Bice - bócák szombati játszóházi foglakozása a Radnóti Iskolában lesz 9 órától.

8. A 8. osztályos bérmálkozásra készülőket várjuk szeretettel a közösségi házban szombaton 9 órától.

9. A második adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton lesz 3 6-tól.

10. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szombaton 19 órától.

11. Szent Borbála ünnepe kapcsán, december 4.én, vasárnap, a kapucinus templomban a fúvós zenekar szolgál az esti szentmisén.

12. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik a 2017-es évben szeretnének egyházi házasságot kötni. Jelentkezni a plébánián lehet.

13. A plébánia templomban elkészült a gyóntatószék, adventben minden szerdán este gyóntatás lesz 19.30 – 20 30 között. mindenkit biztatunk éljen a lehetőséggel, és bátran keresse fel azt!

14. A Karitász részére múlt vasárnap összegyűlt perselypénz összege 230.940 Ft, melynek 40 %-a a helyi karitásznál marad, amit rászoruló testvérek megsegítésére használ fel.

15. Katolikus kalendárium és falinaptár kapható templomainkban.

16. Örömmel hirdetjük, hogy Püspök atya világi lelkipásztori kisegítő megbízólevelet adott két testvérünknek: Rácz Lászlónak és Steiner Tamásnak. Imádkozzunk értük, hogy szolgálatukban örömüket leljék!

17. Vértessomlón zarándoklat lesz Máriának a Szorongatottak vigaszának búcsújáró helyére december 10-én 13 órától, a szentmise 15 órakor kezdődik, melyet Gerendai Sándor atya mutat be.


KRISZTUS KIRÁLY ÜNNEPE

november 20. - november 27.

1. Ma Krisztus Király ünnepe van, ma ér véget az Irgalmasság Szent éve, bezárása a székesfehérvári Szent Imre templomban a mai napon a fél 10 órai püspöki szentmisén történik.

2. Püspöki szentmisével ünnepel a Szent Erzsébet Iskola a plébánia templomban 21-én, hétfőn 8 órakor.

3. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja beszélgetésre a leendő első osztályos gyerekek szüleit november 24-én, csütörtökön fél 5-re, ahol tájékoztatást kaphatnak az iskolában folyó nevelő-oktató munkáról. Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik, megtekinthető lesz az iskola épülete is.

4. A Bice-bócákkal közös első adventi játszóház 26-án, szombaton a közösségi házban lesz, reggel 9 órától.

5. Az első adventi gyertyagyújtás a kapucinus templomban szintén 26-án, szombaton lesz este 3 6-tól.

6. Jövő vasárnap Advent 1. vasárnapja, roráté szentmisék hétfőn, november 28-án kezdődnek a plébánia templomban reggel 6 órakor.

7. A karitász kihelyezi mindkét templomban a „szeretet kosarát”, várja a kedves testvérek nagylelkű tartós élelmiszer adományát, mellyel rászoruló családokat tud segíteni.

8. A múlt vasárnapi olaszországi földrengés károsultak javára összegyűlt összeg 387.620,- Ft. Köszönjük a nagylelkű adakozást!

9. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik a 2017-es évben szeretnének egyházi házasságot kötni. Jelentkezni a plébánián lehet.

10. Vértessomlón zarándoklat lesz Máriának a Szorongatottak vigaszának búcsújáró helyére december 10-én 13 órától, a szentmise 15 órakor kezdődik, melyet Gerendai Sándor atya mutat be.


ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

október 30. - november 06.

1. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a Közösségi házban hétfőn 17 órakor.

2. A plébánia templomban hétfőn, 31-én a reggeli szentmise elmarad.

3. Szintén hétfőn, a Gazdasági bizottság tartja megbeszélését a plébánián, 19 órakor.

4. November 1. kedd, Mindenszentek ünnepe. Templomainkban vasárnapi miserend lesz. Az idei évben ezen a napon emlékezünk meg halottainkról mindkét temetőben délután 16 órakor az elhunytainkért végzett imádságban. Mindkét temetőben sírkő megáldást is lehet kérni.

5. Szerda Halottak napja. Megemlékező szentmise lesz halottainkért a plébánia templomban reggel 8 órakor, a kapucinus templomban este 6 órakor. A kapucinus templomban 17.30-tól litániát imádkozunk a Tisztítótűzben szenvedő lelkekért.

6. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban 17 órától.

7. Pénteken, november 4-én, az ’56-os forradalom és szabadságharc leverésének emlékére, a kapucinus templomban 17 órakor zenés megemlékezés lesz, és 18 órakor szentmisét mutatunk be az áldozatok emlékére.

8. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

9. A múlt vasárnapi missziók javára gyűjtött összeg a két templomban összesen 182.000.- forint. Köszönjük a hívek nagylelkű támogatását.

10. A karitász idősek délutánjára hívja a kedves „szép-korú” testvéreinket november 19-én a Szent Imre közösségi házba délután 14 órára. Személyszállítási igényt a plébánia templom sekrestyéjében vagy a plébánia irodán lehet jelezni.

11. Nyári táborozóink utótalálkozóját tartjuk az őszi szünetben. A gyermek tábor utótalálkozójára 3-án, csütörtökön 15 - 18 óráig, az ifjúsági táborozók utótalálkozójára pénteken 17 órától várjuk a táborozókat a közösségi házba.

12. Böjte Csaba testvér szentmisét és szentbeszédet mond a csákvári templomban november 11-én, pénteken 18 órától. Megfelelő létszámú jelentkező esetén buszt indítunk Mórról. Jelentkezni a plébánia templom sekrestyéjében és a plébánia irodán lehet.

13. „Irgalmasság a családban”: Hívunk minden felnőttet egy lelki délutánra november 12-én, szombaton a Szent Erzsébet iskolába 15 órától. Gyerekvigyázást biztosítunk. Részvételi szándékukat kérjük a sekrestyében vagy a plébánián jelezzék! Plakát és a jelentkezési ív a faliújságnál megtalálható.

14. Az Emberi Méltóság Központ „Anya, Apa, Gyerekek” európai aláírásgyűjtést szervez a házasságért és a családért. Kérjük, hogy kapcsolódjunk be mi is az aláírásgyűjtésbe. Az aláírás a templomainkban kihelyezett aláíró íveken, vagy az INTERNETEN a www.anyaapagyerekek.hu oldalon lehetséges. Plakát a faliújságon, az aláíróívek hátul a kisasztalon megtalálhatók.

15. Megjelent a november havi Hírlevél, 1 pl. elvihető.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP –

október 23. - október 30.

1. A mai vasárnap Missziós vasárnap, szentmiséink gyűjtése teljes egészében a missziók javára lesz továbbítva.

2. Az egyházi adó befizetésére biztosítunk lehetőséget a templomokban a mai napon a szentmisék előtt és után. Köszönjük, ha gondot fordítanak adójuk befizetésére!

3. „Öröm a Szentlélekben” címmel lelkinapot tartunk Regina Collins nővérrel a bokodi katolikus templomban október 29-én, szombaton 13.30-tól kb. 18 óráig. Szeretettel várunk mindenkit! Plakát a faliújságon megtalálható.

4. Hétfőtől a Plébániatemplom lépcsőfelújítása megkezdődött, a templomba a Köztársaság tér felől lehet csak bejutni. Kérjük, figyeljünk egymás biztonságára is!

5. Halottak napjához közeledve, felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy az előttünk álló héten még van lehetőség elhunyt szeretteinkért szentmisét kérni a kapucinus templomban.

6. Szombatonként, 9 és 12 óra között, nyitva tartjuk a kapucinus templomot, lehetőséget biztosítva személyes imára, szentséglátogatásra és a szentgyónás elvégzésére.

7. Jövő vasárnap éjszaka, 30-án 3 órakor, lesz az óra átállítás, amikor visszaállítjuk óráinkat egy órával. Tartsuk ezt figyelemben!


ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP –

augusztus 21. - augusztus 28.

1. A kapucinusok búcsúztatója ma este a 6 órai szentmise keretében lesz a Kapucinus templomban. Szeretettel várunk mindenkit a szentmise utáni agapéra is, ahol mindenki személyesen is elköszönhet a kapucinus testvérektől. Az agapéra süteményt szívesen fogadunk.

2. A bérmálásra való felkészüléssel kapcsolatban szülői értekezletre hívjuk a városi iskolás 8. osztályosok szüleit a közösségi házba 19-én, hétfőn este 5 órára. Ugyancsak szülői értekezletre hívjuk e témában a városi iskolás 7. osztályosok szüleit szintén a közösségi házba este 6 órára.

3. Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklat lesz 23-24-én, péntek-szombaton. Várjuk szeretettel egyházmegyénk 14 év feletti, vagy az idei évben bérmálkozásra készülő fiataljait. Pénteken este 7 órától kezdődnek a programok a Szent Erzsébet iskolában. Szombaton gyalogosan zarándoklunk Bodajkra, ahol délután 4 órakor püspöki szentmisével zárul.

4. A Szent Rókus kápolna belső felújítása elkészült. Hálás köszönet a segítőknek. A felújított kápolna megáldása szeptember 24-én szombaton reggel 7 órakor lesz szentmise keretében.

5. Székesfehérváron az Öreghegyi templomban Szentlélek-szemináriumot indítanak. Ez egy 9 hetes képzés, mely során megújulhatunk imaéletünkben, Isten-kapcsolatunkban. A részletes program és jelentkezési lap hátul található.

6. Ifjúsági találkozó lesz Nagymaroson október 1-jén. Kérjük, hogy aki szeretne jönni autóval, Tamás atyánál jelentkezzen! Részletek:

9.00 – közös reggeli ima – az imperfectum együttes vezetésével (plébániakert)
10.00 – főelőadás – Nobilis Márió atya, majd szentségimádás
12.00 – fakultációk (különböző helyszíneken)
13.30 – ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
15.30 – énekpróba a szentmisére
16.00 – szentmise – főcelebráns: Beer Miklós püspök (plébániakert)
18.00 – közös éneklés – Sillye Jenő és barátai (plébániakert) www.nagymaros.katolikus.hu


ÉVKÖZI 21. VASÁRNAP –

augusztus 21. - augusztus 28.

1. A héten a csütörtöki szentmise a szokásostól eltérően reggel 7 órakor lesz a plébánia templomban a papi zarándoklat miatt.

2. „ Az 1 Úton Nemzetközi zarándoknap a gyermekáldásért augusztus 27-én, szombaton lesz Mariazelltől Csíksomlyóig, amelyhez az elmúlt évhez hasonlóan mi móriak is csatlakozunk. Gyülekezés fél 11.kor a Vendel kápolnánál, ahonnan Csókakőn keresztül gyalog zarándokolunk Bodajkra. Plakát a faliújságon.”

3. Gyónási lehetőség lesz a plébánia templomban 27-én,szombaton este fél 8-től fél 9-ig.


ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP –

július 3. - július 10.

1. A mai szentmiséken van a „péterfillér-gyűjtés” templomainkban.

2. Szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban csütörtökön délután 5 órától.

3. Nyári miserendváltozás ! Július 4.- augusztus 12-ig nem lesznek hétköznapi szentmisék a Plébániatemplomban, valamint július 10-től augusztus 7-ig nem lesz fél 10. órai szentmise szintén a Plébániatemplomban. Augusztus 14-től áll vissza az általános miserend.

Köszönjük megértésüket !


ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP –

június 26. - július 3.

1. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban július 1-én, pénteken az esti szentmise után, a másnap reggeli szentmiséig.

2. Marco testvér a tavalyi El Camino útjáról tart beszámolót a Szent Erzsébet iskola tornatermében július 2-án, szombaton délután 4-kor. A Bice-bócák szeretettel várnak minden érdeklődőt.

3.Péterfillér gyűjtés lesz templomainkban július 3-án, vasárnap. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adakozását.

4. Sarlós Boldogasszony búcsúra szeretettel várják a móri híveket is július 3-án vasárnap Vértessomlóra. Különösen azokat a családokat, akik gyermekáldásra várnak, vagy gyermek születésére készülnek. A zarándokok körmenete fél 10 órakor indul a falu kápolnájából, a szabadtéri szentmise 10 órakor kezdődik a kegytemplomban.

5. Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Ébresztő Fesztivál Csákváron július 1-3 között azoknak a 14 és 18 év közötti fiataloknak, akik keresik önmagukat, keresik az útjukat, céljaikat és keresik Istent ebben a világban. A programban lesz koncert, táncház, szentmise, előadások, játék, beszélgetés, tábortűz, buli, sátortábor. Jelentkezni interneten lehet az ebresztofesztival.blog.hu oldalon, vagy Tamás atyánál.

6. A Szalézi szerzetesrend minden évben szervez ministránstábort Péliföldszentkeresztre 10-16 év közötti ministránsoknak. Itt sok csapatjáték, és egy kis ministrálás is lesz. Időpontja július 12-16. Díja: 3000,-Ft. Jelentkezni a ministranstabor.sdb@outlook.com címen, vagy Tamás atyánál lehet.

7.Nyári miserendváltozás ! Július 4.- augusztus 12-ig nem lesznek hétköznapi szentmisék a Plébániatemplomban, valamint július 10-től augusztus 7-ig nem lesz fél 10. órai szentmise szintén a Plébániatemplomban. Augusztus 14-től áll vissza az általános miserend. Köszönjük megértésüket !


ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP –

június 12. - június 19.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz 13-án, hétfőn délután fél 5-kor indul a kapucinus térről.

2. A Szent Erzsébet iskola tanévzáró szentmiséje a plébánia templomban lesz pénteken délután 5 órától. A ballagás szombaton 10 órától kezdődik a Kapucinus templomban.

3. Tanévzáró tábortüzes estre várjuk a fiatalokat a közösségi házhoz szombaton este 7 órától. Plakát a faliújságon található.

4. Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Ébresztő Fesztivál Csákváron július 1-3 között azoknak a 14 és 18 év közötti fiataloknak, akik keresik önmagukat, keresik az útjukat, céljaikat és keresik Istent ebben a világban. A programban lesz koncert, táncház, szentmise, előadások, játék, beszélgetés, tábortűz, buli, sátortábor. Jelentkezni interneten lehet az ebresztofesztival.blog.hu oldalon, vagy Tomi atyánál.

5. A Szalézi szerzetesrend minden évben szervez ministránstábort Péliföldszentkeresztre 10-16 év közötti ministránsoknak. Itt sok csapatjáték, és egy kis ministrálás is lesz. Időpontja július 12-16. Díja: 3000 Ft. Jelentkezni a ministranstabor.sdb@outlook.com címen, vagy Tomi atyánál lehet.


ÉVKÖZI 10. VASÁRNAP –

június 5. - június 12.

1. Kedden, szerdán és csütörtökön nincsenek szentmisék a Kapucinus templomban. Csütörtökön elmarad a szentségimádás is.

2. A plébánia templomban elmarad a szentmise szerda reggel.

3. A móri Mária Rádió önkéntesek jelentkezését várja. Általános számítógépes ismeretekkel rendelkező segítőre lenne most leginkább sürgetően szükség 14 éves kortól. Jelentkezni lehet a plébánián, Tamás atyánál, vagy Grüllné Erzsébetnél. Kérjük, ezt a hirdetést másoknak is adják tovább. A helyi Mária Rádió további sorsa a tét. Köszönjük a segítőkészséget!

4. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait (papi és szerzetesi hivatásokért) a közösségi házba hétfőn délután 5 órára.

5. A karitasz összejövetelét tartja a közösségi házban kedden délután 5 órakor.

6. A nyári táborokba még lehetőség van jelentkezni.


PÜNKÖSD

május 15. - május 22.

1. Május hónap Szűz Mária hónapja, a litániát a kapucinus templomban az esti szentmisék előtt 1 6-kor imádkozzuk.

2. Holnap, pünkösdhétfőn reggel 8 órakor lesz a szentmise Plébániatemplomban, este 6-kor a Kapucinus templomban.

3. Egyházmegyei Családi Nap lesz holnap, de idén más helyszínen: Székesfehérváron, a Bregyó Közi Szabadidő Központban. Mindenkit szeretettel várnak. Külön buszt mégsem indítunk.

4. Hagyomány szerint a református testvérek szeretettel várnak minket holnap délután 4-től a református parókián közös kötetlen együttlétre.

5. Az elsőáldozók ruháit a plébánián kedden vehetik át a szülők délután 4 és 5 óra között.

6. Segítő asszonyokat várnak az elsőáldozási gyertyák díszítésére a közösségi házba szerda délután 2 órára.

7. A ferences élet iránt érdeklődők találkozója szintén szerdán az esti szentmise után lesz.

8. Pénteken a bérmálkozókért kezdünk ima-kilencedet a kapucinus templomban az esti 6 órai szentmisén. Várjuk szeretettel a bérmálkozók családtagjait és mindazokat, akik szívesen imádkoznak értük.

9. A Szent Vendel kápolnában szentmise lesz szombat reggel 7 órakor.

10. Az elsőáldozók közös próbája lesz a Plébániatemplomban szombaton 10 órától, előtte 9 órától gyónnak a Szent Erzsébet iskolások, próba után pedig a városi iskolások. A koszorúkat pedig a közösségi házban készítik délután 1 órától, kérjük a szülők segítségét.

11. Gyerekklubba várjuk szeretettel a 4-5-6. osztályosokat a közösségi házba szombat délután fél 3-tól.

12. Bűnbánati liturgiát tartunk a Plébániatemplomban szombat este 19.30-20.30-ig, szeretettel várunk mindenkit!

13. Elsőáldozás lesz jövő vasárnap a Plébániatemplomban a 9.30-as szentmisén, ezért a 11 órai szentmise elmarad.

14. Jövő vasárnap a Kapucinus templomban a 3/4 8-as misén emlékezünk Gaszner Imre atyára, halála 10. évfordulójának alkalmából.


URUNK MENNYBEMENETELE

május 8. - május 15.

1. Május hónap Szűz Mária hónapja, a litániát a kapucinus templomban az esti szentmisék előtt 1 6-kor imádkozzuk.

2. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, pénteken fél 5-kor indul.

3. Ahogyan már hirdettük, meghalt Bernát testvér édesapja, Bartucz László. A gyászmise Érte szerdán lesz, este 6-kor a Kapucinus templomban.

4. Jövő vasárnap pünkösd vasárnapja, a jövő évi bérmálkozók bemutatása a 11 órai szentmisén lesz.

5. A Karitász köszönetet mond a 40 mázsa leadott papírhulladékért, melynek értékét 71.000 Ft-ot a családok támogatására fordítja.

6. Idén is megrendezésre kerül az Egyházmegyei Családi Nap: 16-án, pünkösdhétfőn, de idén más helyszínen: Székesfehérváron, a Bregyó Közi Szabadidő Központban. Mindenkit szeretettel várnak. Plakát a faliújságon megtalálható.


HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

május 1. - május 8.

1. Május hónap Szűz Mária hónapja, a Kapucinus templomban a (holnap) ma esti szentmise előtt 1/2 6-kor, hétköznapokon hétfő kivételével minden esti szentmise előtt szintén 1/2 6-kor imádkozzuk a litániát.

2. Elsőáldozók „tudáspróbája” lesz a Petőfi iskolásoknak a plébánián május 2-án , hétfőn délután 4 órától.

3. A Prohászka Imaszövetség papi és szerzetesi hivatásokért közös imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn délután 5 órára. Az imaszövetséghez csatlakozni kívánó testvéreket is szeretettel várnak minden alkalomra.

4. A karitasz összejövetelre hívja munkatársait a közösségi házba kedden délután 5 órára.

5. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a Kapucinus templomban délután 5-től.

6. Ezen a héten meglátogatjuk a betegeket.

7. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. A celldömölki zarándoklatra mindkét busz reggel 8 órakor indul a Kapucinus térről. A móriak szentmiséje 11 órakor kezdődik. Ezen a vasárnapon a plébánia templomban szentmise nem lesz !

9. Múlt vasárnap összesen 356.000 forintot gyűjtöttünk össze az ukrán testvérekért. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a nagylelkű adakozását!!!


HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA

április 10. - április 17.

1. A bodajki Engesztelő Fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szerdán fél 5-kor indul.

2. A Szent Erzsébet Iskola várja a 2016/2017-es tanévre a leendő elsőosztályosok beíratását. Az iskolai beíratás jövő héten 14-15-én, csütörtökön és pénteken lesz reggel 8-től este 7-ig. A szükséges dokumentumok listája a templomi faliújságon megtalálható.

3. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

4. Elsőáldozási felkészítő lesz a közösségi házban szombaton fél 9-től 3 12-ig.

5.Egyházadó (/Egyházközségi hozzájárulás) befizetésére lesz lehetőség a szentmisék előtt fél órával, és utána:
- 23-án, szombat este a Kapucinus templomban,
- 24-én, vasárnap mindkét templomban.


HÚSVÉT 2. VASÁRNAPJA

április 3. - április 10.

1. Ma van az Isteni Irgalmasság vasárnapja.

2. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz hétfőn. Aznap csak egy szentmise lesz, fél 9-kor a Plébániatemplomban.

3. A Prohászka Imaszövetség imaórát tart a közösségi házban hétfőn este 5 órakor.

4. A Karitász összejövetelre hívja munkatársait a közösségi házba kedden este 5 órára.

5. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban 5 órától.

6. A héten meglátogatjuk a betegeket.

7. Szeretettel várunk 4.-eseket, 5.-eseket, 6.-asokat szombaton délután fél 3-tól a közösségi házban.

8. Ifjúsági klub lesz a közösségi házban 9-én szombat este 7 órától.

9. Mostantól fogva a kapucinus templom nyitva lesz minden péntek, szombat, vasárnap, délelőtt 9-től fél 12-ig.

10. A Karitasz papírgyűjtést szervez április 30-án, számítunk a hívek támogatására.


VIRÁGVASÁRNAP

Március 20. - Március 27.

1. Mint már múlt vasárnap hirdettük, a plébánia templomba takarításra férfi testvéreket várunk holnap, hétfőn a reggeli szentmise után. Asszonyainkat pedig a keddi szentmise utáni időpontra hívjuk és várjuk. Előre is köszönjük a segítséget.

2. Jövő hét Nagyhét, a plébánia templomban reggeli szentmise szerdáig lesz. A Nagyhét szertartási rendje megtekinthető a fali újságon, a március havi hírlevélben, elvihető nyomtatott formában a fali újságtól, valamint naponta hallható a Mária Rádióban.

3. Gyónási lehetőség nagyhéten: Kedden és szerdán du. 17 órától 18 óráig a kapucinus templomban. Nagycsütörtökön a virrasztás ideje alatt a plébánia templomban.

4. Nagypéntek szigorú böjt !

5. Felhívjuk a kedves testvéreink figyelmét, hogy nagyszombat éjjel óra átállítás lesz. Az órát egy órával előre kell állítani.

6. A Múltvasárnapi perselygyűjtés, mely a Szentföld javára történt: 170.000 Ft. Köszönjük az adakozást.

A móri, pusztavámi, bokodi, dadi, kömlődi, nagyvelegi és felsődobosi húsvéti liturgia időpontjai itt találhatóak xls formátumban. (2016.03.07-én frissítve)

Innen letölthető


Megjelent a Székesfehérvári Egyházmegyei Magazin 2016. első száma.

Innen letölthető


A móri, pusztavámi, bokodi, dadi, kömlődi, nagyvelegi és felsődobosi húsvéti liturgia időpontjai itt találhatóak xls formátumban. (2016.03.07-én frissítve)

Innen letölthető


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

Február 21. - Február 28.

1. Keresztútjárás lesz pénteken negyed 6-tól. A keresztútjárást a Karitasz tartja.

2. Szeretettel várunk 4-keseket, 5-keseket, 6-kasokat szombaton délután fél 3-tól a Közösségi Házban.

3. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szombaton este 7 órától. Témája a drogok.

4. Országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák részére jövő vasárnap.

5. Gitáros kiskórus szolgál jövő vasárnap a 11 órai szentmisén.

6. Csíksomlyói zarándokutat szerveznek pusztavámiak május 13-16. között. A zarándokúttal kapcsolatos tudnivaló a faliújságon olvasható.

7. A hirdetések szövege mindennap hallható a Mária Rádióban 16 órakor, illetve a 18 órai hírekben a 92.9-es FM hullámhosszon. A hirdetés szövege kinyomtatva is elvihető. ( 5 Ft/db.)


ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

január 31. - Február 7.

1. Rózsafüzér társulat tagjainak összejövetele lesz a közösségi házban ma délután 3 órakor.

2. A Prohászka Imaszövetség imaórát tart a közösségi házban hétfőn 5 órakor.

3. A pusztavámi vasárnapi szentmise időpontja 11-ről 9.30-ra változik februártól.

4. Kedd, Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon a Plébániatemplomban nem lesz szentmise, a Kapucinus templomban reggel 8 órakor lesz gyertyaszenteléssel. Az esti szentmise elmarad. Aznap, mivel a Megszentelt élet napja is van, Püspök atya hálaadó ünnepi szentmisére hívja a kedves híveket a Szent Imre templomba du. 5 órára, ekkor zárja le a Megszentelt élet évét.

5. (A Plébániatemplomban jövővasárnap lesz gyertyaszentelés.)

6. A Karitász kedden az közösségi házba tartja összejövetelét 5 órakor.

7. Február 3. szerdán, Balázs áldás kapható mindkét templomban a Szentmisék végén.

8. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban 5 órakor.

9. Virrasztás lesz Magyarországért pénteken a kapucinus templomban az esti szentmise után.

10. Azok a fiatalok, akik az idei évben kívánnak egyházi házasságot kötni, szándékukat legkésőbb február 15-ig jelezzék a plébánián.

11.Gitár oktatás indul februártól szerdánként a plébánián. Érdeklődni, jelentkezni 10 éves kortól Kovalik Istvánnál / Sükürnél lehet.

12. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 7-én a 11 órai szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot szíveskedjenek jelezni a plébánián.

13.Személyi jövedelemadó 1%-ról lehet rendelkezni, a Katolikus Egyház, illetve a Móri Katolikus Iskola, a Bice–bóca Egyesület, Mária Rádió Közhasznú Egyesület javára.

14. Házszentelést lehet kérni, a szándékot a plébánián kell jelezni.

15. Játszóház lesz szombaton az Erzsébetben. Továbbiak a plakáton!

16. A hirdetések szövege minden nap hallható a Mária Rádióban du. 4 órakor a 92.9-es frekvencián.


ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

január 17. - január 24.

1. Ma kezdődik az ökumenikus imahét a Református templomban este 6 órakor. Mottója: „ Arra hívattunk , hogy az Úr nagy tetteit hirdessük !”

2. Csendes szentségimádás lesz a Plébániatemplomban 20-án, szerdán este fél 8-tól fél 9-ig.

3. A Szent Erzsébet Iskolában szülői értekezlet lesz a 8. és 9. osztályos bérmálkozásra készülők szülei részére 21-én, csütörtökön fél 5-től.

4. Szombaton gyerekklub lesz délután fél 3-tól a Közösségi házban.

5. Házszentelést lehet kérni, a szándékot személyesen jelezzék a sekrestyékben.

6. Azok a fiatalok, akik az idei évben kívánnak egyházi házasságot kötni, szándékukat legkésőbb február 15-ig jelezzék a plébánián.

7. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1 %-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, a másik 1 %-áról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára. Mór viszonylatában: a Móri Katolikus Iskola Alapítvány, Bice-bóca Egyesület, Mária Rádió Közhasznú Egyesület.

8. Az üldözött közel- keleti keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést hirdet január 24., jövő vasárnapra. Kéri a hívek nagylelkű adakozását.

2015

SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

december 27. - január 3.

1. A Kapucinus templomban a ma esti szentmise után a Magnificat kórus ad koncertet, szeretettel várnak mindenkit.

2. Holnap a Plébánia templomban nem lesz szentmise reggel, viszont este lesz a Kapucinus templomban 6-kor.

3. Csütörtök az év utolsó napja, év végi hálaadó szentmise lesz a Plébániatemplomban du. 4 órakor, a Kapucinustemplomban este 6 órakor. Aznap nem lesz szentségimádás a Kapucinus templomban, illetve lesz fél órával éjfél előtt.

4. Péntek Szűz Mária Isten Anyja ünnepe, új év első napja, mindkét templomban vasárnapi miserend lesz. Ezen a napon a Kapucinustemplomban este 5 órakor fogadalmi szentségimádás lesz (fogadalom a földrengés miatt).

5. A karitasz köszöni a nagylelkű karácsonyi adományt,az adományokból (pénzbeni és tartós élelmiszer) 140 nagy csomagot juttattunk el rászorulók részére, ezenkívül 50 szeretetcsomagot vittünk kedves idős testvéreink részére.


KARÁCSONY – december 25.

december 20. - december 27.

1. Karácsony napján miserend: 25-én vasárnapi miserend lesz mindkét templomban, 26-án a Plébániatemplomban csak fél 10-kor lesz szentmise, amelyen a fúvós zenekar szolgál. A kapucinus templomban 3 8-kor és este 6 órakor lesz szentmise.

2. December 27. Szent Család Vasárnapja, egyben Szent János apostol ünnepe. Ezen a vasárnapon mindkét templomban lesz borszentelés. A Plébániatemplomban a fél 10-es szentmisén, a kapucinus templomban délután 5 órakor, ökumenikus szertartás szerint tartjuk a borszentelést.

3. A Kapucinus templomban vasárnap az esti szentmise után a Magnificat kórus ad koncertet, szeretettel várnak mindenkit.

4. A karitasz köszöni a nagylelkű karácsonyi adományt,az adományokból (pénzbeli és tartós élelmiszer) 140 nagy csomagot juttattunk el rászorulók részére, ezenkívül 50 szeretetcsomagot vittünk kedves idős testvéreink részére.


ADVENT 4. VASÁRNAPJA

december 20. - december 27.

1. Karácsony előtti takarításra hívjuk kedves asszonyainkat a plébánia templomba hétfőn. A takarítást a reggeli szentmise után kezdenénk. Kérjük, minél többen vegyenek részt ebben a szolgálatban.

2. Szentgyónási lehetőség lesz a kapucinus templomban 22-én és 23-án, kedden és szerdán du. 15-18 óráig. 24-én, csütörtökön délelőtt 9-től 12-ig.

3. Szerdáig lesz rorate szentmise, reggel 6-kor a Plébánia templomban.

4. A Szent Erzsébet iskola pásztorjátékát tekinthetik meg december 24-én délután 4 órától a Plébániatemplomban. Mindenkit szeretettel várunk!

5. Szenteste, 24-én a kapucinus templomban 22 órakor lesz szentmise, előtte fél órával orgona muzsika hallható Somlyai Zsombor kántor úr előadásában. A Plébániatemplomban éjfélkor lesz szentmise, előtte fél 12-től zenés áhítat lesz a Magnificat kórus közreműködésével.

6. Karácsonyi miserend: 25-én vasárnapi miserend lesz mindkét templomban, 26-án a Plébániatemplomban csak fél 10-kor lesz szentmise, amelyen a fúvós zenekar szolgál. A kapucinus templomban 3/4 8-kor és este 6 órakor lesz szentmise.

7. December 27. Szent Család Vasárnapja, egyben Szent János apostol ünnepe. Ezen a vasárnapon mindkét templomban lesz borszentelés. A Plébániatemplomban a fél 10-es szentmisén, a kapucinus templomban délután 5 órakor, ökumenikus szertartás szerint tartjuk a borszentelést.


ADVENT 3. VASÁRNAPJA

december 13. - december 20.

1. Csendes szentségimádási lehetőségek: Plébánia templomban szerda esténként fél 8-tól fél 9-ig. A kapucinus templomban csütörtökön este 5 órától.

2. Tamás atya és a kapucinus testvérek hálaadó szentmisére, majd azt követően közös ünneplésre hívják a képviselő testület, az énekkarok és minden más szolgálatban résztvevő testvéreket a kapucinus templomba, majd a Szent Erzsébet iskola tornatermébe 17-én csütörtökön 6 órától.

3. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

4. A Bice-bócák karácsonyozása a Szent Erzsébet iskola tornatermében lesz szintén szombaton 10 órától.

5. A negyedik adventi gyertyagyújtás a szombati előesti szentmise előtt negyed 6-től lesz a kapucinus templomban , melyre szeretettel várunk mindenkit, főképpen a Katekumének csoportjai, a Karitász és Nők köre csoportjai.

6. Bűnbánati liturgia lesz szentgyónási lehetőséggel szintén szombaton este 19.30-tól 20.30-ig a plébánia templomban. A kapucinus templomban 22-én kedden, 23-án szerdán délután 3 órától 6 óráig lesz lehetőség szentgyónásra.

7. A karitász adományt fogad a városháza előtti téren most vasárnap délután 3 órától, csatlakozva a „Jónak lenni jó” felhíváshoz.

Karácsonyi misebeosztás - excel táblázatban


ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 8. - november 15.

1. Befejeződött a Kapucinus Testvérek síremlékeinek rendbetétele a Kálvária Temetőben. (Mi, móri kapucinusok) hétfőn, délután fél 4-kor fogjuk megáldani a megújított sírkertet és imádkozni fogunk elhunyt testvéreinkért. A sírkert a dombtetőn, a régi kápolna mellett van. Minden kedves Hívet szeretettel hívunk a szertartáson való részvételre és a közös imádságra az egykor ismert és szeretett kapucinus testvérekért!

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára várja tagjait a közösségi házba hétfőn délután 5 órára.

3. Szerdán, november 11-én az I. és II. világháború hőseinek és áldozatainak emlékére, 11 óra 11 perckor néhány percig harangozni fogunk.

4. Szerda esti csendes szentségimádás a továbbiakban új időpontban kezdődik a Plébániatemplomban. Fél 8-tól fél 9-ig lesz lehetőség az Oltáriszentségben lévő Jézussal beszélgetni. Mindenkit szeretettel várunk. A kapucinus templomban pedig minden csütörtökön, délután 5-től 6-ig csendes szentségimádás van.

5. A Bodajki engesztelő Fatimai áhítatra a busz pénteken, 13-án délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

6. Elsőáldozási felkészítésre hívjuk a városi iskolás gyerekeket a közösségi házba szombaton, fél 9-től - 11.45-ig.

7. Hirdetés a 4.-esek, 5-esek, 6.-asok számára: szombaton, délután 3-tól 5-ig lesz lehetőségük egy táborjellegű együttlétre a Közösségi házban. Mindenkit nagy szeretettel várunk!!

8. Az első magyar Szent Család közbenjárásáért hálaadó szentmise a székesfehérvári bazilikában nem szombaton, hanem péntek délután 5 órakor lesz. A szentmisét Spányi Antal megyéspüspök atya mutatja be. Minden családot szeretettel várnak.

9. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban ugyancsak szombaton este 7 órától. Minden 14 év feletti fiatalt szeretettel hívnak és várnak.

10. Gyűjtést szervez Tamás atya a Kárpátalján élő, súlyos anyagi gondokkal küzdő magyar testvéreink részére az erre a célra kitett perselybe, de a hivatalban, vagy személyesen Tamás atyának is lehet adni pénzbeli adományt.

11. Új csekkek készültek az egyházadó befizetéséhez, kérjük, akinél még régi csekk van a továbbiakban ne használja. Környezetünkben élőket is tájékoztassuk erről. Az új csekkek a hirdető táblánál megtalálhatók.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

október 25. - november 2.
1. A múlt vasárnapi missziók javára templomainkban történő gyűjtés összege 276.000,-Ft. (Kapucinus templom: 192.000; Plébániatemplom: 84.000 Ft). Köszönjük a hívek nagylelkű támogatását!

2.Továbbra is lehetőség lesz csendes szentségimádásra a Plébániatemplomban szerdánként, este fél 9-től fél 10-ig.

3. A héten tartjuk a tábortalálkozókat a közösségi házban. Kedden 4 órától a nagyok táborának utótalálkozóját, pénteken 4 órától a kisebbek táborának utótalálkozóját. Szeretettel várunk minden táborost!

4. Jövő vasárnap november 1-je egyben, Mindenszentek ünnepe.

5. Kárpátalján magyar testvéreink súlyos anyagi gondokkal küzdenek, ezért gyűjtést szervez Tamás atya. A plébániatemplomban a külön erre a célra kitett perselybe gyűjtünk, de a hivatalban, vagy személyesen Tamás atyának is oda lehet adni adományunkat. Most nem tárgyi, vagy élelmiszer adományt gyűjtünk, mert azt nehezebb, veszélyesebb eljuttatni. Köszönjük szíves adományaikat!

6. November 2. hétfő, Halottak napja. Halottak napján megemlékező szentmise lesz halottainkért a Plébániatemplomban reggel 8.30-kor, a Kapucinus templomban este 6 órakor. Ezen a napon mindkét temetőben lesz elhunytakért végzett imádság. A Homoki temetőben délután imádkozunk halottainkért, a Kálvária temetőben 5 órakor lesz ökumenikus imádság. Mindkét temetőben a helyszínen lehet kérni sírkő megáldást.


ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

október 11. - október 18.

1. Október 13-án, kedden lesz a bodajki fatimai áhitat. A busz délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

2. Október 14-15-én (szerdán és csütörtökön) a Szent Erzsébet iskola papírgyűjtést szervez.

3. Pénteken, 16-án a Rózsafüzér-társulat tagjainak összejövetele lesz a reggel 8 órai szentmise után a Plébániatemplomban.

4. Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában.

5. Elsőáldozási felkészítő lesz szombaton fél 9-tól a közösségi házban.

6. Vasárnap, 18-án országos gyűjtés lesz a missziók javára. Kérjük a hívek nagylelkű támogatását!

7. Szombaton az esti szentmise a Kapucinus templomban német nyelven lesz.

8. A Karitász október 24-ére szervezi az Idősek délutánját, délután 2 órától a Szent Erzsébet iskola tornatermébe. Ha igényel valaki személyszállítást, kérjük a sekrestyében vagy a plébánián jelezze.


ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP

szeptember 20. - szeptember 27.

1. A 3. osztályos elsőáldozásra készülők szüleinek megbeszélés lesz 21-én, hétfőn 17 órától a közösségi házban.

2. Képviselő testületi ülés lesz 23-án, szerdán 19 órakor a közösségi házban.

3 Szerda este csendes szentségimádásra lesz lehetőség. A templom 20.30-tól 21.30-ig lesz nyitva.

4. Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklat lesz szeptember 25-26-án Bodajkra. Egyházmegyénk 14 év feletti ifjúságát várjuk nagy szeretettel. A program a faliújságon megtalálható.


ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP

szeptember 13. - szeptember 20.

1. Szeptember 14. hétfő, Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, Plébánia templomunk búcsúnapja. A templombúcsút szeptember 20-án, vasárnap ünnepeljük mindkét szentmisén.

2. Szerda este csendes szentségimádásra lesz lehetőség . Csendes imára hívok mindenkit a plébániatemplomba szerda este. A templom 20.30-tól 21.30-ig lesz nyitva.

3.Bérmálkozásra való felkészüléssel kapcsolatban szülői értekezlet lesz csütörtökön a 8. osztályosok szülei részére 1 5-től, a 7. osztályosok szülei részére pedig 5 órától a közösségi házban.

6.Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában.

7. Szeptember 27-én, vasárnap Mária-szobor szentelés lesz a Vértesben délután 4-kor. Dr. Székely János püspök atya közreműködésével. A részletes program a faliújságon megtekinthető.

8. Szeptember 18-án, 19-én, pénteken, szombaton, a Szerzetesi élet évével kapcsolatban Szerzetesek találkozója lesz Budapesten, a Ferenciek terénél. Mindenkit szeretettel várnak / várunk!!! E miatt péntek este nem lesz szentmise a Kapucinus templomban.


ÉVKÖZI 22. VASÁRNAP

augusztus 30. - szeptember 6.

1. Kedden, szept. 1-jén reggel 8 órakor lesz reggeli szentmise, majd 11 órától a Szent Erzsébet iskola évkezdő szentmiséjét ünnepeljük a Plébániatemplomban.

2. Kedden este 17 órától Karitasz megbeszélés lesz a közösségi házban.

3. Az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal lehet beszélgetni, Szentírást olvasni szerda este a Plébániatemplomban fél 9-től fél 10-ig.

4. Csütörtökön első csütörtök. Délután 5 órától szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban. A betegeket a megszokott időben látogatjuk.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig a kapucinus kápolnában.

6. A karitasz a jövőben folyamatosan szeretne segíteni tartós élelmiszerrel, ezért minden hónap első hétfőjén várja a rászorulókat (első alkalommal szept. 7-én) 10 – 12 óra között a közösségi házban. Ugyanebben az időben szívesen fogadnak tartós élelmiszer adományt azoktól a testvérektől, akiknek módjukban áll segíteni. Várnak egyéb felajánlásokat (bútor, háztartási gépek), de ugyanígy várják az igényeket is. Kérik a kedves testvéreket, hívják fel ezekre a lehetőségekre a környezetükben élő, segítségre szoruló családok figyelmét!

7. Szept. 12-13-án lesz a bodajki búcsú. 12-én, szombaton gyalogos zarándoklat indul a Plébániatemplomtól du. 3 órától, fél 3-tól gyülekező. A bodajki esti szentmise után hazajutás egyénileg történik.

8. A Teljes Élet Szociális Alapítvány 31 éve szervez tábort sérült fiatalok számára Söréden. Az úgynevezett móri turnus szervezői, segítői és a nyaralók szeretnék hálájukat kifejezni azoknak a móri hölgyeknek, akik augusztus 16. és 22. között aktív részvételükkel, lelkes. mindennapi segítségnyújtásukkal önzetlenül támogatták az egyheti nyaralás lebonyolítását


ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

augusztus 1. - augusztus 8.
1. Hétfőn megkezdődnek a reggeli szentmisék a plébániatemplomban, hétfőn fél 9-kor, többi napokon 8 órai kezdettel.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hív minden tagot hétfőn délután 5 órára a közösségi házban.

3. A karitász kedden délután 5 órakor tartja összejövetelét a közösségi házban.

4. Csütörtök első csütörtök, Urunk színeváltozásának ünnepe, délután 5 órakor szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban. A héten a betegeket a szokott időben látogatjuk.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után a Kapucinus templomban.

6. A Mária Út Mór-Csókakő-Bodajk útvonalon 1Úton zarándoklatra várunk mindenkit augusztus 22-én. A zarándoklatra Furtenbacher Annánál és Grüll Józsefnénél lehet jelentkezni, a részletes program a faliújságon olvasható.

7. Veszélybe került a Mária Rádió Budapesti sugárzása, felhívással fordulunk minden kedves testvérhez imával való támogatásához. A támogatás részletes leírása a faliújságon olvasható.ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP

június 28. - július 5.

1. Június 29. hétfőtől július 31-ig a Plébániatemplomban hétköznapi reggeli szentmise nem lesz. A nyári időszakban a vasárnapi miserend nem változik.

2. Hétfőn Szent Péter és Pál apostolok főünnepe van. A Kapucinus templomban szentmise lesz este 6-kor.

3. A héten elsőcsütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban este 5-től. Ezen a héten nem tudunk menni meglátogatni a betegeket. A következőn fogunk menni.

4. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

5. Az egyházközség képviselő testületének tagjai megválasztották az elkövetkezendő 5 évre a tisztségviselőket, mely szerint:
- egyházközségi világi elnök: Czachesz Gábor,
- pénztáros: Fendt János,
- jegyző: Pisch Éva
- templomgondnok: Stolczenberger Róbert,
továbbá megválasztásra kerültek a különböző munkacsoportok vezetői is.


ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

június 21. - június 28.

1. A plébánia templomban a hétfői szentmise reggel fél 9-kor kezdődik. Ez a kezdési időpont vonatkozik a nyári időszakban minden hétfői szentmisére is.

2. A püspök atya szeretettel várja a kedves híveket szerdán, Keresztelő Szent János születésének ünnepén, a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisére, melynek keretében kerül sor pap– és diakónusszentelésre. Ebben a szentmisében ünneplik a jubiláns paptestvéreket is.

3. Marco testvér beszámolót tart zarándokútjáról Santiago de Compostelába, szerda este 7-kor a Szent Erzsébet iskola tornatermében. Mindenkit szeretettel várunk!!

4. Ebben az évben az Apostoli Szentszék részére az úgynevezett Péterfillér gyűjtést június 28-án tartjuk. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adakozását.


ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

május 14. - június 21.

Az Egyházmegyei Hivatalhoz felterjesztett megújult képviselő testületet a püspök úr jóváhagyta, a testület az első ülését 17-én, szerdán este 7 órakor tartja a közösségi házban. A Testület eskütétele június 21-én vasárnap a 9.30-as szentmise keretében lesz. A megújult egyházközségi képviselő testület tagjai:

A 18 választott tag betűrendes sorrendje: Beck Tibor, Bitter Tibor, Czachesz Gábor, Fendt János, Kaiser Tibor, dr. Lendvai András, Leitner József, Pisch Éva, Rácz László, ifj. Ruff Ferenc, Ruff Miklós, Ruff Péter, Steiner Róbert, Steiner Tamás, Stolczenberger Róbert, Tényi Sándorné, Varró Miklós, Vértesaljai Antal

Az 5 póttag a szavazatok sorrendjében: Mandl Tibor, Grüll Józsefné, ifj. Ruff Miklós, Pisch Józsefné, Geszler Anikó

Akik a testületnek hivatalból tagjai: plébános, kapucinusok képviselője, Somlyai Zsombor kántor, Virág B. Orsolya hittantanár, Kovács Béla iskolaigazgató, Szabó Margit karitászvezető

2. Ferences imaóra lesz a kapucinus kápolnában csütörtökön fél 9-től.

3. A Szent Erzsébet Iskola tanévzáró szentmiséje a plébánia templomban pénteken 5 órától lesz.

4.Szintén pénteken az Ifjúsági Klub, tábortüzes tanévzárót tart este 6 órától szentmisével kezdődően.

5.A Szent Erzsébet Iskola ballagása szombaton 10 órától kezdődik, majd a kapucinus templomban folytatódik.

6. Jövő vasárnap lesz az iskolás gyermekek tanévzáró szentmiséje, ahol hálát adunk az idei tanévért. A mai szentmise végén a kihelyezett dobozokba kell helyezni a mise látogatási naplót, melyek közül ajándékot sorsolunk ki a tanévzáró szentmisén.

7. Majki Szerzetesrendi Napok lesznek püspöki szentmisével, majd kápolna megáldással. A nap során fellép a Csámborgó zenekar, a Forró Cappuccino, színdarab lesz Don Bosco életéről, és Szt. Martin és Mága Zoltán koncert is lesz. Időpontja: június 20, szombat, fél 10-től este 8 óráig.


PÜNKÖSDVASÁRNAP

május 24. - május 31.

1. Egyházmegyei Családi Nap lesz holnap, pünkösdhétfőn a balinkai Tölgyes táborban. A program 10 órakor kezdődik püspöki szentmisével. Mórról a busz 9 órakor indul a Szent Erzsébet iskola elől. Ezen a napon a plébánia templomban csak 8 órakor lesz szentmise.

2. Pünkösdhétfőn a Kapucinus Templomban reggel nem lesz, csak este 6 órakor lesz Szentmise. Előtte fél 6-kor Loretói litániát tartunk.

3. Szintén pünkösdhétfőn református testvéreink ökumenikus együttlétet szerveznek 17 órától, melyre katolikus testvéreket is szeretettel várnak.

4. A Katolikus Nők Körének összejövetele kedden 15 órakor lesz a közösségi házban, az elsőáldozási gyertyákat díszítik.

5. Elsőáldozási próba lesz pénteken 16-17 óráig a Plébániatemplomban, amely előtt és után gyónnak a gyerekek, a szülők a próba alatt tudják elvégezni a szentgyónásukat.

6. A szent Orbán napi szentmisét 29-én, pénteken 18 órakor tartjuk a kecskehegyi kápolnánál.

7. A Kapucinus Templomban 29-én, pénteken este fél 6-tól nem tartunk litániát és az esti 6-os Szentmise sem lesz megtartva. Mindkettő elmarad aznap este.

8. Elsőáldozó kislányok részére koszorúkészítés lesz szombaton 13 órától a közösségi házban, melyhez szülők segítségét is kérjük!

9. Vasárnap Szentháromság vasárnapja, a kapucinus templom búcsúja. Az elsőáldozás pedig a fél 10-es szentmise keretében lesz a Plébániatemplomban. Ezen a napon a 11 órai szentmise elmarad!


HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

május 10. - május 17.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz 13-án, szerdán 16.30-kor indul a kapucinus térről.

2. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

3. A Karitasz által szervezett papírgyűjtés szombaton lesz 8-15 óráig a közösségi házzal szembeni garázs-helyiségben. Akinek nehézséget okoz az elszállítás, jelezze a plébánián, az önkéntesek segítenek.

4. Csütörtökön áldozócsütörtök. Az egyházmegyei szentségimádáshoz kapcsolódva itt a plébániatemplomban 18.30-tól szentségimádást tartunk.

5. Celldömölkre a zarándokbuszok vasárnap 8 órakor indulnak a Kapucinus térről. Ott a szentmise 11 órakor kezdődik. Ezért jövő vasárnap nem lesz szentmise a Plébániatemplomban, a kapucinus templomban viszont 11 órakor is tartunk szentmisét.

6. Május 24-én, Pünkösdvasárnap a 9.30-as szentmisén a perbáli Maklári József Kórus vendégszerepel.

7. Pünkösdhétfőn Egyházmegyei Családi Napra várunk mindenkit szeretettel a balinkai Tölgyes-táborba. Ezen a napon a Plébániatemplomban 8 órakor lesz szentmise. Balinkára a busz 9 órakor indul a Szent Erzsébet iskola elől – jelentkezni a plébánián lehet.

8. Az újonnan megválasztandó képviselő testületi jelölt tagok listája kihelyezésre került. A listán kérjük az alkalmasnak ítélt - legfeljebb 24 személy - nevét aláhúzni, és a cédulát május 17-ig a kihelyezett dobozba bedobni.

9. A jubiláns házasok miséjén készült fénykép-albumok a plébánián átvehetők.


április 26.


ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA

április 12. - április 19.

1. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra a busz hétfőn du. 3/4 5-kor indul a Kapucinus térről.

2. Az elsőosztályosok iskolai beíratása a Szent Erzsébet Katolikus Iskolában, 16-17-én csütörtökön és pénteken lesz 8-18 óráig.

3. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban pénteken, az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

4. A karitász idén tavasszal is szervez papírhulladék gyűjtést. Várható időpont május hónap közepén lesz. Kéri a kedves híveket addig is gyűjtsék a papírt, hogy ezzel is tudjanak segíteni rászoruló családokon.

5. Marco testvér a héten zarándokútra indul Santiago de Compostelába. Pünkösdre tervezi a visszatérését. Imákat kér azért, hogy minden szempontból sikeres legyen az útja.


HÚSVÉTVASÁRNAP

április 5. - április 12.

1. Szentmise a plébánia templomban húsvét hétfőn csal fél 10-kor lesz, a 11 órai szentmise elmarad. A Kapucinus templomban vasárnapi miserend lesz.

2. A karitász kedden tartja összejövetelét a közösségi házban este 5 órakor.

3. Szentségimádás és Rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban csütörtökön 1 6-kor.

4. Ferences imaóra lesz a kapucinus kápolnában, pénteken este fél 9-kor.

5. Elsőáldozási felkészítő lesz a Petőfi iskolás gyerekeknek 11-én szombaton 9 órától a közösségi házban.

6. Prohászka Imaszövetség találkozója lesz a plébánia templomban ugyancsak szombaton délután 3 órától. Szentségimádással, szentmisével és azt követően agapéval.

7. Ifjúsági klub lesz szintén szombaton, a közösségi házban, este 7 órától. Téma: az örök élet, a feltámadás.

8. Betegek szentségének kiszolgáltatása az Isteni Irgalmasság vasárnapján (jövő vasárnap) a 3 8-as és a fél 10-es szentmise keretében lesz.

9. A karitász hálásan köszöni a kedves hívek nagylelkű tartós élelmiszer adományát, a jelentős mennyiségű adományból 60 csomagot készítettek, és szállítottak ki rászoruló családoknak, egyedülállóknak.

10. Köszönjük azoknak a munkáját, akik részt vettek plébánia templomunk takarításában és díszítésében.

11. A gitáros kiskórus szolgál a jövő vasárnapi 11 órai szentmisén.


NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA

Március 22. - Március 29.

1. Ma országos gyűjtés van a Szentföld javára.

2. A szentmise áldása után, személyesen meg fogjuk áldani az édesapákat, Jöjjenek ki az oltár elé.

3. Köszönjük adományaikat a kárpátaljai testvéreink számára. Összesen 385.000 Ft gyűlt össze. Bankszámlán és alapítványokon keresztül továbbra is küldhetünk adományt.

4. Barkacsokor készítésre hívja az asszonyokat Katolikus Nők Köre a közösségi házba hétfőn 14 órára.

5. Kaszap István emlékév megnyitása lesz Székesfehérváron a Prohászka templomban szerdán 17 órától.

6. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz szerdán, a Plébániatemplomban a szokott időben, 8 órakor lesz szentmise, a Kapucinus templomban este 6-kor.

7. A Szent Erzsébet iskola nyílt napot tart szombaton 8-11 óráig, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

8. A 25 éves Bice-bóca egyesület szeretettel hív mindenkit jótékonysági estjükre a Wekerle Szabadidőközpontba szombaton este 6 órai kezdettel!

9. Jövő vasárnap Virágvasárnap, ezen a napon a Plébániatemplomban csak egy szentmise lesz 10 órától! Virágvasárnap délután 3 órától várjuk a családokat keresztútjárásra.

10. Idén meg kell újítanunk az egyházközségi képviselőtestületet. Hátul található jelölő cédula, melyre azok nevét írják rá, akiket alkalmasnak találnak erre a tisztségre! Egy lapra több nevet is írhatnak, de kérjük, vegyék figyelembe a jelölés feltételeit!


NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

Március 15. - Március 22.

1. A mai perselygyűjtést a kárpátaljai testvéreinknek küldjük. Köszönjük a hívek támogatását!

2. Képviselőtestületi gyűlést tartunk hétfőn este 7 órától a közösségi házban.

3. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Béri László Renátó karmelita atya a Plébániatemplomban március 18-19-én (szerda-csütörtök), fél 6-tól, melyre szeretettel hívunk mindenkit! Fél 6-tól gyóntatás, 6 órától szentmise és lelkigyakorlatos szentbeszéd. Bátran jöjjön fiatal és idős is! Ezeken a napokon nem lesz reggeli szentmise!

4. A kapucinus templomban jövő héten az esti szentmisék hétköznap és a pénteki keresztútjárás is elmarad.

5. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

6. Édesapák megáldása lesz a jövő vasárnapi szentmisék keretében.

7. Gitáros kiskórus szolgál jövő vasárnap a 11 órai szentmisén.

8. A 25 éves Bice-bóca egyesület szeretettel hív mindenkit jótékonysági estjükre a Wekerle Szabadidőközpontba március 28-án este 6 órai kezdettel!

9. Idén meg kell újítanunk az egyházközségi képviselőtestületet. Hátul található jelölő cédula, melyre azok nevét írják rá, akiket alkalmasnak találnak erre a tisztségre! Egy lapra több nevet is írhatnak, de kérjük, vegyék figyelembe a jelölés feltételeit!

10. Egyházmegyei ministránstalálkozó lesz április 18-án, szombaton Székesfehérváron. Érdeklődni Ruff Ferencnél, és Tamás atyánál lehet. Részletek a plakáton.


NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA

Március 8. - Március 15.

1. Ökumenikus Világimanap lesz a református Szolgáló Szeretet Házában hétfőn este 6 órai kezdettel. Mindenkit szeretettel várnak protestáns testvéreink!

2. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra 13-án pénteken a busz fél 5-kor indul a kapucinus térről.

3. Nagyböjtben minden pénteken Keresztutat járunk reggel fél 8-kor a plébánia templomban, este negyed 6-kor a kapucinus templomban.

4. „Adj nekem mély alázatot” címmel ferences imaórára várunk szeretettel mindenkit a kapucinus kápolnába pénteken este fél 9-től.

5. Ifjúsági klubba várunk minden fiatalt szeretettel a közösségi házba szombaton 19 órától!

6. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtést hirdet minden katolikus templomban március 15-én vasárnap a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai testvéreink javára. Kérik a hívek nagylelkű támogatását!

7. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Béri László Renátó karmelita atya a Plébániatemplomban március 18-19-én (szerda-csütörtök), fél 6-tól, melyre szeretettel hívunk mindenkit! Fél 6-tól gyóntatás, 6 órától szentmise és lelkigyakorlatos szentbeszéd. Bátran jöjjön fiatal és idős is!

8. A 25 éves Bice-bóca egyesület szeretettel hív mindenkit jótékonysági estjükre a Wekerle Szabadidőközpontba március 28-án 18 órai kezdettel!

9. Március 17-től 21-ig nem lesz mise a kapucinus templomban. 21-én, szombaton, este 6-kor már lesz szentmise.


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

Március 1. - Március 8.

1. Március 2-án, hétfőn az elsőáldozásra készülők szüleinek megbeszélést tartunk fél 5-től a közösségi házban.

2. A karitász kedden 5 órától tartja összejövetelét a közösségi házban.

3. Március 5-e első csütörtök, 5-tól szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

6. Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában.

7. Nagyböjtben minden pénteken keresztútjárás lesz reggel fél 8-kor a plébánia templomban, este negyed 6-kor a kapucinus templomban, melyet a Rózsafüzér Társulat vezet.

8. Miseszándékot a nagy ünnepek kivételével mindkét vasárnapi szentmisére lehet kérni a plébánia templomban is.

9. Mindkét templomban kihelyezésre került a szeretet-kosár, a karitász kéri a tartós élelmiszer adományokat.

10. Megjelent a március havi Hírlevél, 1 példányban elvihető.

11. A Szent Erzsébet Iskola tisztelettel hívja az iskola választás előtt álló szülőket az iskola bemutató óráira. Részletes tájékoztató a faliújságon olvasható.

12. A múlt vasárnapi gyűjtés összegét továbbítottuk a Katolikus iskolák javára. Nagyon szépen köszönjük!


ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

Február 8. - Február 15.

1. A héten Hamvazószerda. Megkezdődik a nagyböjti időszak. Hamvazószerda szigorú böjti nap. A plébániatemplomban 8.15-kor kezdődik a szentmise. Este 6-kor a Kapucinus templomban is lesz szentmise.

2. Pénteken keresztútjárás lesz a kapucinus templomban este negyed 6-kor a Női kör vezetésével.

3. Jövő hétvégén érkezik a missziós csoport Mórra. Péntek este 7 órára várjuk a befogadó családokat a közösségi házba agapéra. Mindenkit szeretettel vár a csoport a szombat esti 6 órai szentmisére és az azt követő szentségimádásra.

4. Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában.

5. Jövő vasárnap a 11 órai szentmisén kerül sor a bérmálkozók kiválasztására, a szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

6. 22-én országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára, kérjük a hívek nagylelkű támogatását!

7. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1 %-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, másik 1 %-áról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára, nálunk például a Móri Katolikus Iskola Alapítvány, a Bice-Bóca Egyesület vagy a Mária Rádió Közhasznú Egyesület javára. Nyilatkozatokat hátul találnak.

8. A Mária Rádió önkénteseket keres. Építsük, szépítsük világunkat a média eszközein keresztül is! Jelentkezni a Mária Rádió önkénteseinél, vagy a plébánián lehet. Köszönjük, hogy segítenek!


ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

Február 8. - Február 15.

1. Akik kedden nem részesültek Balázs-áldásban, azok (ma) vasárnap szentmisék végén részesülhetnek az áldásban.

2. Február 13-án, pénteken Bodajkra a Fatimai engesztelő áhítatra a busz fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

3. Szintén pénteken este fél 9 órától Ferences imaóra lesz, „adj nekem tökéletes szeretetet” címmel.

4. Szombaton, február 14-én a Szent Erzsébet iskola szeretettel várja farsangi játszóházba a leendő első osztályosokat 9-11-ig az iskolába.

5. Jövő vasárnap, 15-én tartjuk a jubiláló házaspárok ünnepét a 11 órai szentmisén. Szeretettel hívjuk és várjuk azon házaspárokat, akik az idén ünneplik házasságkötésük évfordulóját. Jelentkezni a plébánián lehet.

6. Február 20-22-e között missziós hétvége lesz Móron. Kérjük azokat a testvéreket, akik szállást tudnak biztosítani a fiatalok részére, jelentkezzenek a sekrestyében vagy a plébánián.

7. Közel három éve dolgozik önkéntes csapatunk, hogy naponta megszólalhasson Móron és környékén a Mária Rádió. Ez idő alatt folyamatosan kértük az Önök segítségét, melyet most megismételnénk: szükségünk lenne alapfokú számítógépes ismeretekkel rendelkező technikusra, műsorkészítőre, szerkesztőre valamint a havonta megjelenő magazinunk célba juttatásához munkatársra. Kérjük a kedves hallgatókat, hogy lehetőségük szerint kapcsolódjanak be munkánkba, mert a továbbiakban nem tudjuk a jelenlegi formában biztosítani a helyi műsorszolgáltatást.

8. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1 %-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, másik 1 %-áról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára, nálunk például a Móri Katolikus Iskola Alapítvány, a Bice-Bóca Egyesület vagy a Mária Rádió Közhasznú Egyesület javára. Nyilatkozatokat hátul találnak.


ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

Február 1. - Február 8.

1. Február 2. hétfő, Urunk Bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepe, egyben imanap a szerzetesi hivatásokért. Gyertyaszentelés a plébánia templomban a fél 9-es szentmisén lesz. Ezen a napon este 6 órakor lesz szentmise a kapucinus templomban is, ahol a szerzetesekért és szerzetesi hivatásokért imádkozunk, illetve gyertyaszentelés is lesz.

2. Február 3. kedd, Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja, a szentmisék végén Balázs-áldás lesz, aki az áldásban ezen a napon nem részesült a következő vasárnapi szentmisék végén részesülhet abban.

3. A karitász kedden du. 5 órakor tartja összejövetelét a közösségi házban.

4. A héten lesz első csütörtök és első péntek, a betegeket a szokott módon látogatjuk. Csütörtökön az esti szentmise előtt szentségimádás és Rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után, a másnap reggeli szentmiséig a Kapucinus templomban.

6. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ra lehet jelentkezni, részletek a faliújságon olvashatók. Jelentkezési határidő: február 10.

7. Ebben az évben február 15-én tartjuk a jubiláló házaspárok szentmiséjét. Szeretettel hívjuk és várjuk azon házaspárokat, akik az idén ünneplik házasságkötésük évfordulóját. Jelentkezni a plébánián lehet.

8. Közel három éve dolgozik önkéntes csapatunk, hogy naponta megszólalhasson Móron és környékén a Mária Rádió. Ez idő alatt folyamatosan kértük az Önök segítségét, melyet most megismételnénk: szükségünk lenne alapfokú számítógépes ismeretekkel rendelkező technikusra, műsorkészítőre, szerkesztőre valamint a havonta megjelenő magazinunk célba juttatásához munkatársra. Kérjük a kedves hallgatókat, hogy lehetőségük szerint kapcsolódjanak be munkánkba, mert a továbbiakban (februártól) nem tudjuk a jelenlegi formában biztosítani a helyi műsorszolgáltatást.

9. Bérmálkozós fiatalok lelkes csoportja érkezik Mórra, hogy fiataljainkkal megismerkedhessenek, és hogy közösen dicsőíthessék Jézust. Február 20-tól 22-éig, péntektől vasárnapig lesznek a vendégeink. A körülbelül 30 tizenhét és húsz év közti fiatal hívek házainál szállna meg. Kérjük, hogy fogadjanak be közülük kettőt-kettőt erre a hétvégére. A nap nagy részét közös programok teszik majd ki, nem kell nekik külön programot szervezni. Jelentkezni a sekrestyében lehet.


ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP

Január 25. - Február 1.

1. Ma befejeződik az ökumenikus imanyolcad, a mai utolsó alkalom nem a plébánia templomban lesz, hanem a Szent Erzsébet Katolikus Iskola tornatermében este 18 órai kezdettel. A szeretetvendégséghez a süteményt fél 5 órától lehet hozni az iskola tornatermébe. Keddtől az esti szentmisék újra 6-kor kezdődnek a Kapucinus templomban.

2. Szerdán, 28-án este fél 7-kor a gazdasági bizottság tartja összejövetelét a plébánián.

3. Szombaton este 7 órakor Ifjúsági klub lesz a közösségi házban.

4. Jövő vasárnap, február 1-én a 11 órai szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

5. Akik szeretnének házmegáldást kérni, szándékukat személyesen jelezzék az atyáknak.

6. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ra lehet jelentkezni, részletek a faliújságon olvashatók. Jelentkezési határidő: február 10.

7. Február 2. hétfő, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, egyben imanap a szerzetesi hivatásokért. Ezen a napon lesz 6 órakor esti szentmise a kapucinus templomban, ahol a szerzetesekért és szerzetesi hivatásokért imádkozunk.

8. Ebben az évben február 15-én tartjuk a jubiláló házaspárok szentmiséjét. Szeretettel hívjuk és várjuk azon házaspárokat, akik az idén ünneplik házasságkötésük évfordulóját. Jelentkezni a plébánián lehet.

9. Közel három éve dolgozik önkéntes csapatunk azért, hogy naponta megszólalhasson Móron és környékén a Mária Rádió. Ez idő alatt folyamatosan kértük az Önök segítségét, melyet most megismételnénk: szükségünk lenne alapfokú számítógépes ismeretekkel rendelkező technikusra, műsorkészítőre, szerkesztőre valamint havonta megjelenő Magazinunk célba juttatásához promóciós munkatársra. Kérjük a kedves hallgatókat, hogy lehetőségük szerint kapcsolódjanak be munkánkba, mert februártól nem tudjuk a jelenlegi formában biztosítani a helyi műsorszolgáltatást.


ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

Január 18. - Január 25.


URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

Január 11. - Január 18.

1. Hétfőn, 12-én este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban.

2. Kedden, 13-án a bodajki fatimai engesztelő áhítatra a busz délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

3. Szintén kedden délután 5 órakor tartja összejövetelét a Karitasz a közösségi házban.

4. Pénteken, 16-án ferences imaest lesz fél 9-től a Kapucinus templomban, a téma: „Adj nekem biztos reményt”

5. Szombaton 17-én reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában.

6. Azokat a gyerekeket, akik az idei évben lesznek elsőáldozók, elsőáldozási felkészítésre várjuk szombaton fél 9-től a közösségi házba.

7. Ugyancsak szombaton este 7 órától várjuk a fiatalokat ifjúsági teaestre a közösségi házba.

8. Jövő vasárnaptól kezdődik az ökumenikus imanyolcad. Idén mi katolikusok leszünk a házigazdák, így az első istentisztelet vasárnap este 6 órakor a Plébániatemplomban lesz. Az imahét alatt a Kapucinus templomban az esti misék egy órával korábban, 5 órakor kezdődnek, vasárnap is.

9. Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó házmegáldást lehet kérni, kérjük szándékukat személyesen jelezzék az atyáknak.

10. Megjelent a január havi hírlevél, a mise után egy példányban családonként elvihető.

11. Egyházmegyei Ki Mit Tud-ra lehet jelentkezni, részletek a faliújságon olvashatók, jelentkezési határidő: február 10.


KARÁCSONY 2. VASÁRNAPJA

Január 4. - Január 11.


1. Január 5-én, hétfőn a Katolikus Nők Köre este 5 órakor tartja összejövetelét a közösségi házban.

2. Január 6. kedd, Vízkereszt, Urunk megjelenésének ünnepe (parancsolt ünnep). A plébánia templomban fél 10-kor lesz szentmise, 11 órai szentmise nem lesz. A kapucinus templomban reggel 3 8-kor és este 6 órakor lesz szentmise. A parancsolt ünnepre való tekintettel hétfőn is, este 6 órai kezdettel, előesti szentmise lesz a kapucinus templomban.

3. Január 8-a első csütörtök, az esti szentmise előtt szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz. Leopoldo testvér csütörtökön és pénteken meglátogatja a betegeket.

4. Január 10-én, szombaton a Katolikus Nők Köre jótékonysági bált rendez a Művelődési Házban este 7 órai kezdettel. A belépődíj 1500.-Ft/fő. A jegyek Jakab Gyulánénál a Szikvíz üzemben vásárolhatóak meg. Mindenkit szeretettel várnak a bálba. A Bál bevételét a kálvária temetőben újonnan épült ravatalozóhoz tartozó lélekharangra fordítják.

5. Testületi ülést tartunk január 12-én, hétfőn este 19 órától a Közösségi Házban.

6. Pénteken elvittük karácsony örömhírét elsőpéntekes betegeinknek, akik nagy szeretettel fogadtak minket. Köszönjük azoknak, akik jöttek. Reméljük jövőre még többen leszünk!

7. Jegyespárok jelentkezését várjuk, akik 2015-ben szeretnének megesküdni. Kérjük, bátorítsák a fiatalokat, hogy kérjék Isten áldását házasságukra. Ugyanígy várjuk, hogy szülők gyermekeik keresztelésére jelentkezzenek. Ezt is híreszteljék családjuk, ismerőseik körében!


Itt olvashatók a 2010-14-es hirdetések.
Itt olvashatók a 2010-13-as hirdetések.
Itt olvashatók a 2009-es hirdetések.
Itt olvashatók a 2008-as hirdetések.
Itt olvashatók a 2006-os hirdetések.
Itt olvashatók a 2005-ös hirdetések.