2019

ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 10. - november 17.

1. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a testvéreket a közösségi házba 11-én, hétfőn 16 órára.

2. Vetítés lesz a szentségimádásról a Közösségi Házban november 11-én, hétfőn este 7 órakor.

3. A héten esedékes bodajki fatimai imaóra elmarad.

4. Tájékoztatást tart az iskolaválasztás előtt álló óvodások szülei számára a Szent Erzsébet Iskola. november 13-án, szerdán, délután fél 5-kor. A találkozó során bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik, a szülők tájékoztatást kapnak az intézmény által kínált lehetőségekről, bejárhatják az iskola épületét, valamint a most elkészült játszóteret, sportpályát. A Szent Erzsébet Iskola címe: Mór, Erzsébet tér 19.

5. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában november 16-án, szombaton reggel 7 órakor.

6. A Plébániatemplomba szervezett szerdai szentségimádásra várunk még jelentkezőket főképpen a reggel 7-től délután 4 óráig terjedő időre. Olyan hívek jelentkezését is várjuk, akik bármelyik órára vállalnak alkalmankénti helyettesítést. Feliratkozni a szentmisék előtt és után a sekrestyében lehet.


ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

november 3. - november 10.

1. A Karitász megbeszélést tart a közösségi házban 5-én, kedden 16 órakor.

2. Rózsafüzér ima, titokcsere és szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 7-én, csütörtökön 16 órától, majd az esti szentmise 18 órakor kezdődik.

3. Bibliaóra lesz Tamás atyával a Plébánián, 7-én, csütörtökön este 18 órakor.

4. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 8-án, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

5. A Plébániatemplomban elkezdődött a szerdai egész napos csendes szentségimádás. Várunk még jelentkezőket főképpen a reggel 7-től délután 4 óráig terjedő időre. Olyan hívek jelentkezését is várjuk, akik bármelyik órára vállalnak alkalmankénti helyettesítést. Feliratkozni a szentmisék előtt és után a sekrestyében lehet.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

október 27. - november 3.

1. Gazdasági Bizottsági ülés lesz a Plébánia irodában október 28-án hétfőn este 7 órakor.

2. Péntek Mindenszentek ünnepe, parancsolt ünnep. A Kapucinus templomban reggel 8-kor és 18 órakor lesz szentmise, a Plébánia templomban csak fél 10-kor lesz szentmise.

3. Szombat Halottak napja. Mindkét móri temetőben 16 órakor lesz imádság az elhunytakért. A helyszínen lehetőség van egyénileg sírszentelést kérni. A szombat 18 órai szentmise a kapucinus templomban Halottak napi szentmise lesz, a nap sajátosságára való tekintettel nem vasárnap előesti szentmise!

4. Szentségimádás lesz a Plébániatemplomban október 30-tól kezdve minden szerdán, egész évben reggel 7-től este 8-ig.

5. A kapucinus templomban egy kiállítás lett berendezve, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülődés jegyében, az Oltáriszentség csodákról és csodás szentáldozásokról, mindenkit szeretettel hívunk a megtekintésére.

6. Az előző vasárnapi missziós gyűjtés templomainkban 213905 Ft volt. Isten fizesse meg a plébániaközösségünk adakozását!

7. Kérjük a kedves híveket, hogy a hirdetési szándékokat minden héten szerdáig jelezzék, hogy a Plébánia templomban a hirdetésekből elvihető példányok időben elkészülhessenek.


ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP

október 20. - október 27.

1. Rózsafüzért imádkozunk a kapucinus templomban hétfő és csütörtök kivételével 17.20-kor, és a Szent Rókus kápolnában október hónapban minden nap este 5 órakor.

2. Egyházközségi hozzájárulás (adó) fizetésére lesz lehetőség október 19-én és 20-án. A Kapucinus templomban 19-én szombaton az esti szentmise előtt és után. Mindkét templomban 20-án vasárnap a szentmisék előtt és után.

3. Bibliaóra lesz Tamás atyával a Plébánián, 24-én, csütörtökön este 18 órakor.

4. A kapucinus templomban egy kiállítás lett berendezve, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülődés jegyében, az Oltáriszentség csodákról és csodás szentáldozásokról, mindenkit szeretettel hívunk a megtekintésére.

5. Szentségimádás lesz a Plébániatemplomban szerdánként egész évben reggel 7-től este 8-ig, amelyre még nyolc fő jelentkezését várjuk. Feliratkozni a szentmisék előtt és után a plébániatemplom sekrestyéjében és az irodában van lehetőség.


ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

október 13. - október 20.

1. Rózsafüzért imádkozunk a kapucinus templomban hétfő és csütörtök kivételével 17.20-kor, és a Szent Rókus kápolnában október hónapban minden nap este 5 órakor.

2. A Bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, fél 5-kor indul.

3. Egyházközségi hozzájárulás (adó) fizetésére lesz lehetőség október 19-én és 20-án. A Kapucinus templomban 19-én szombaton az esti szentmise előtt és után. Mindkét templomban 20-án vasárnap a szentmisék előtt és után.

4. Szentmise lesz a Rókus kápolnában 19-én, szombaton reggel 7 órakor.

5. 19-én szombaton 18 órakor ifjúsági gitáros szentmise lesz a kapucinus templomban. Várjuk a fiatalokat!

6. Családi szentmise lesz a Plébániatemplomban október 20-án 11 órakor. A szentmisén a gitáros Kiskórus szolgál.

7. Caritas Hungarica Díjat vehetett át Budapesten 2019. október 5-én Beck Tiborné Katalin, aki férjével együtt hosszú évek óta fáradhatatlanul segíti munkájával a helyi Karitász tevékenységét. Az elismeréshez szeretettel gratulálunk és Isten áldását kérjük további munkájukra.

8. A kapucinus templomban egy kiállítás lett berendezve, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülődés jegyében, az Oltáriszentség csodákról és csodás szentáldozásokról, mindenkit szeretettel hívunk a megtekintésére.


ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP

október 6. - október 13.

1. Rózsafüzért imádkozunk a kapucinus templomban hétfő és csütörtök kivételével 17.20-kor, és a Szent Rókus kápolnában október hónapban minden nap este 5 órakor.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a testvéreket a közösségi házba 7-én, hétfőn 17 órára.

3. Rózsafüzér ima, titokcsere és vezetett szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 10-én, csütörtökön 16 órától, majd az esti szentmise 18 órakor kezdődik.

4. Vetítés lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban a Közösségi Házban október 11-én este 7 órakor.

5. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 11-én, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

6. A Bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről vasárnap, 13-án, fél 5-kor indul.

7. Egyházközségi hozzájárulás (adó) fizetésére lesz lehetőség október 19-én és 20-án. A Kapucinus templomban 19-én szombaton az esti szentmise előtt és után. Mindkét templomban 20-án vasárnap a szentmisék előtt és után.

8. A kapucinus templomban egy kiállítás lett berendezve, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülődés jegyében, az Oltáriszentség csodákról és csodás szentáldozásokról, mindenkit szeretettel hívunk a megtekintésére.


ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP

szeptember 22. - szeptember 29.

1. Hálás szívvel köszönjük Sergio atyának, hogy 3 éven át itt élt és szolgált közöttünk. Mindenki megismerhette kedvességét, bölcsességét és áldozatosságát. Hiányozni fog nekünk, de nem megy messze, a budai kapucinus rendházba költözik, ahol plébánosként fogja folytatni szolgálatát. Isten áldja őt és adjon neki erőt, egészséget és áldást életére.

2. Hétfőn, 23-án, a kapucinus templomban, 18 órakor szentmisében megemlékezünk Pietrelcinai Szent Pio kapucinus szerzetes papról, a stigmatizált Pio atyáról. A főcelebráns Gerendai Sándor atya lesz. Mindenkit szeretettel hívunk! Kedden Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe lesz,

3. Egyházmegyei ifjúsági zarándoklat lesz szeptember 27-28-án. Részletek a plakáton.

4. Jövő vasárnap Szentírás vasárnap lesz. Családi szentmise lesz a Plébániatemplomban szeptember 29-én 11 órakor. A szentmisén a gitáros Kiskórus szolgál.


ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP

szeptember 15. - szeptember 22.

1. A héten a kapucinus templomban kedden Szent Ferenc atyánk stigmatizációját ünnepeljük, szerdán Copertino-i Szent Józsefre és csütörtökön Camporossoi Szent Ferenc Mária kapucinus szerzetesekre emlékezünk, szombaton Szent Máté evangélistát ünnepeljük.

2. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában 21-én szombaton reggel 7 órakor.

3. A kapucinus templomban 21-én, szombaton, 18 órakor ifjúsági gitáros szentmisét tartunk. Hívjuk a fiatalokat!

4. A kapucinus templomban Pietrelcinai Szent Pio kapucinus stigmatizált szerzetes papra emlékezünk 21-én és 22-én, szombat és vasárnap, az esti szentmisében, és ünnepeljük 23-án, hétfőn, 18 órakor szentmisében. Mindenkit szeretettel hívunk!

5. Egyházmegyei ifjúsági zarándoklat lesz szeptember 27-28-án. Részletek a plakáton.


ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP

szeptember 8. - szeptember 15.

1. Elkészültek a Közösségi Ház felújítási munkálatai. Takarításhoz hívunk és várunk segítő hölgyeket hétfőn, 9-én, 9 és 11 óra között. A termek visszarendezéséhez férfiak és fiatalok segítségét kérjük 12-én, csütörtökön 16 és 19 óra között.

2. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra ebben a hónapban nem lesz szervezett buszjárat.

3. Gyalogos zarándoklat indul a bodajki búcsúba 14-én szombaton. Gyülekező a Plébániatemplomban 13.30-tól, indulás 14 órakor.

4. Templomunk búcsúnapja, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe szeptember 14-én, szombaton lesz. Közös ünnepét a Plébániatemplomban vasárnap a fél 10 órai szentmise keretében tartjuk.

5. Egyházmegyei ifjúsági zarándoklat lesz szeptember 27-28-án. Részletek a plakáton.

6. Péter Pál testvér 19.-én és 20.-án, csütörtökön és pénteken, látogatja majd meg a rábízott betegeket.


ÉVKÖZI 22. VASÁRNAP

szeptember 1. - szeptember 8.

1. Tanévnyitó szentmise lesz a Plébániatemplomban a katolikus iskolások számára szeptember 2-án, hétfőn, 11 órakor.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a testvéreket papi és szerzetesi hivatásokért a közösségi házba 2-án, hétfőn 17 órára.

3. A Karitász megbeszélést tart a közösségi házban 4-én, szerdán 17 órakor.

4. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima a Kapucinus templomban 16 órától, majd szentségimádás, az esti szentmise 18 órakor kezdődik.

5. A betegeket, első csütörtökön és pénteken, az atyák a szokásos rendben meglátogatják.

6. Bibliaóra lesz Tamás atyával a Plébánián, csütörtökön este 18 órakor.

7. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 6-án, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

8. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra ebben a hónapban nem lesz szervezett buszjárat.

9. Gyalogos zarándoklat indul a bodajki búcsúba 14-én szombaton. Gyülekező a Plébániatemplomban 13.30-tól, indulás 14 órakor.

10. Egyházmegyei ifjúsági zarándoklat lesz szeptember 27-28-án. Részletek a plakáton.

11. Gitáros szentmise lesz 11-kor a plébániatemplomban szeptember 8-án, vasárnap.


ÉVKÖZI 21. VASÁRNAP

augusztus 25. - szeptember 1.

1. Gazdasági bizottsági ülés lesz a Plébánián 26-án, hétfőn, este 8 órakor.

2. Papi zarándoklat miatt elmarad a reggeli szentmise a Plébániatemplomban 29-én, csütörtökön.

3. Tamás atya ősztől hétköznapokon csak egy szentmisét mond, így hétfőn Pusztavámon, kedden a katolikus iskolában, szerdán Bokodon vagy Dadon, csütörtökön és pénteken reggel pedig a Plébániatemplomban. Szeptember 1-től tehát a Plébániatemplomban csak csütörtökön és pénteken lesznek szentmisék.

4. A plébánia templom továbbra is nyitva lesz hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken naponta fél 10-től 12 óráig, szerdai napon fél 10-től az esti szentségimádás végéig, 20-ig. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.


ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP

augusztus 18. - augusztus 25.

1. Augusztus 20. kedd Szent István király ünnepe, a Plébánia templomban fél 10-kor, a Kapucinus templomban 7.45-kor, és este 18 órakor lesz szentmise.

2. A plébánia templom továbbra is nyitva lesz hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken naponta fél 10-től 12 óráig, szerdai napon fél 10-től az esti szentségimádás végéig, amely minden szerdán este 7-től 8-ig tart. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.

3. Felnőtt hittan óra lesz Tomi atyával 22-én, csütörtökön a plébánián 18 órától. Mindenkit szeretettel vár.

4. Augusztus 24-én, szombaton kerül megrendezésre a nemzetközi 1Úton zarándoklat az Édesapákért. A móriak gyalogos zarándoklata 10.30-kor indul a Szent Vendel kápolnától Mór-Csókakő-Bodajk útvonalon, gyülekezés 10 órakor. A záró szentmise 18 órakor lesz a bodajki Kegytemplomban, melyet Mórocz Tamás plébános mutat be. Hazajövetelt egyénileg kell megoldani. A program a faliújságon megtekinthető.


ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

augusztus 11. - augusztus 18.

1. Jövő hét hétfőn megkezdődnek a Plébánia templomban a reggeli szentmisék szerda kivételével, 18-án vasárnap már fél 9-kor és 11 órakor is lesz szentmise.

2. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről fél 5-kor indul.

3. Augusztus 15. NAGYBOLDOGASSZONY, Szűz Mária mennybemenetelének ünnepe parancsolt ünnep. Ezen a napon a Kapucinus templomban 7.45-kor és este 18 órakor, a Plébánia templomban fél 10-kor lesz szentmise.

4. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 17-én, szombaton reggel 7 órakor.

5. Augusztus 24-én, szombaton kerül megrendezésre a nemzetközi 1Úton zarándoklat az Édesapákért. A móriak gyalogos zarándoklata 10.30-kor indul a Szent Vendel kápolnától Mór-Csókakő-Bodajk útvonalon, gyűlekezés 10 órakor. A záró szentmise 18 órakor lesz a bodajki Kegytemplomban, melyet Mórocz Tamás plébános mutat be. Hazajövetelt egyénileg kell megoldani. A program a faliújságon megtekinthető.


ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

augusztus 4. - augusztus 11.

1. A Karitasz összejövetelét tartja a közösségi házban 6-án, kedden.

2. A héten lesz egyházközségünk hittantábora Nagyvelegen, kérjük, imádságban gondoljanak rájuk!

3. Jövő héten még nem lesz reggeli szentmise a Plébánia- templomban.


ÉVKÖZI 17. VASÁRNAP

július 28. - augusztus 4.

1. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima, titokcsere és szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 16 órától, majd az esti szentmise 18 órakor kezdődik. Péter Pál atya szokás szerint látogatja meg betegeit.

2. Augusztus 2., péntek, a Porciunkola, Angyalos Boldogasszony ferences Ünnepe. A Porciunkula búcsú feltételei: Augusztus 1. déltől, másnap estig, ill. szombat déltől vasárnap estig, búcsú nyerhető önmagunk vagy elhunyt szeretteink számára. A feltételek: plébánia- vagy a ferences család templomainak felkeresése az előbb említett időpontokban; és a Hiszekegy és a Szentatya szándékaira legalább 1 Miatyánkot és 1 Üdvözlégy imádkozása; a szentgyónás, szilárd elhatározással a bűn minden fajtájának elkerülésére és a szentáldozás.

3. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 2-án, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

4. Jövő héten még nem lesz reggeli szentmise a Plébánia templomban. A vasárnapi miserend szerint 4-én vasárnap csak 11 órakor lesz szentmise.


ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP

július 7. - július 14.

1. A csákvári testvérek szeretettel várják a móriakat jövő héten 10 és 14-e között az „Ébresztő” Ifjúsági Fesztiválra.

2. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án szombaton fél 5-kor indul.

3. A múlt vasárnapi Péter-fillér gyűjtés összege a két templomban összesen 153.965 forint volt, mely átutalásra került. Köszönjük a nagylelkű adakozást.

4. Július 21-én, Évközi 16. vasárnap, 18 órakkor, a kapucinus templomban Márfi Gyula veszprémi érsek mutatja be az ünnepi szentmisét Brindisi Szent Lőrincet ünnepelve. A szentmisét a Magnificat kórus szolgálata teszi ünnepélyesebbé! Mindenkit szeretettel hívnak a kapucinus testvérek!

5 A nyári időszakban a Plébánia templomban miserend változás lesz. Július 7 – augusztus 9-ig hétköznaponként nem lesz reggel szentmise, vasárnaponként csak 11 órai mise lesz.

6. A Plébánia templom hétköznaponként hétfőtől - péntekig naponta fél 10-től 12 óráig nyitva lesz. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.


ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP

június 30. - július 7.

1. A mai vasárnapi perselygyűjtés templomainkban az Apostoli Szentszék javára történik, Péter-fillér címén.

2. Csütörtök első csütörtök, a Kapucinus templomban 16 órától rózsafüzér ima, majd titokcsere és szentségimádás lesz.

3. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 5-én, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

4. A 400 éve elhunyt, a csókakői csatában érdemeket szerző Brindisi Szent Lőrinc emlékére a kapucinus testvérek gyalogos zarádoklatra hívják a móri híveket június 6-án, szombaton. Indulás a Kapucinus templom elől 9 órakor, 11-kor szentmise a csókakői templomban, majd batyus ebéd, amiről ki-ki maga gondoskodik. Kora délután a vár megtekintése, imádság a kápolnában. Hazatérést mindenkinek egyénileg kell megoldania.

5. A Sarlós Boldogasszony Kegytemplomban búcsú lesz Vértessomlón július 7-én. Az ünnepi szentmisén Spányi Antal megyés püspök Úr megáldja a gyermekeket váró és hordozó családokat. Részletes program a faliújságon lévő plakáton megtekinthető.

6. Mint már korábban is hirdettük a csákvári testvérek szeretettel hívják idén is a Móriakat az „Ébresztő” Ifjúsági Fesztiválra július 10-14 között. További információ: ebresztofesztival.hu

7. Miserend változás lesz a nyári időszakban a Plébánia templomban. Július 1-től augusztus 9-ig hétköznaponként nem lesz reggel szentmise, július hónapban pedig vasárnaponként csak egy szentmise lesz 11 órai kezdettel.

8. Örömmel hirdetjük, hogy a Plébánia templom hétköznaponként hétfőtől - péntekig naponta fél 10-től 12 óráig nyitva lesz. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.

9. Az adminisztrátori feladatokat Magda nyugdíjba menetele után Kozmáné Anikó látja el. Minden ügyben, mellyel korábban Magdát keresték, bizalommal keressék Anikót telefonon, illetve az irodában. Isten áldását kérjük munkájára!


ÚRNAPJA

június 23. - június 30.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban ma (vasárnap) délután 16 órakor. A szentmisén a püspüklaki Templomkórus szolgál.

2. A mai napon a Plébánia templomban csak 11 órai szentmise lesz.

3. Gazdasági Bizottsági ülés lesz 24-én, hétfőn a plébánián 19.30-kor.

4. Felnőtt Biblia óra lesz Tomi atyával 27-én, csütörtökön, a plébánián 18 órakor. Mindenkit szeretettel vár.

5. Ébresztő fesztivál lesz Csákváron július 10 – től 14-ig.Témája: Hát ti kinek tartotok engem?. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Elérhetőség: ebresztofesztival@gmail.com. Plakát a faliújságnál található.

6. A Sarlós Boldogasszony Kegytemplomban búcsú lesz Vértessomlón július 7-én. Az ünnepi szentmisén Spányi Antal megyés püspök Úr megáldja a gyermekeket váró és hordozó családokat. Részletes program a faliújságon lévő plakáton megtekinthető.

7. Péterfillér-gyűjtés lesz jövő vasárnap templomainkban, melyet az Apostoli Szentszék rendelkezésére bocsátanak.

8. Július 6-án a 400 éve elhunyt, a csókakői csatában érdemeket szerző Brindisi Szent Lőrinc emlékére a kapucinus testvérek gyalogos zarándoklatra hívják a móri híveket. 9 órakor indulunk a kapucinus templom elől, 11-kor szentmisében ünneplünk a csókakői templomban, egy szendvicses ebéd után, kora délután a vár megtekintése és imádság a kápolnában nemzetünkért és hazánkért. Hazatérés menetrendszerinti autóbusszal vagy egyéni szervezés szerint.

9. Hálás szívvel köszönjük meg Stolczenbergerné Ruff Magda szolgálatát a móri plébánián, ahol több mint 15 éven át végezte hűséggel és lelkiismeretesen sekrestyési és adminisztrátori feladatát. Ő volt az, akivel sokan először találkoztak a katolikus egyházközség képviseletében, ezért munkája nem csak adatgyűjtés és szervezés volt, hanem személyes találkozás azokkal, akik az Egyházzal először vették fel a kapcsolatot. Magda mindenkihez szolgálatkészen és kedvesen fordult. Kívánjuk az egész egyházközség nevében, hogy nyugdíjas éveit családja, unokái körében, Isten áldásával egészségben és boldogan töltse.


SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

június 16. - június 23.

1. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban ma délután 15 órakor folytatódik.

2. Június hónapban a kapucinus templomban, hétfő és csütörtök kivételével minden nap 17.40-kor Jézus Szent Szíve litániájának közös imájára hívjuk a testvéreket.

3. A katolikus nők köre az összejövetelét a közösségi házban hétfőn 17.00 órakor tartja

4. Az Eucharisztikus Kongresszusra készülve mi is csatlakozunk az országos szentségimádáshoz, a Plébánia templomban, június 22-én, szombaton 17.30-tól 18.30-ig. Mindenkit várunk szeretettel.

5. Jövő vasárnap Úrnapja lesz, a körmenet a Kapucinus templomtól a 7.45-ös szentmise után indul és oda is tér vissza. Ezen a vasárnapon a Plébánia templomban csak 11 órakor lesz szentmise.

6. Kérjük a kedves híveket, hogy az Úrnapi körmenethez szirmára szedett szirmokat a Kapucinus templom folyosójára szíveskedjenek hozni. Feltétlen várjuk az elsőáldozó kislányokat a virághintéshez.

7. Sergio atya németnyelvű szentmisét mutat be jövő vasárnap a Kapucinus templomban délután 16 órakor. A szentmisén a Püspöklaki Templomi kórus szolgál.

8. Június hónaptól nem lesznek szerdán szentmisék a Plébánia templomban.

9. Július 6-án, a csókakői csatán jelenlévő Brindisi Szent Lőrincre, halálának 400 évfordulója alkalmából emlékezve, gyalogos zarándoklatra hívjuk a testvéreket Mór és Csókakő között. Részleteket később közlünk.

10. Ébresztő fesztivál lesz Csákváron július 10 – től 14-ig.Témája: Hát ti kinek tartotok engem? A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Plakát a faliújságnál található.


Száraz László és Szilágyi Szabolcs előadása Nagymarosi Ifjúsági TalálkozónPÜNKÖSDVASÁRNAP

június 9. - június 16.

1. Június hónapban a kapucinus templomban minden este, hétfő és csütörtök kivételével, 17.40-től a Jézus Szentséges Szívének litániáját imádkozzuk.

2. Pünkösdhétfőn Egyházmegyei nap lesz Székesfehérváron a Bregyó-Közi Ifjúsági Szabadidő Központban 9 – 16 óráig. Ezen a napon szentmise csak a Kapucinus templomban lesz, este 18 órakor.

3. Kedden, 11-én a Plébánia templomban a reggeli szentmise fél 9-kor kezdődik.

4. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra a busz 13-án, csütörtökön délután fél 5-kor indul.

5. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 15-én, szombaton reggel 7 órakor.

6. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 16-án délután 15 órakor folytatódik.

7. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja, a Kapucinus templom búcsú napja.

8. Június hónaptól nem lesznek szerdán szentmisék a Plébánia templomban.

9. Ébresztő fesztivál lesz Csákváron július 10 – től 14-ig.Témája: Hát ti kinek tartotok engem? A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Elérhetőség: ebresztofesztival.hu Plakát a faliújságnál található.


URUNK MENNYBEMENETELE

június 2. - június 9.

1.A Prohászka Imaszövetség imára hívja a kedves testvéreket papi és szerzetesi hivatásokért 3-án, hétfőn a közösségi házba 17 órára.

2. A Karitász összejövetelét tartja a közösségi házban 4-én, kedden, 17 órakor.

3. Csütörtök első csütörtök, a Kapucinus templomban rózsafüzér ima 16 órától, titokcsere, majd szentségimádás. A betegeket a szokott időben látogatjuk.

4. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

5. Jövő vasárnap Pünkösd vasárnap, a jövő évi bérmálkozók bemutatása a 11 órai szentmise keretében történik.

6. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban jövő vasárnap délután 15 órakor folytadódik.

7. Pünkösd hétfőn Egyházmegyei nap lesz Székesfehérváron a Bregyó-Közi Ifjúsági Szabadidő Központban 9 – 16 óráig. Ezen a napon szentmise csak a Kapucinus templomban lesz, este 18 órakor.

8. Június hónaptól nem lesznek szerdán szentmisék a Plébánia templomban.


HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

május 26. - június 2.

1. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban ma délután 15 órakor kezdődik.

2. Június hónapban minden nap, hétfő és csütörtök kivételével, 17.40-kor a Jézus Szentséges Szívének litániáját imádkozzuk.

3. Jövő vasárnap a móriak fogadalmi celldömölki zarándoklatára a busz a Kapucinus térről reggel 3 7-kor indul. Az útiköltség 1500 Ft. még van a buszon szabad hely, lehet jelentkezni. A Móriak szentmiséje 10 órakor kezdődik. Imaszándékot csütörtökig a Plébánia templomban kihelyezett dobozban lehet elhelyezni, amit a biciklis zarándokok magukkal visznek. A búcsú miatt a Plébánia templomban nem lesz szentmise.

4. Június 9. Pünkösdvasárnap, a jövő évi bérmálkozók bemutatása a 11 órai szentmise keretében történik.

5. Pünkösdhétfőn Egyházmegyei nap lesz Székesfehérváron a Bregyó-Közi Ifjúsági Szabadidő Központban 9 – 16 óráig. A Plébánia templomban reggel 8 órakor lesz szentmise.

6. A megrongálódott perbáli templom felújítására templomainkban összegyűlt perselyadomány összege a kapucinus templomban: 141.745 Ft lett.


HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

május 19. - május 26.

1. Az elsőáldozókat várja Tamás atya tudáspróbára a plébániára 20-án, hétfőn 16 órától. Ugyanakkor osztjuk a ruhákat is.

2. A hagyományos Szent Orbán-napi búcsú szentmiséje az Orbán kápolnánál (a szőlőhegyen) 24-én, pénteken 18 órakor lesz.

3. Tamás atya biliaórája csütörtökön 18 órakor kezdődik a plébánián.

4. Elsőáldozók próbája lesz a Plébánia templomban 25-én, szombaton 10 - 11 óra között, 9 órától várjuk már a városi iskolásokat gyónásra, az egyházi iskolások a próba után végzik gyónásukat.

5. Elsőáldozás a Plébániatemplomban május 26-án a fél 10 órai szentmise keretében lesz. Ebben a templomban e napon csak ez az egy szentmise lesz.

6. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 26-án, jövő vasárnap délután 15 órakor lesz.

7. A fogadalmi celldömölki zarándoklat június 2-án, Urunk mennybemenetele ünnepén lesz. A zarándok buszra jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánián lehet. Útiköltség 1500 Ft.

8. A megrongálódott perbáli templom felújítására templomainkban múlt vasárnap összegyűlt perselyadomány összege a plébánia templomban: 164.000. Ft lett.


HÚSVÉT 4. VASÁRNAPJA

Jó pásztor vasárnapja, könyörgőnap papi hivatásokért

május 12. - május 19.

1. A mai perselygyűjtés a megrongálódott perbáli plébániatemplom felújítására történik.

2. A bodajki fatimai engesztelő áhitatra a busz a Kapucinus térről 13-án, hétfőn délután fél 5-kor indul.

3. Folytatódik a Bibliai esték sorozat a Lamberg kastély olvasótermében 15-én, szerdán 18 órakor. Témája: Házasság és család keresztény szemmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4. Szent mise lesz a Szent Vendel kápolnában 18-án, szombaton reggel 7 órakor.

5. Szombaton délelőtt, 9-től 11.30-ig, lesz gyónási lehetőség a kapucinus templomban.

6. Nagymarosi Ifjúsági találkozó lesz május 18-án, szombaton. A program a plakáton megtekinthető.

7. A hagyományos Szent Orbán-napi búcsú szentmiséje az Orbán kápolnánál (a szőlőhegyen) 24-én, pénteken 18 órakor lesz.

8. Elsőáldozás a Plébánia templomban május 26-án a fél 10 órai szentmise keretében lesz. Ezen a napon csak ez az egy szentmise lesz.

9. A fogadalmi celldömölki zarándoklat június 2-án, Urunk mennybemenetele ünnepén lesz. A zarándok buszra jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánián lehet.

10. Kérjük a kedves híveket, hogy ne feledkezzenek meg a személyi jövedelemadójuk 1 %-nak rendelkezéséről a Katolikus Egyház javára.


HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA

május 5. - május 12.

1. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban ma délután 15 órakor folytatódik.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a testvéreket papi és szerzetesi hivatásokért a közösségi házba 6-án, hétfőn 17 órára.

3. A Karitász megbeszélést tart a közösségi házban 7-én, kedden a közösségi házban 17 órakor.

4. Májusi litániát imádkozunk a Kapucinus templomban minden nap (hétfő és csütörtök kivételével) 17.30-tól.

5. Bérmálás előtti gyónás és próba lesz a Plébánia templomban 10-én, pénteken 15 órától. A bérmálkozókat és a bérmaszülőket szeretettel várjuk.

6. 11-én, szombaton, délelőtt nem lesz gyóntatás a kapucinus templomban!

7. A Karitász papírgyűjtést szervez május 11-én, szombaton 8-14 óráig a közösségi házzal szemben. Kérjük, a kartonpapírt szíveskedjenek KÜLÖN csomagolva hozni.

8. Bérmálás lesz a Plébánia templomban jövő vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Ezen a vasárnapon csak ez az egy szentmise lesz.

9. Egyházmegyei gyűjtés lesz május 12-én vasárnap a tűzvész által megrongálódott perbáli plébániatemplom felújítására.

10. Kérjük a kedves híveket, hogy ne feledkezzenek meg a személyi jövedelem adójuk 1 %-nak rendelkezéséről a Katolikus Egyház javára.

11. Az ALBA CARITAS HUNGARICA Alapítvány RÉV Szenvedély betegsegítő Ambulancia szervezésében Szülőcsoportoknak előadássorozat indult május hónapban hetente, csütörtökönként a Szent Imre Közösségi házban. Témák: Párkapcsolat megerősítése, Gyermeknevelés, Szeretettank, Kötődés. A következő időpont május 9 órától 12 óráig. A részvétel ingyenes. A következő időpontok a faliújságon elhelyezett plakáton megtekinthetőek. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.


ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA

április 28. - május 5.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban ma délután 16 órakor.

2. Egyházi hozzájárulás fizetésére van lehetőség a mai szentmisék előtt és után.

3. A Katolikus Nők Köre megbeszélést tart a közösségi házban hétfőn, 29-én 17 órakor.

4. Májusi litániát imádkozunk a Kapucinus templomban május 1-től hétfő és csütörtök kivételével minden nap 17.30-tól.

5. Csütörtök első csütörtök a Kapucinus templomban rózsafüzér ima 16 órától, majd azt követően Szentségimádás lesz. 18 órakor az esti szentmise kezdődik.

6. A betegeket csütörtökön és pénteken a szokott időben látogatjuk.

7. Bérmálkozókért végzett ima kilencedet kezdünk a Kapucinus templomban az esti szentmise keretében 3-án, pénteken 18 órától. A bérmálkozók szüleit, bérmaszüleit már 17 órától várjuk lelki felkészülésre.

8. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

9. Május első vasárnapján az ÉDESANYÁkat ünnepeljük, minden szentmisén áldásban részesítjük őket.

10. Sergio atya bibliakurzusa a közösségi házban 5-én vasárnap 15 órakor kezdődik.

11. A Karitász papírgyűjtést szervez május 11-én, szombaton 8-14 óráig a közösségi házzal szemben. Kérjük a kartonpapírt KÜLÖN csomagolva hozzák!

12. Egyházmegyei gyűjtés lesz május 12-én vasárnap a tűzvész által megrongálódott perbáli plébániatemplom felújítására.


HÚSVÉTVASÁRNAP

április 21. - április 28.

1. Húsvéthétfőn a Plébánia templomban csak egy szentmise lesz, fél 10 órai kezdettel.

2. A Rókus kápolnában április hónapban nem lesz szentmise.

3.Elsőáldozási felkészítő lesz a városi iskolások számára a közösségi házban 27-én, szombaton fél 9-től.

4. 27-én, 18 órakor, az Isteni Irgalmasság Főünnepének előesti szentmiséje ifjúsági, gitáros szentmise lesz, amire szeretettel hívjuk a fiatalokat!

5. Jövő vasárnap Isteni Irgalmasság vasárnapja lesz. Teljes búcsú nyerhető az Isteni Irgalmasság tiszteletére mondott imádsággal a szokásos feltételek mellett (szentgyónás, szentáldozás és imádság a pápa szándékaira).

6. Sergio atya németnyelvű szentmisét mutat be 28-án, jövő vasárnap a Kapucinus templomban 16 órától. A szentmisén a pusztavámi német nemzetiségű kórus szolgál.

7. Egyházi hozzájárulás fizetésére lesz lehetőség április 27-28-án mindkét templomban a szentmisék előtt és után. A hozzájárulás befizetésére átutalással vagy a plébánián történő fizetésre is van lehetőség. Kérjük a kedves híveket, hogy a hozzájárulást lehetőleg ne csekken fizessék be, mert annak nagy a kezelési költsége.

8. Megjelent a SZEM újság, 1 pl. elvihető.


NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA

április 7. - április 14.

1. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban ma (vasárnap) délután 15 órakor kezdődik.

2. A mai perselygyűjtés a Szentföld javára történik.

3. Képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban 8-án, hétfőn 19 órától.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órától. A keresztútjárást a Katolikus Nők köre végzi.

5. A Szent Erzsébet iskola szeretettel várja az összes iskolába lépő leendő elsős gyermeket szüleikkel együtt a beiratkozás napjaiban. A beiratkozásra április 11-12-én, csütörtökön és pénteken reggel 8 és este 19 óra között van lehetőség. További információk az iskola honlapján olvashatóak

6. A 8. osztályos bérmálkozásra készülőknek lelki napot tartunk a Plébánia templomban 13-án, szombaton fél 9-től.

7. Jövő vasárnap Virágvasárnap lesz, a Plébánia templomban csak egy szentmise lesz 10 órai kezdettel.


NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

március 31. - április 7.

1. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait és minden kedves testvért papi és szerzetesi hivatásokért a közösségi házba április 1-én, hétfőn 17 órára.

2. A Karitász összejövetelét tartja a közösségi házban 2-án, kedden 17 órától.

3. Csütörtök első csütörtök, a Kapucinus templomban 16 órától rózsafüzér ima és titokcsere, azt követően 17 órától kivételesen csendes szentségimádás lesz, majd 18 órakor kezdődik az esti szentmise.

4. Péter Pál testvér a megbeszéltekkel ellentétben a betegeket a 2. héten, 11-12-én (csütörtökön, pénteken) látogatja.

5. A Nagyböjti lelkigyakorlat a Kapucinus templomban jövő héten 4-6-ig /csütörtöktől szombatig) az esti szentmisék keretében lesz. A lelkigyakorlatot Holpár István Balázs újmisés atya tatai káplán tartja.

6. Keresztút járás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A keresztútjárást a Ferences Világi Harmadrendi tagok végzik.

7.A Kapucinus templomban 6-án, szombaton délelőtt kivételesen nem lesz gyóntatás.

8. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 7-én, vasárnap délután 15 órakor lesz.

9. Országos gyűjtés lesz a Szentföld javára 7-én, jövő vasárnap.


2019

NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA

március 24. - március 31.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban ma délután 16 órakor.

2. Hétfő 25.-e, Urunk megtestesülésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, szentmise a Plébánia templomban reggel fél 8-kor lesz.

3. Gazdasági Bizottsági ülés lesz a plébánián hétfőn este 19 órakor.

4. Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy a Kapucinus templom hétfőtől a hét hétköznapján zárva tart, sem szentmisék, sem szentségimádás, sem keresztútjárás nem lesz, 30.-án szombaton 18 órakor már lesz szentmise.

5. A Karitász mindkét templomban kihelyezte a szeretet kosarát, kéri a kedves testvéreket, hogy tartós élelmiszerrel támogassák a rászoruló családokat. Az adományokat április 14-ig várják.

6. A jövő vasárnap a plébánia templomban a 11 órai szentmisén a Gitáros kiskórus szolgál. A szentmiséről a Bonum TV. felvételt készít.

7. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Holpár István Balázs újmisés atya, tatai káplán a Kapucinus templomban április 4-6-ig (csütörtöktől szombatig) az esti szentmisék keretében.


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

március 17. - március 24.

1. Ma mindkét templomban a szentmisék keretében az édesapák megáldása lesz.

2. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban ma délután 15 órakor kezdődik.

3. Tamás atya felnőtt Biblia órája a plébánián kivételesen 20-án, szerdán 18.30-kor lesz.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A keresztútjárást a Rózsafüzér társulat végzi.

5. A Szent Erzsébet Iskola nyílt napra várja az ősszel iskolába lépő nagycsoportos óvodások szüleit. A délelőtt során bemutató órákon vehetnek részt a kedves érdeklődők az iskola minden osztályában a bemutató órák 8, 9 és 10 órakor kezdődnek. A nyílt nap időpontja: március 23, szombat. Minden iskolaválasztás előtt álló szülőt szeretettel vár az iskola.

6. Elsőáldozási felkészítő lesz a városi iskolások számára a közösségi házban 23-án, szombaton fél 9-től.

7. 23-án szombaton 18 órától ifjúsági gitáros szentmise lesz a kapucinus templomban. 24-én 16 órától német nyelvű szentmise lesz a kapucinus templomban.

8. A Karitasz idén is kihelyezi a „szeretet”kosarát mindkét templomban. Kéri a kedves híveket, hogy tartós élelmiszerrel támogassák a rászoruló családokat. Az adományokat március 31-től április 14-ig várja templomainkban. Előre is köszönjük az adakozást.

9. A Mária Út keretében Bodajk-Csatka-Jásd-Bodajk, 3 SZENTKÚT zarándoklat lesz április 24-től 26-ig (85 km.) A zarándokúttal kapcsolatos információk a faliújságon megtekinthetők.

10. Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy a kapucinus templom 25-én hétfőtől annak a hétnek hétköznapjain zárva tart, sem szentmisék, sem szentségimádás, sem keresztútjárás nem lesz. 30-án 18 órakor már lesz szentmise.


NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

március 10. - március 17.

1. Ma mindkét templomban a szentmisék végén hamvazás lesz.

2. A Katolikus Nők Köre megbeszélést tart a közösségi házban 11-én, hétfőn 17 órakor.

3. A Bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szerdán fél 5-kor indul.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A keresztútjárást a Karitász végzi.

5. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 17-én vasárnap délután 15 órakor kezdődik.

6. Édesapák megáldása lesz mindkét templomban 17-én, vasárnap a szentmisék keretében.

7. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Holpár István Balázs újmisés atya, tatai káplán a Kapucinus templomban április 4-6–ig, csütörtöktől szombatig esti szentmisék keretében.

8. Zarándok utat szervez Pusztavámról Merkatz László a Csíksomlyói Pünkösdi Búcsúra június 5 – 10. között. Érdeklődni a 30/2407584 telefonszámon, vagy a markatz.laszlo@gmail.com e-mail címen lehet.


ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP

március 3. - március 10.

1. Sergio atya Biblia kurzusa ma / vasárnap délután a közösségi házban 15 órakor kezdődik.

2. A Prohászka Imaszövetség papi szerzetesi hivatásokért imádkozik minden hónap első hétfőjén. Március hónapban is szeretettel vár minden testvért a közösségi házba közös imára 4-én, hétfőn 16 órára.

3. A Karitasz összejövetelét tartja a közösségi házban március 5-én 16 órától.

4. Március 6-a, szerda, Hamvazószerda (szigorú böjti nap!) a nagyböjti időszak kezdete. Hamvazás szerdán a szentmisék keretében, jövő vasárnap a szentmisék végén lesz. Hamvazószerdán 8 órakor és 18 órakor a Kapucinus templomban lesznek a szentmisék, a Plébánia templomban nem lesz szentmise.

5. Csütörtök első-csütörtök rózsafüzér ima a Kapucinus templomban 16 órától, majd szentségimádás, az esti szentmise 18 órakor kezdődik. Csütörtökön és pénteken délelőtt látogatjuk betegeinket.

6. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órától. A keresztútjárást a Magnificat kórus végzi.

7. Bérmálkozók kiválasztása lesz a Plébánia templomban jövő vasárnap a 11 órai szentmise keretében.

8. Egyházközségünk hittantáborába lehet jelentkezni 3-ik osztálytól 8-ig osztályig. Plakát és szórólapok hátul a faliújságnál találhatók.

9. Tovább folytatódik a devizahitel csapdájába került 8 tagú család részére az adakozás. A lehetőségek leírása a faliújságnál olvasható, ill. elvihető onnan. Az adomány a kihelyezett (barna) perselybe helyezhető el.


ÉVKÖZI 7. VASÁRNAP

február 24. - március 3.

2. Elsőáldozós szülői értekezletet tartunk a közösségi házban 25-én, hétfőn fél 5-től.

3. Gazdasági Bizottsági ülés lesz szintén 25-én, hétfőn a plébánián 19 órától.

4. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 1-én, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

5. Jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje lesz a plébánia templomban 3-án, jövő vasárnap a fél 10-es szentmise keretében.

6. A plébánia templomban jövő vasárnap a 11-es szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

7. A Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 3-án jövő vasárnap 15 órakor kezdődik.

8. Egyházközségünk hittantáborába lehet jelentkezni 3-tól 8. osztályos korig. Plakát és szórólapok hátul a faliújságnál találhatók.

9. A Taki megfejtésnél oda kell figyelni, hogy 3 római számot (V.M.I.) nem kell kihúzni a megfejtésnél.

10. Devizahitel csapdájába került egy 8 tagú család, helyzetük szinte kilátástalan. A talpra állást sajnos önerőből nem tudják megoldani, de egy széleskörű összefogás segíthet. A lehetőségek leírása a faliújságnál olvasható ill. elvihető onnan, az adomány a kihelyezett perselybe helyezhető.


ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

február 17. - február 24.

1. Vasárnap délután „A vita tanulható” –építő konfliktuskezelés házastársak között, Dr. Papp Miklós családos lelkipásztor előadása lesz Móron a Művelődési Házban 17 órakor. Az előadás ingyenes, de a szervezési költségekre adományokat a helyszínen elfogadunk.

2. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban vasárnap délután 16 órakor.

3. Jövő héten a plébánia templomban hétfőn és pénteken nem lesz reggel szentmise, viszont kedden, szerdán és csütörtökön reggel 8 órakor szentmisét mutatunk be.

4. Elsőáldozási felkészítő lesz a városi iskolások számára a közösségi házban 23-án, szombaton fél 9-től.

5. A kapucinus testvérek örömmel adják hírül a móri egyházközség tagjainak, hogy Virth József testvér 23-án szombaton, 10 óra 30-kor, szentmise keretében örök fogadalmat tesz a Kapucinus Rendben. Mindenkit imádságra kérünk és mindenkit hívunk az ünnepi szentmisére! 23-án, szombaton, a kapucinus templomban nem lesz reggel 8 órakor szentmise.

6. Országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára 24-én, jövő vasárnap.

7. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban március 3-án, vasárnap a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 24-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.


ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

február 10. - február 17.

1. Sergio atya Biblia kurzusa folytatódik a közösségi házban vasárnap délután 15 órakor.

2. A bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szerdán fél 5-kor indul.

3. A 8. osztályos bérmálkozásra készülők szülei részére szülői értekezletet tartunk a Szent Erzsébet Iskolában, 13-án, szerdán 16 órától.

4. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 16-án- szombaton reggel 7 órakor.

5. „A vita tanulható – építő konfliktuskezelés házastársak között” címmel Dr. Papp Miklós családos lelkipásztor előadása lesz Móron a Művelődési Házban február 17-én 17 órakor. Az előadás ingyenes, de a szervezési költségekre adományokat a helyszínen elfogadunk.


ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

február 3. - február 10.

1. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban vasárnap délután 15 órakor kezdődik.

2. A Prohászka Imaszövetség imára hívja a kedves testvéreket papi és szerzetesi hivatásokért a közösségi házban 4-én, hétfőn 16 órára.

3. A Karitasz összejövetelét tartja a közösségi házban 5-én, kedden 16 órakor.

4. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima a Kapucinus templomban 16 órától, majd szentségimádás, az esti szentmise 18 órakor kezdődik.

5. A Szent Erzsébet Iskolába szeretettel hívják az elsős tanító nénik farsangi játszóházba az iskolába készülő óvodásokat és a szülőket 9-én, szombaton 9 órától 11óráig.

6. Sergio atya Biblia kurzusa folytatódik a közösségi házban 10-én, vasárnap 15 órától.

7. Az idei évben a betegek szentségét február 10-én, jövő vasárnap szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban mindegyik szentmisén, a Plébánia templomban 9.30-kor kezdődő szentmisén. Ehhez kapcsolódóan szentgyónási lehetőség 9-én, szombaton a Kapucinus templomban 9 órától -11.30 óráig lesz.

8. „A vita tanulható –építő konfliktuskezelés a házasságban” címmel, Dr. Papp Miklós családos lelkipásztor előadást tart Móron a Művelődési Házban február 17-én 17 órakor, melyre nem templomba járókat is bátran hívhatunk!


ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP

január 27. - február 3.

1. Vasárnap este fejeződik be az ökumenikus imahét a református templomban. Az alkalom este 18 órakor kezdődik a végén szeretetvendégség is lesz. Tegyünk egy lépést a keresztények egységéért, és menjünk el erre az alkalomra! A kapucinus templomban a ma esti szentmise szintén 18 órakor kezdődik.

2. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a közösségi házban 28-án, hétfőn 17 órától.

3. Gazdasági Bizottsági ülés lesz a plébánián hétfőn este 19 órától.

4. Urunk Bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepe február 2-án, szombaton lesz. Gyertyaszentelés a Kapucinus templomban a 8 és a 18 órai szentmisékben, a Plébánia templomban a 9.30-as szentmisén lesz.

5. Szent Balázs püspök ünnepe 3-án, vasárnap lesz, minden szentmise után Balázs-áldásban részesítjük a híveket.

6. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 3-án, vasárnap 15 órától folytatódik.

7. Tamás atya bibliaórát tart a plébánián, mely a héten csütörtökön lesz este 6-tól.

8. Az idei évben a betegek szentségét február 10-én, vasárnap szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban mindegyik szentmisén, a Plébánia templomban 9.30-kor kezdődő szentmisén. Ehhez kapcsolódóan szentgyónási lehetőség 9-én, szombaton a Kapucinus templomban 9 órától -11.30 óráig lesz.

9. „A vita tanulható” –építő konfliktuskezelés házastársak között címmel tart Dr. Papp Miklós családos lelkipásztor előadást Móron a Művelődési Házban február 17-én 17 órakor. Erre nem templomba járó barátainkat is elhívhatjuk!


ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

január 20. - január 27.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be vasárnap (ma) a kapucinus templomban 16 órakor.

2. Ma este (vasárnap) kezdődik az ökumenikus imahét a református templomban este 18 órakor. A kapucinus templomban az esti szentmise keddtől – péntekig 17 órakor, szombaton és vasárnap 18 órakor kezdődik.

3. A Szent Erzsébet Iskolába tájékoztatóra várják azokat a szülőket, akiknek gyermekei szeptemberben első osztályosok lesznek. A találkozás során bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik. – tájékoztatót hallhatnak az iskolában folyó nevelő-oktató munkáról, megismerhetik az iskola épületét.
A tájékoztató időpontja: január 23,szerda 16.3o óra.
Minden kedves érdeklődő szülőt szeretettel várnak!

4. Házszentelést lehet kérni, igény szerint szívesen megyünk házat, lakást szentelni.

5. A Katolikus Nők Körének szervezésében megrendezett jubileumi 25. jótékonysági bálon a költségek levonása után 520.000,-Ft gyűlt össze a plébánia templom torony javításához. A szervezők és az egyházközség köszönetet mondanak a segítőknek, támogatóknak és a részvevőknek.


URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

január 13. - január 20.

1. Folytatódik Sergio atya Biblia kurzusa vasárnap délután a közösségi házban 3 órakor.

2. Elsőáldozási felkészítő lesz a városi iskolás gyerekek számára a közösségi házban 19-én, szombaton fél 9-től.

3. Ifjúsági, gitáros szentmise lesz a kapucinus templomban szintén 19-én szombaton, 18 órakor.

4. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a kapucinus templomban vasárnap délután 4 órától. A szentmisén az etyeki német nemzetiségű kórus szolgál.

5. Krisztus-hívők egységéért az ökumenikus imahét január 20-27 között lesz, idén a református templomban, este 6 órától. A kapucinus templomban keddtől péntekig a szentmisék este 5 órakor lesznek, hétfőn nincs szentmise, a szombat esti és vasárnapi szentmisék este 6 órakor lesznek. Az ökumenikus imahét témája: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”.


VÍZKERESZT

január 6. - január 13.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, vasárnap délután fél 5-kor indul.

2. A Katolikus Nők Körének jótékonysági bálja a Wekerle Sándor szabadidő központban lesz január 12-én, szombaton 20 órától. Támogató jegyek Jakab Gyulánénál kapható a szikvíz üzemben. A Nők Köre mindenkit szeretettel hív és vár a bálba.

3. 13 - án, 15 órától Sergio atya Biblia órára hívja az érdeklődőket.

4. A házszentelés régi Vízkereszthez kötődő hagyomány, melyben egyrészt családlátogatás történik, másrészt kérjük a családra, a lakókra, és az épületre a JóIsten áldását. Bármelyik atyát bátran keressék ez ügyben egész évben.


SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

december 30. - január 6.

1. Hétfő december 31. év végi hálaadó szentmise lesz a plébánia templomban 16 órakor, a kapucinus templomban 18 órakor.

2. Január 1. kedd Szűz Mária Isten Anyja. PARANCSOLT ÜNNEP, mindkét templomban vasárnapi miserend lesz.

3. Csütörtök első csütörtök, a kapucinus templomban rózsafüzér ima, titokcsere 16 órától, majd vezetett fogadalmi szentségimádás 17 órától, az esti szentmise 18 órakor kezdődik. Péter Pál testvér a betegeket 3-án, 4-én látogatja.

4. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus kápolnában a péntek esti szentmisétől a szombat reggeli szentmiséig.

5. Csillagjárás lesz 5-én, szombaton. Gyülekező a közösségi házban 15 órától.

6. Január 6. vasárnap, Vízkereszt: Urunk megjelenésének ünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP. Mindkét templomban vasárnapi miserend lesz.

7. Január 1-től a Székesfehérvári Egyházmegyében 9 év után egységesen változnak a stóladíjak.

8. A Katolikus Nők Körének jótékonysági bálja a Wekerle Sándor szabadidő központban lesz január 12-én, szombaton 20 órától. Támogató jegyek Jakab Gyulánénál kapható a szikvíz üzemben. A Nők Köre mindenkit szeretettel hív és vár a bálba.


ADVENT 4. VASÁRNAPJA

december 23. - december 30.

1. A Szent Erzsébet iskola pásztorjátéka a plébánia templomban 24-én, hétfőn 16 órakor lesz.

2. Szenteste szentmise lesz a kapucinus templomban 22 órakor, előtte fél órával orgona muzsika hallható Somlyai Zsombor kántor úr előadásában. A plébánia templomban 24 órakor lesz szentmise, előtte fél órával zenés áhítat lesz a Magnificat kórus közreműködésével.

3. Vasárnapi mise rend lesz 25-én, kedden mindkét templomban.

4. Karácsony másnapján, szerdán Szent István első vértanú ünnepén a kapucinus templomban csak 7.45-kor, a Plébánia templomban csak fél 10-kor lesz szentmise, ahol az egyházi fúvószenekar szolgál. Ezen a napon a plébánia templomban a szokásos esti csendes szentségimádás elmarad.

5. December 27. Szent János apostol ünnepe, borszentelés az esti szentmise keretében történik. Ezen a napon a plébánia templomban a reggeli szentmise elmarad.

6. A Rózsafüzér társulat összejövetelét tartja a Szent Erzsébet iskola torna termében 29-én, szombaton 14 órakor. Minden társulati tagot szeretettel várnak.

7. 29-én, szombaton 16.30-tól a kapucinus templomban koncertet tart a Magnificat kórus. Szeretettel hívnak mindenkit!

8. Az adventi és karácsonyi előkészületben résztvevő testvéreknek hálásan köszönjük áldozatos szolgálatát, munkáját.

9. Mária Rádió 2019-es naptára elvihető.

10. A két templom ünnepi miserendje kis papíron elvihető.


ADVENT 3. VASÁRNAPJA

december 16. - december 23.

1. Sergio atya németnyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban ma délután 16 órától, ahol a Móri Ezerjó Nyugdíjas Egyesület énekkara szolgál.

2. Templomainkban tevékenykedő szolgálattevőket karácsonyi együttlétre hívjuk szeretettel a Szent Erzsébet iskola tornatermébe december 18-án, kedden a közös esti szentmisét követően.

3. A Plébánia templom karácsony előtti takarításához hívjuk kedves asszonyainkat és a férfi testvéreket is 19-én, szerdán a rorate szentmisét követő időre.

4. A Bice-bócák szeretettel várnak mindenkit a karácsonyi műsorukra a Családsegítő központba december 22-én, szombaton 10 órától.

5. A IV. adventi gyertyagyújtás a kapucinus templomban 22–én szombaton este 3 6-kor lesz.

6. Templomaink karácsonyi miserendje és a gyónási lehetőségek részletes felsorolása a kihelyezésre került és elvihető!

7. A Szent Erzsébet iskola pásztorjátéka a plébánia templomban 24-én, 16 órától lesz.

8. 2019 évi Katolikus Kalendárium és falinaptárok kaphatóak még a sekrestyékben.


ADVENT 2. VASÁRNAPJA

december 9. - december 16.

1. A Szent Erzsébet iskola szeretettel várja az iskolaválasztás előtt álló szülőket nyílt tanítási órákra. A bemutatkozó órák dec. 12 –én szerdán 8 és 9 órakor kezdődnek, azok a tanító nénik tartják, akik a jövő szeptembertől a leendő első osztályosok tanítói lesznek. Minden érdeklődőt, ovis szülőt szeretettel várnak!

2. Folytatódik a Bibliaesték sorozat. Témája a Karácsonyi jelképek, szimbólumok. Vendégek: Sergio Tellan kapucinus testvér, Ribárszki Ákos evangélikus lelkész, Veres Péter református lelkész. Helyszín: Lamberg kastély olvasóterme dec. 12 –én szerdán 18 órakor.

3. A Bodajki engesztelő fatimai áhitatra a busz a kapucinus térről 13-án csütörtökön fél 5-kor indul.

4. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 15-én szombaton reggel 7 órakor.

5. A III. Adventi gyertyagyújtás a kapucinus templomban 15 –én szombaton este 3 6-kor lesz.

6. Az Adventi lelkigyakorlat december 14 – 15 –én pénteken, szombaton lesz a Kapucinus templomban az esti szentmise keretében. A lelkigyakorlatot Juhos Imre a Győri Szeminárium Spirituálisa, szemináriumi tanár tartja. A szentmise ifjúsági szentmise lesz; mely alatt gyónási lehetőség is lesz.

7. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a kapucinus templomban 16-án vasárnap 16 órától. A szentmisén a Móri Ezerjó Nyugdíjas Egyesület énekkara szolgál.

8. A Karitász dec. 16-ig jövő vasárnapig várja a tartós élelmiszer adományokat, melyet az azt követő héten szállít ki a rászorulók részére.


ADVENT 1. VASÁRNAPJA

december 2. - december 9.

1. Megkezdődnek a roráté szentmisék a Plébánia templomban 3-án, hétfőn reggel 6 órakor.

2. A Prohászka Imaszövetség imára hívja a kedves testvéreket papi szerzetesi hivatásokért a Közösségi házba 3-án, hétfőn délután 4 órára.

3. A karitász összejövetelét tartja a Közösségi házban 4-én, kedden délután 4 órától. Minden munkatárs megjelenésére számit.

4. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima, titokcsere majd szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 16 órától, majd az esti mise 18 órakor kezdődik. A beteglátogatás csütörtökön és pénteken délelőtt lesz.

5. Virrasztás lesz Magyarországért 7-én, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

6. Az adventi II. gyertyagyújtás a Kapucinus templomban 8-án, szombaton este 3 6-kor lesz.

7. December 8-án, Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának Ünnepén a Kapucinus templomban, 18 órakor, a Ferences Világi Rend testvéreinek lesz befogadás, fogadalomújítás és örök fogadalom. Imával támogassuk és ünnepeljük testvéreink fokozottabb elköteleződését!

8. A Kapucinus templom sekrestyéjében is vásárolható 2019. évi Katolikus Kalendárium és falinaptár.

9. Karácsonyváró játszóházba várja az óvodában hittanos foglalkozáson résztvevő óvodásokat a Szent Erzsébet iskola. Érdekes programokon, kézművesedésen, énektanuláson vehetnek részt 8-án, szombaton 9 órától.

10. Az Adventi lelkigyakorlat december 14-15-én pénteken,szombaton lesz a Kapucinus templomban az esti szentmise keretében. A lelkigyakorlatot Juhos Imre atya, a Győri Szeminárium lelkivezetője, szemináriumi tanár tartja. A szentmise alatt gyónási lehetőség is lesz.

11. A Szent Erzsébet napi perselygyűjtés a két templomban összesen 254.295,-Ft lett, melynek 40 %-át 101.718,- Ft-ot a helyi karitász kapta. A karitász hálásan köszöni a rászorulók nevében is az adakozást.

12. A múlt vasárnapi jótékonysági koncert bevétele 477.500,-Ft lett. Köszönjük a nagylelkű adakozást.


KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA

november 25. - december 2.

1. A mai szentmise gyűjtése a Karitász javára történik, aminek 40 %-a a helyi szervezetnél marad, ezzel párhuzamosan mától tartós élelmiszer gyűjtés is tartunk a kihelyezet kosarakban.

2. Jótékonysági koncert lesz a Plébánia templomban vasárnap/ma délután fél 5-kor. A koncert bevételét templomunk torony-sisakjának javítására fordítjuk.

3. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a Közösségi házban 26-án, hétfőn 17 órakor.

4. Tamás atya felnőtt hittanórára vár minden érdeklődőt a plébánián 29-én, csütörtökön 18 órakor.

5. November 1-én, szombaton megkezdődik az adventi időszak, az első adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban 3 6-kor lesz.

6. Advent első vasárnapjától a kapucinus templom sekrestyéjében 2019 évi Katolikus Kalendárium és falinaptár vásárolható.

7. Szentmisét mutatunk be a bányászokért és családjaikért a Kapucinus templomban 2-án, vasárnap este 18 órakor. A szentmisén az egyházi fúvós zenekar szolgál.

8. Az Adventi lelkigyakorlat december 14-15-én (péntek, szombat) lesz a Kapucinus templomban az esti szentmise keretében. A lelkigyakorlatot Juhos Imre a Győri Szeminárium Spirituálisa, teológia tanár tartja. A 15-én az esti szentmise egyben ifjúsági szentmise lesz.

9. Adventi játszóház lesz gyerekeknek, szüleiknek, nagyszüleiknek a Radnóti iskolában december 1-én, szombaton 9-től 12 óráig.


ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP

november 18. - november 25.

1. Sergio atya Biblia kurzusa vasárnap/ma délután a Közösségi házban 15 órakor kezdődik.

2. Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén az egyházi iskola részvételével a Plébániatemplomban reggel 8 órakor lesz szentmise, amelyet a Püspök atya mutat be.

3. Gazdasági bizottsági ülés lesz a plébánián 19-én, hétfőn 19 órakor.

4. Elsőáldozási felkészítőre várjuk szeretettel a városi iskolás gyerekeket a Közösségi házba fél 9-re.

5. A világ méretű szentségimádáshoz csatlakozva Móron is szentségimádást tartunk a Plébániatemplomban 24-én, szombaton 17 órától 18 óráig. Mindenkit szeretettel várunk.

6. A Szent Erzsébet iskolában játszóházba várják a jövő ősszel iskolába készülő óvodásokat a leendő elsős tanító nénik. A délelőtt folyamán bejárják az iskola épületét, ahol többféle érdekes feladat vár rájuk. A játszóház időpontja november 24. szombat 9-11 óra között. Bővebb információ az iskola honlapján elérhető.

7.Országos gyűjtés lesz a karitász részére 25-én, vasárnap templomainkban. A perselygyűjtés összegének 40 %-át a helyi karitász kapja, melyet a rászorulók megsegítésére használ fel.

8. A karitász tartós élelmiszert gyűjt idén is, ezért mindkét templomban kihelyezi a „szeretet”kosarát 25-én jövő vasárnaptól. Kéri a kedves hívek nagylelkű adakozását, hogy minél több rászoruló családot tudjon segíteni az adományból.

9. Jótékonysági koncert lesz a templomtorony felújításához a Plébánia templomban november 25-én 16.30-kor. Részletek a faliújságon elhelyezett plakáton megtekinthetőek.

10. Az Adventi lelkigyakorlat december 14 és 15-én (péntek, szombat) lesz a Kapucinus templomban az esti szentmise keretében.


ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 11. - november 18.

1. A Bodajki fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, kedden fél 5-kor indul. A gyalogos zarándokúthoz a Kapucinus téren lehet csatlakozni fél 3-kor.

2. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja a leendő első osztályos gyermekek szüleit beszélgetésre 14-én, szerdán fél 5 órára, ahol tájékoztatást kapnak az iskolában folyó nevelő- oktató munkáról. Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik, megtekinthető lesz az iskola épülete.

3. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában17-én, szombaton reggel 8 órakor.

4. A Karitász szeretet vendégségre hívja a kedves „Szép-korú” testvéreket a Szent Imre Közösségi házba november 17-én, szombaton 14 órára. Személyszállítási igényt a Plébánia templomban vagy a sekrestyében lehet jelezni.

5.Ifjúsági szent mise lesz a Kapucinustemplomban 17-én, szombaton 18 órakor.

6.A gitáros kiskórus szolgál a Plébánia templomban 18-án, vasárnap a 11 órai szentmisén.

7. Sergio atya Biblia kurzusa folytatódik Lukács evangéliumának olvasásával 18-án, vasárnap 15 órától.


ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

november 4. - november 11.

1. Tamás atya elfoglaltsága miatt a jövő héten nem lesz reggel szentmise hétfőtől – péntekig bezárólag a Plébánia templomban, ezért a Kapucinus testvérek az esti szentmisére hívják a kedves híveket, hétfőn 18 órakor is.

2. Hétfőn, 5-én, Szent Imre hercegnek, a magyar ifjúság védőszentjének ünnepe lesz, pénteken, 9-én, a Lateráni bazilikának, amely a Róma és a földkerekség minden templomának anyja és feje, felszentelésének ünnepe lesz. A héten csütörtökön a ferences szentre Boldog Duns Scotus Jánosra emlékezünk.

3. A karitász összejövetelét tartja 5-én, hétfőn a közösségi házban du. fél 3 órától. Minden munkatársra számítunk.

4. A Prohászka Imaszövetség imára hívja tagjait és minden testvért papi és szerzetesi hivatásokért a közösségi házba kivételesen keddi napra du. 16 órára.

5. Rózsafüzér ima, titokcsere 16 órától, majd vezetett szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 8-án, csütörtökön. Az esti szentmise 18 órakor kezdődik. Péter Pál testvér a betegeket 8-án és 9-én (csütörtök, péntek) látogatja.

6. Sergio atya németnyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban 11-én, vasárnap 16 órától. A Szentmisén a Liederkreis Móri Kamarakórus szolgál.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

október 28. - november 4.

1. Sergio atya folytatja Biblia kurzusát Szent Lukács evangéliumának olvasásával a közösségi házban vasárnap/ma 15 órától. Minden érdeklődőt szeretettel vár.

2. A karitász megbeszélésre hívja munkatársait a közösségi házba 30-án, kedden 16 órára.

3. Csütörtök Mindenszentek ünnepe, parancsolt ünnep. A Kapucinustemplomban vasárnapi miserend lesz, a Plébánia templomban csak fél 10-kor lesz szentmise.

4. Péntek Halottak napja. Megemlékező szentmise lesz halottainkért a Plébánia templomban reggel 8 órakor, a Kapucinus templomban este 18 órakor.

5. Halottak napján teljes búcsú nyerhető, ennek feltétele a faliújságon olvasható.

6. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 2-án, pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

7. Rózsafüzér titokcsere és vezetett szentségimádás november második csütörtökén, 8-án lesz a Kapucinustemplomban. Péter Pál testvér a betegeket 8-án és 9-én látogatja.

8. A múlt vasárnapi Missziók javára gyűjtött perselybevétel összege a két templomban összesen: 249.900,-Ft. Köszönjük a kedves hívek nagylelkű adakozását.

9. Szász Dániel szeminárium előtti pasztorális éven tartózkodik püspök atya kívánsága szerint és támogatásával a móri plébánián. Azért ezt a plébániát választotta, mert Budakesziről és a szemináriumból is régóta ismerik egymást a plébános atyával. Több területen is részt vesz a lelkipásztori körzet életében. Kérjük imádságaikkal kísérjék a papságra való készületét. További információval a móri plébánia hivatal, vagy a püspökség tud szolgálni.

10. Mi keresztények Mindenszenteket ünneplünk, és nem minden szent tököt (Halloween).


ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP

október 21. - október 28.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban Vasárnap/ma délután 16 órakor. Szintén a Kapucinus templomban az esti szentmise ifjúsági mise lesz.

2. Szentföldi fényképes élménybeszámolót tart Tamás atya a közösségi házban október 27-én, szombaton 19 órától. Mindenkit szeretettel várunk.

3. Köszönjük mindazok segítségét, munkáját, akik a közösségi ház felújításában közreműködtek. Isten áldása legyen rajtuk!

4. Jövő vasárnap kezdődik a téli időszámítás, ezért az órákat vasárnap hajnalban 1 órával vissza kell állítani.


ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

október 14. - október 21.

1. Egyházközségi hozzájárulás befizetésére van lehetőség a mai szentmisék előtt és után.

2. Jövő héten is imádkozzuk a rózsafüzért a Plébániatemplomban reggel fél 8-tól.

3. Rózsafüzért imádkozunk csütörtök kivételével minden nap 17 óra 20-tól a Kapucinus templomban.

4. Hétfőn, a Kapucinus templomban, az 1601-es csókakői győzelemre és Brindisi Szent Lőrincre, 18 órakor szentmisében emlékezünk. Ekkor, 17.20-tól rózsafűzért is imádkozunk.

5. Szent mise lesz a Szent Rókus kápolnában 20-án, szombaton reggel 7 órakor.

6. Sergio atya németnyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban 21-én, vasárnap délután 16 órakor. A szentmisén a dunabogdányi Cecília kórus szolgál.

7. 21-én, 18 órakor, a Kapucinus templomban ifjúsági, gitáros szentmisét tartunk. Mindenkit szeretettel hívunk!

8. Jövő vasárnap Missziós vasárnap, országos gyűjtés lesz templomainkban a Missziók javára.


ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP

október 7. - október 14.

1. Jövő héten a Plébániatemplomban hétfőtől péntekig reggel fél 7-től nyitva lesz a templom, fél 8-tól rózsafüzért imádkozunk. Szentmise csak kedden és csütörtökön reggel lesz.

2. Hétfőn Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónájának Főünnepe lesz, amit este 6 órakor a Kapucinus templomban szentmisével ünneplünk.

3. A héten rózsafüzért imádkozunk csütörtök kivételével mindennap, 17 óra 20-tól a Kapucinus templomban. Csütörtökön 17 órától vezetett szentségimádást tartunk a Kapucinus templomban.

4. Péter Pál atya csütörtökön és pénteken délelőtt látogatja betegeit.

4. Takarítást szervezünk a közösségi házba jövő héten 12-én, péntekem 3 órától, és 13-án szombaton 9 órától. Szombaton férfiak segítségére is szükség lesz a visszapakoláshoz.

5. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szombaton fél 5-kor indul.

6. Jövő vasárnap a Plébániatemplomban fél 10-kor nem lesz szentmise.

7. Egyházközségi hozzájárulás (adó) fizetésére lesz lehetőség október 20. és 21-én mindkét templomban a szentmisék előtt és után.


ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP SZENTÍRÁS VASÁRNAPJA

szeptember 30. - október 7.

1. A 2020-as Eucharisztikus kongresszus zarándok keresztje pénteken megérkezett a Plébániára a kiállítás anyagával együtt. A kereszt előtti közös imádságra vasárnap kerül sor 19 órától, melyre mindenkit hívunk és várunk. A kiállítás megtekintésére és a kereszt előtti imádságra október 1-től 5-ig naponta 9-12 óráig, szerdán 9-19 óráig lesz lehetőség. Ezen idő alatt a templom üvegajtója is nyitva lesz, így közvetlen e kereszt előtt lehet imádkozni.

2. A Prohászka Imaszövetség hívja tagjait és minden kedves testvért, aki fontosnak tartja, hogy imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásért a plébánián 1-én, hétfőn 17 órától.

3. A Karitász összejövetelét tartja szintén a plébánián 2-án, kedden 17 órától.

4. Assisi Szent Ferenc Főünnepe lesz 4-én, csütörtökön, a kapucinus templomban. Hétfőn, kedden és szerdán elmélkedés sorozattal készülünk az ünneplésre, ugyanott, az esti 18 órai szentmisében. Szent Ferenc transitusáról, haláláról 3-án emlékezünk meg a Kapucinus templomban. Mindenkit szeretettel hívunk elmélyült ünnepünkre!

5. Október minden napján, hétfő és csütörtök kivételével, ha másképpen nem hirdetjük, rózsafüzér imádságra hívjuk a híveket 17.20-tól, a kapucinus templomban. Október első hetében hétfőn is! Csütörtök első csütörtök rózsafüzér imádság, majd titokcsere lesz 16 órától, azt követően szentségimádás, 18 órától szentmise. A betegeket Tamás atya a szokott módon látogatja; Péter Pál testvér október második csütörtökén és péntekjén látogatja.

6. Plébániatemplom bemutatása lesz körbevezetéssel 6-án, szombaton 16-tól 17 óráig.

7. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó lesz, szintén 6-án, szombaton. Részletes program a faliújságon olvasható.

8. A móri bornapok alatt, péntek délután, szombat és vasárnap délelőtt a kapucinus templom nyitva lesz

9. Egyházközségi hozzájárulás (adó) fizetésére lesz lehetőség október 20. és 21-én mindkét templomban a szentmisék előtt és után.

10. VIA SACRA utazási iroda zarándoklatot indít Medjugorjéba okt. 22-27-között. Néhány hely még van, jelentkezni Szabó Margitnál lehet, részletes program nála megtekinthető. A busz Móron is megáll. A zarándokút költsége 80.000,-Ft.


ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP

szeptember 23. - szeptember 30.

1. Szent Pio atya halálának 50-ik évfordulójára emlékezünk a Kapucinus templomban a most vasárnap az esti szentmisén. Mindenkit szeretettel hívunk.

2. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a Közösségi ház helyett a Plébánián 24-én, hétfőn 17 órakor.

3. A városi iskolák 3-ik osztályosai szüleinek értekezlet lesz az elsőáldozással kapcsolatban a közösségi ház helyett a Szent Erzsébet iskolában szeptember 25-én, kedden 17 órakor.

4. Az Egyházmegyei ifjúsági zarándoklat szeptember 28-29-én kerül megrendezésre. Mindenkit szeretettel hívunk 14 éves kortól. A helyszín Mór és Bodajk lesznek. Információk a facebook.com ifjúsági oldalon találhatók.

5. A 2020-as Eucharisztikus Kongresszus zarándok keresztje Mórra, a Plébániatemplomba érkezik 28-án, pénteken és október 5-ig nálunk lesz. A gyönyörűen megmunkált kereszt ereklyéket rejt magán, a Szent Kereszt egy darabját, valamint 19 magyar szent ereklyéjét. A kereszttel együtt kiállítás is érkezik, melyet templomunkban állítunk fel. A kereszt előtti közös imádságra hívunk mindenkit 30-án, vasárnap 19 órától. Ekkor lehet megtekinteni a kiállítást is, illetve a hétköznap reggeli szentmisék után.


ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP

szeptember 16. - szeptember 23.

1. A héten a Kapucinus templomban hétfőn 18 órakor szentmisében ünnepeljük Szent Ferenc atyánk stigmatizációját. Kedden, szerdán és csütörtökön az esti szentmisékben Szent Pio stigmatizációjának 100. évfordulóját tartjuk. Vasárnap 23-án, 18kor Szent Pio halálának 50. évfordulójára emlékezünk. Mindenkit szeretettel hívunk!

2 A városi iskolák 7-ik osztályosai szüleinek értekezlet lesz a bérmálkozással kapcsolatban a közösségi ház helyett a Szent Erzsébet iskolában szeptember 20-án, csütörtökön 17 órakor.

3. Megkezdődik a Találd ki, ismert nevén TA-KI játék. A szokott elvihető.

4. Minden hétköznap nyitva a plébániatemplom délelőtt, minden szerdán egész nap, este pedig szerdán 19.30-tól 20.30-ig csendes imádságra van lehetőség az Oltáriszentségben jelenlévő Krisztus előtt.

5. Mindenkit szeretettel hívunk az Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklatra 14 éves kortól szeptember 28-án, 29-én. A helyszín Mór és Bodajk lesznek. Információk a facebook.com/ifjusag oldalon találhatók.


ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP

szeptember 9. - szeptember 16.

1. A Prohászka Imaszövetség imára hívja a kedves testvéreket papi, szerzetesi hivatásokért a plébániára 11-én, kedden 17 órára.

2. A szokásos bodajki fatimai engesztelő áhítat 13-án a búcsú miatt elmarad!

3. A bodajki búcsúba a gyalogos zarándoklat 15-én, szombaton lesz. Gyülekező a plébániatemplomban fél 2-től, indulás 2 órakor. A búcsú programja a faliújságon megtalálható.

4. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában 15-én, szombaton reggel 7 órakor.

5. A győri Szentlélek Templom Ének- és Zenekara gospel koncertet ad a plébániatemplomban szeptember 15-én, szombaton este 7 órakor. Ez alkalommal plébánia templom toronysisak felújítására is lehet majd adakozni. Mindenkit szeretettel várunk!

6. Plébániánk templomunk búcsúnapja Szent Kereszt felmagasztalása szeptember 14-én, pénteken lesz. Közös ünnepét vasárnap a fél 10 órai szentmise keretében tartjuk.

7. Képviselőtestületi ülést tartunk hétfőn 10-én este 7 órakor a plébánián. Minden testületi tagot szeretettel várunk!


ÉVKÖZI 22. VASÁRNAP

szeptember 2. - szeptember 9.

1. Hétfőn Nagy Szent Gergely pápára, szerdán Kalkuttai Szent Terézre, Teréz anyára emlékezünk. Pénteken a Kassai vértanúk, Szent Márk, István, Menyhért ünnepét tartjuk. Szombaton Szűz Mária születése, Kisboldogasszony ünnepe lesz.

2. Most vasárnap, Milánóban, Anton Strakh, a Magyar Kapucinus közösségbeli testvér, örökfogadalmat tesz. Még nem tapasztaljuk meg az ő jelenlétét itthon, de ez egy jelentős állomás az ő életében és ünnep számunkra. Kísérjük őt imánkkal, imádkozzunk buzgón az Istenhez papi és szerzetesi hivatásokért!

3. A Szent Erzsébet Iskola diákjainak tanévnyitó szentmiséje a Plébániatemplomban holnap, hétfőn 11 órakor lesz. Ezen a napon a reggeli szentmise elmarad.

4. Csütörtök első csütörtök, 16 órától rózsafüzér ima, majd szentségimádás lesz, 18 órakor az esti szentmise kezdődik.

5. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában 7.-én, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

6. A KATOLIKUS TÁRSADALMI NAPOK megrendezésére idén Székesfehérváron kerül sor szeptember 7-9. között (péntek-vasárnap). Részletes program a faliújságon és az egyházmegye honlapján is megtekinthető.

7. A szokásos bodajki fatimai engesztelő áhítat 13-án a búcsú miatt elmarad!

8. A bodajki búcsúba a gyalogos zarándoklat 15-én, szombaton lesz. Gyülekező a Plébániatemplomban fél 2-től, indulás 2 órakor. A búcsú programja a faliújságon megtalálható.

9. Szeptember 15-én, szombaton a győri Szentlélek Templom Ének- és Zenekara gospel koncertet ad a plébániatemplomban este 7 órakor. Ez alkalommal a plébániatemplom toronysisakfelújítására is lehet majd adakozni. Mindenkit szeretettel várunk!


ÉVKÖZI 21. VASÁRNAP

augusztus 26. - szeptember 2.

1. A héten hétfőn Szent Mónikára, kedden fiára Szent Ágostonra emlékezünk, szerdán Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja lesz.

2. A karitász összejövetelre hívja tagjait a plébániára 28-án, kedden 17 órára.

3. A Szent Erzsébet Iskola diákjainak tanévnyitó szentmiséje a plébánia templomban szeptember 3-án, hétfőn 11 órakor lesz. Ezen a napon a reggeli szentmise elmarad.

4. Ebben az évben a KATOLIKUS TÁRSADALMI NAPOK megrendezésére Székesfehérváron kerül sor szeptember 7-9 között (péntek-vasárnap). Részletes program a faliújságon megtekinthető.


ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP

augusztus 19. - augusztus 26.

1. Augusztus 20. hétfő Szent István király ünnepe, a Plébánia templomban fél 10-kor, a Kapucinus templomban 7.45-kor, és este 18 órakor lesz szentmise.

2. A héten szerdán, 22-én, Boldogságos Szűz Mária királynő, 23-án, csütörtökön Offidai Szent Bernát kapucinus kötelező emléknapjai lesznek, pénteken, 24-én, Szent Bertalan apostol ünnepét tartjuk.

3. Kiss János volt móri plébános gyászmiséje 21-én, kedden a Kapucinus templomban 18 órakor lesz.

4. Pio atya emlékmise lesz a Kapucinus templomban 23-án, csütörtökön az esti szentmise keretében.

5. Egy Hajóban Evezünk Keresztény ökumenikus falunap lesz Bokodon a Művelődési házban 9-13 óráig augusztus 25-én, szombaton. A részletes program a faliújságon megtekinthető.

6. Az 1Úton nemzetközi zarándoklat az édesanyákért a Mária út teljes szakaszán augusztus 25-én, szombaton lesz. A Mór-Csókakő-Bodajk útvonalon a zarándoklat a Szent Vendel kápolnától indul, gyülekezés 10 órakor. A záró szentmise Bodajkon 18 órakor kezdődik. Plakát a faliújságon megtekinthető.

7. A Plébánia templom továbbra is nyitva lesz hétfőn, kedden, csütörtökön és péntek naponta fél 10-től 12 óráig, szerdai napon fél 10-től az esti órákig. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.

8. Szeptembertől a kereszteléseket a plébánia templomban rend szerint minden hónap első vasárnapján fogjuk tartani. Jelentkezni továbbra is minden esetben szükséges a plébánián.


ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

augusztus 12. - augusztus 19.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről l3-án, hétfőn fél 5-kor indul.

2. Augusztus 15. szerda Nagyboldogasszony ünnepe, parancsolt ünnep. Ezen a napon a plébánia templomban a szentmise fél 10-kor kezdődik. A Kapucinus Templomban nem lesz reggel 7.45-ös szentmise, de az esti 18 órai szentmisét megtartjuk! A 14.-ei kedd esti, 18 órás szentmise elővételezett szentmise lesz Nagyboldogasszony főünnepére.

3. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 18-án, szombaton reggel 7 órakor.

4. Egy Hajóban Evezünk Keresztény ökumenikus falunap lesz Bokodon a Művelődési házban 9-13 óráig augusztus 25-én, szombaton. A részletes program a faliújságon megtekinthető.

5. Az 1Úton nemzetközi zarándoklat az édesanyákért a Mária út teljes szakaszán augusztus 25-én, szombaton lesz. A Mór-Csókakő-Bodajk útvonalon a zarándoklat a Szent Vendel kápolnától indul, gyülekezés 10 órakor. A záró szentmise Bodajkon 18 órakor kezdődik. Plakát a faliújságon megtekinthető.

6. A Plébánia templom továbbra is nyitva lesz hétfőn, kedden, csütörtökön és péntek naponta fél 10-től 12 óráig, szerdai napon fél 10-től az esti órákig. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.

7. Szeptembertől a kereszteléseket a plébánia templomban rend szerint minden hónap első vasárnapján fogjuk tartani. Jelentkezni továbbra is minden esetben szükséges a plébánián!

8. Köszönjük mindazok munkáját, vagy szombati jószándékát, akik a közösségi ház felújításában segítettek, segíteni akartak.

9. Megjelent a SZEM újság, a szokott helyről elvihető.


ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

augusztus 5. - augusztus 12.

1. Urunk színeváltozása ünnepe augusztus 6-a, szentmise a Plébánia templomban reggel 8.30-kor kezdődik. Egyben 6-án megkezdődnek a reggeli szentmisék a szokott időben. Az ünnepi szentmisét hétfőn 18 órakor a kapucinus templomban is megtartjuk.

2. A héten szerdán Szent Domonkosra, a Prédikátor Rend alapítójára, csütörtökön a keresztről nevezet Szent Terézia Benedikta kármelita vértanúra, Európa társvédőszentjére, szombaton Assisi Szent Klárára, a Klarissza Rend alapítójára emlékezünk.

3. A Plébánia templom továbbra is nyitva lesz hétfőtől-péntekig naponta fél 10-től 12 óráig. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.

4. Szeptembertől a kereszteléseket a plébániatemplomban rend szerint minden hónap első vasárnapján fogjuk tartani. Jelentkezni továbbra is minden esetben szükséges a plébánián!

5. Tomi atya kéri, hogy segítsenek neki a közösségi házban a fugát leverni. Ez aprólékos munka, már többen nekiálltak, de még sok van hátra. A plébános atya augusztus 11-én szombaton 8-kor kezdi a munkát azokkal, akiknek szintén fontos a közösségi ház sorsa. Hozzunk ácskalapácsot!

6. Életének 95. évében elhunyt KISS JÁNOS nagyprépost, ny.plébános. Temetése Székesfehérváron, a Béla úti temetőben lesz 2018. augusztus 8-án, szerdán 15 órakor. Szentmise a temetés után a Szent Imre templomban 17 órakor kezdődik. Móron augusztus 21-én, kedden a Kapucinus templomban 18 órakor mutatunk be érte gyászmisét.


ÉVKÖZI 16. VASÁRNAP

július 22. - július 30.

1. A héten hétfőn Szent Brigittára szerzetesnőre, Európa társvédőszentjére, kedden Árpád-házi Szent Kingára, szerdán Szent Jakab apostolra, csütörtökön Szent Joakimra és Szent Annára, a nagyszülők védőszentjeire emlékezünk majd.

2. A Plébánia templomban 29-én, jövő vasárnap már lesz fél 10-kor is szentmise. Hétköznap továbbra sem lesz, az első hétköznapi szentmise augusztus 6-án, hétfőn reggel 8.30-kor kezdődik.

3. A Plébánia templom július hónapban hétköznaponként hétfőtől-péntekig naponta fél 10-től 12 óráig továbbra is nyitva lesz. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.


ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP

július 15. - július 22.

1. Pio atya emlékmise lesz a Kapucinus templomban 20-án, pénteken az esti szentmise keretében.

2. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában 21-én, szombaton reggel 7 órakor.

3. Július hónapban miserend változás van a Plébánia templomban. Hétköznap július 2-től nem lesz reggeli szentmise. Az első szentmise augusztus 6-án, reggel 8.30 órakor kezdődik. Vasárnaponként július 22-ig bezárólag csak 11 órakor lesz szentmise, 29-én már fél 10-kor is lesz. Köszönjük megértésüket!

4. A Plébánia templom július hónapban hétköznaponként hétfőtől-péntekig naponta fél 10-től 12 óráig nyitva lesz. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.

5. Tájékoztatjuk a Medjugorjéba készülő zarándok testvéreket, hogy a busz Mórról 16-án hajnalban 5 órakor indul a városháza előtti parkolóból. G yülekezés 3/4 5-kor.


ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP

július 1. - július 8.

1. Templomainkban a mai szentmiséken Péterfillér-gyűjtés lesz, melyet az Apostoli Szentszék rendelkezésére bocsátanak.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a kedves híveket papi, szerzetesi hivatásokért a közösségi házba 2-án, hétfőn 17 órára.

3. Hétfőn, Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony) Ünnepén, Móron a Kapucinus templomban lesz szentmise 18 órakor.

4. Csütörtök és péntek első csütörtök és első péntek, a beteglátogatásokat rendben megtartjuk. Első csütörtökön Kapucinus templomban rózsafüzér ima 16 órától, majd titokcsere, szentségimádás 17 órától, az esti szentmise 18 órakor kezdődik.

5. Virrasztás lesz Magyarországért július 6-án, pénteken az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

6. Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy a múlt vasárnapi hirdetéssel ellentétben a Szent Rókus kápolna nyitva tartása július hónapban elmarad, viszont örömmel hirdetjük, hogy a plébánia templom hétköznaponként hétfőtől péntekig naponta fél 10-től 12 óráig nyitva lesz. Bárki betérhet imára ebben az időpontban.

7. A csákvári testvérek szeretettel hívják idén is a Móriakat az „Ébresztő” Ifjúsági Fesztiválra július 12-15 között.

8. Miserend változás lesz a nyári időszakban a Plébánia templomban. Július 2-től, augusztus 3-ig hétköznapokon nem lesz reggel szentmise, július 8-tól 29-ig vasárnaponként csak egy szentmise lesz 11 órai kezdettel. Köszönjük megértésüket!


ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

június 24. - július 1.

1. Tamás atya felnőtt hittanórára várja az érdeklődőket a plébánián 28-án, csütörtökön 18 órára.

2. A nyári időszakban változás lesz a szentmisékkel kapcsolatban a plébánia templomban. Július 2-től augusztus 3-ig hétköznapokon nem lesz reggel szentmise, valamint július 1-tól 22-ig vasárnaponként csak egy szentmise lesz 11 órai kezdettel. Köszönjük megértésüket!

3. Örömmel értesítjük kedves híveinket, hogy július hónapban a Szent Rókus kápolna minden nap nyitva lesz reggel 7 órától este 7 óráig.

4. Idén is megrendezésre kerül az „Ébresztő” Ifjúsági Fesztivál Csákváron július 12-15 között.

5. Péterfillér-gyűjtés lesz templomainkban július 1-én, melyet az Apostoli Szentszék rendelkezésére bocsátunk.

6. Sarlós Boldogasszony búcsú lesz Vértessomlón július 8-án. Különösen is hívják a gyermekáldásra váró, vagy a gyermek születésére készülő családokat.

7. Már most jelezzük, a Sarlós Boldogasszony Főünnep alkalmából, hétfőn 18 órakor, lesz szentmise a kapucinus templomban is


ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

június 17. - június 24.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét tart a Kapucinus templomban ma 16 órától. A szentmisén az egyházi fúvószenekar szolgál.

2. Tábortüzes tanévbúcsúztatóra várjuk szeretettel a fiatalokat pénteken 19 órától a közösségi házhoz.

3. Egyházmegyénk pap- és diákónusszentelése 23-án, szombaton 10 órától lesz, kivételesen a Prohászka templomban, Székesfehérváron. Ha tehetjük, mi is menjünk, vagy legalább imádkozzunk a frissen szenteltekért.

4. Ifjúsági gitáros szentmise lesz a Kapucinus templomban szombaton 18 órától. Ezen a szentmisén lesz az e havi Pió atya megemlékezés is.

5. Idén is megrendezésre kerül az „Ébresztő” Ifjúsági Fesztivál Csákváron július 12-15 között.

6. Megjelent a hírlevél nyári száma, 1 példány családonként elvihető.


ÉVKÖZI 10. VASÁRNAP

június 10. - június 17.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szerdán fél 5-kor indul.

2. 13.-án az Anyaszentegyház Páduai Szent Antal ferences rendi áldozópapra emlékezik.

3. Tamás atya felnőtt hittanórára várja az érdeklődőket a plébánián 14-én, csütörtökön 18 órától.

4. Csendes szentségimádás lesz a Kapucinus templomban csütörtökön 17 órától, majd azt követően 18 órakor szentmise.

5. Sergio atya Biblia-kurzusa a közösségi házban 15-én, pénteken 19 órától lesz.

6. A Szent Erzsébet Iskola tanévzáró szentmiséje a Plébánia templomban 15-én, pénteken 17 órától, a ballagás az iskolában 16-án, szombaton 10 órakor kezdődik, majd a Kapucinus templomban folytatódik.

7. Szentmise lesz a Szent Rókus templomban 16-án, szombaton reggel 7 órakor.

8. Szombaton, 10-én, délelőtt a kapucinus templom folyosóján levő szobácskában biztosítunk lehetőséget a szentgyónásokra.

9. Sergio atya német nyelvű szentmisét tart a Kapucinus templomban 17-én, vasárnap 16 órától. A szentmisén az egyházi fúvószenekar szolgál.

10. Idén is megrendezésre kerül az „Ébresztő Ifjúsági Fesztivál” Csákváron július 12-15 között.

11. Jövő héten megjelenik a hírlevél nyári száma, 1 pl. családonként elvihető.


ÚRNAPJA

június 3. - június 10.

Krisztus Szent Testének és Vérének Főünnepe

1. A kapucinus testvérek hétfőtől péntek estig zárva tartják a templomot, abban sem szentmisét, sem más liturgiát nem tartanak. Nem lesz első csütörtöki rózsafüzér, titokcsere és szentségimádás sem. Péntek este 6 órakor megünnepeljük Jézus Szentséges Szívének Főünnepét.

2. A Prohászka imaszövetség közös imára hívja a kedves testvéreket papi, szerzetesi hivatásokért a közösségi házba 5-én, kedden 17 órára.

3. Sergio atya Biblia-kurzusa a közösségi házban 8-án, pénteken 19 órakor lesz.

4. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

5. Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja
"Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki templomon belül vagy azon kívül végzett szentséges körmeneten, elsősorban az úrnapi körmeneten áhítattal részt vesz."
(A Búcsúk Kézikönyve, Búcsúengedélyek, 7. 1. § 3.)

"Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki Jézus Szentséges Szívének ünnepén nyilvánosan elimádkozza az Urunk Jézus! Az emberekre árasztott... kezdetű engesztelő imádságot. Ugyanezzel az imádsággal más körülmények között részleges búcsút nyerhet."
(A Búcsúk Kézikönyve, Búcsúengedélyek, 3.)

6. Szerdán reggel a plébánia- templomban nem lesz szentmise


URUNK MENNYBEMENETELE

május 13. - május 20.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra 13-án délután Mórról nem indul busz.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a kedves testvéreket papi és szerzeti hivatásokért a közösségi házba 14-én, hétfőn 17 órára.

3. A karitász összejövetelét a közösségi házba tartja 15-én, kedden 17 órakor.

4. Tamás atya tudás próbára hívja a leendő elsőáldozókat a plébániára, 14-én, hétfőn 16 órától a Radnóti és Zimmermann iskolából, 15-én, kedden pedig ugyanebben az időpontban a Petőfi iskolából.

5. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 18-án, pénteken 19 órakor lesz.

6. Szent mise lesz a Szent Vendel kápolnában 19-én, szombaton reggel 7 órakor.

7. XIII. Egyházmegyei Nap lesz Pünkösdhétfőn Székesfehérváron a Bregyó Közi Ifjúsági Szabadidő központban május 21-én. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A találkozó 9 órakor kezdődik, 10 órakor koncelebrált püspöki szentmise lesz, majd 1 12-kor kezdődnek a fakultatív programok. A találkozó 1 4-kor közös szentségimádással ér véget.


HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJAP

május 6. - május 13.

1. Ma ünnepeljük az édesanyákat, minden szentmisén áldásban részesítjük őket.

2. A Katolikus Nők Köre kirándulást szervezett 8-án keddre. A busz 3 8- kor a Petőfi utcai kereszttel szembeni buszmegállótól, majd 8 órakor a Kapucinus térről indul.

3. Májusi litániát imádkozunk a Kapucinus templomban május 1-től minden nap (hétfő és csütörtök kivételével) 17.30-tól.

4. Felnőtt hittanra várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián, 10-én, csütörtökön 18 órára.

5. „Mindannyian mások vagyunk” címmel a Fogyatékkal élők napjára hívnak minden korosztályt szeretettel a szervezők a Szent István parkba és a Radnóti iskolába 12-én, szombaton. Játékos feladatokkal, előadással, kézműveskedéssel, koncerttel készülnek. Részletes program a faliújságon megtekinthető.

6. A celldömölki zarándoklatra a busz 13-án, vasárnap reggel a Kapucinus térről 8 órakor indul. A móriak szentmiséje 11.30-kor kezdődik. Ezen a napon a plébánia templomban nem lesz szentmise. A zarándokok fogadása a kapucinus templomban lesz a 18 órai szentmise végén.

7. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, vasárnap 16.30-kor indul.

8. Tamás atya tudás próbára hívja a leendő elsőáldozókat a plébániára, 14-én, hétfőn 16 órától a Radnóti és Zimmermann iskolából, 15-én, kedden pedig ugyanebben az időpontban a Petőfi iskolából.

9. Megjelent a május havi Hírlevél, családonként 1 példányban elvihető.


HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJAP

április 29. - május 6.

1. Szentségimádást végzünk Brenner János boldoggá avatása kapcsán a plébánia templomban hétfőn a reggeli szentmise után.

2. A Katolikus Nők Köre megbeszélésre hívja tagjait a közösségi házba hétfőn 17 órára.

3. Brenner János boldoggá avatási ünnepségére, mely május 1-én Szombathelyen lesz, még mindig lehet jelentkezni a plébánián vagy a sekrestyékben. A busz Mórról reggel 6-kor indul a Kapucinus térről, az utazási költség 2500,-Ft.

4. Májusi litániát imádkozunk a Kapucinus templomban május 1-től minden nap (hétfő és csütörtök kivételével) 17.30-tól.

5. Csütörtök első csütörtök. A kapucinus templomban rózsafüzér ima és titokcsere 16 órától, majd szentségimádás 17 órától, szentmise 18 órától.

6. A betegeket csütörtökön és pénteken a szokott időpontban látogatjuk.

7. Virrasztás lesz Magyarországért pénteken a kapucinus kápolnában az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig.

8. Május első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük, minden szentmisén áldásban részesítjük őket.

9. A celldömölki zarándoklatra még lehet jelentkezni, a busz május 13-án a Kapucinus térről indul reggel 8 órakor, az utazási költség 1500.-Ft.


HÚSVÉT 4. VASÁRNAPJAP

április 22. - április 29.

1. A mai perselygyűjtés a bodajki kegyhely felújítására történik.

2. A karitász papírgyűjtést szervez a kapucinus udvarban 28-án, jövő szombaton 8-tól 14 óráig.

3. Bérmálás lesz 29-én, jövő vasárnap a plébánia templomban 10 órai kezdettel. Ezen a napon csak ez az egy szentmise lesz. Szombaton, 28-án 16-17 óráig próba, előtte 15 órától, utána pedig 17 órától gyóntatás lesz.

4. A hagyományos celldömölki zarándoklat május 13-án Urunk mennybemenetele ünnepén lesz. A móri zarándokok szentmiséje 11.30-kor kezdődik. A busz Mórról, a Kapucinus térről reggel 8 órakor indul, az utazási költség 1500,- Ft.

5. Brenner János boldoggá avatási ünnepségére, mely május 1-én Szombathelyen lesz, még lehet jelentkezni a plébánián vagy a sekrestyékben. Az utazási költség 2500,- Ft.


HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJAP

április 15. - április 22.

1. Egyházközségi hozzájárulás befizetésére van lehetőség templomainkban, a szombaton esti, illetve a mai szentmisék előtt és után.

2. Sergio atya német nyelvű szentmisét tart a kapucinus templomban ma délután 16 órakor.

3. Képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban 18-án, szerdán este 19 órakor. Témája a 2017.évi zárszámadás és a 2018. évi költségvetés. Minden testületi tag megjelenésére számítunk.

4. Felnőtt hittanra várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián 19-én, csütörtökön 18 órára.

5. Pio atya emlékmise lesz a kapucinus templomban 19-én, csütörtökön a 18 órai szentmise keretében.

6. Sergio atya Biblia-kurzusa a közösségi házban 20-án, pénteken 19 órától lesz.

7. A bérmálkozók imakilencedével és a bérmaszülők lelki felkészítésével kapcsolatban változás lesz 20-án, pénteken. A lelki felkészítő 17 órakor, a szentmise 18 órakor kezdődik a plébániatemplomban a kapucinus templom helyett.

8. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 21-én, szombaton reggel 7 órakor.

9.Ifjúsági gitáros szentmise lesz a kapucinus templomban szombaton 18 órakor.

10. Ifjúsági est a közösségi házban szintén szombaton lesz 19 órától. Meghívott vendég: Fabien verbita szerzetes testvér Kongóból.

11. A karitász papírgyűjtést szervez április 28-án a kapucinus udvarban 8-tól 14 óráig.

12. Egyházmegyei gyűjtés lesz a bodajki kegyhely felújítására április 22-én a szentmiséken.

13. Idén a bérmálás április 29-én lesz a plébánia templomban 10 órai kezdettel. Ezen a napon a templomban csak ez az egy szentmise lesz.

14. Brenner János boldoggá avatási ünnepségére, mely május 1-én Szombathelyen lesz, még lehet jelentkezni a plébánián vagy a sekrestyében. Előreláthatólag a busz reggel 6 órakor indul , visszaérkezés kb. 17 órára várható. Az utazási költség 2500,-Ft.

15. A hagyományos móri celldömölki zarándoklat május 13-án Urunk mennybemenetele napján lesz, a buszos zarándoklatra a plébánián lehet jelentkezni. A kerékpáros zarándoklat 11- 13. között lesz, jelentkezni a plébánián vagy Virág Péternél lehet.


HÚSVÉTVASÁRNAP

április 1. - április 8.

1. Húsvétvasárnap a plébánia templomban csak 11 órakor lesz szentmise. A kapucinus templomban a feltámadási körmenet után 8 órakor és este 18 órakor tartunk szentmisét.

2. Húsvéthétfőn a plébánia templomban csak 9.30-kor, a kapucinus templomban 7.45-kor és 18 órakor lesznek szentmisék.

3. A Lelkipásztori bizottság megbeszélést tart a plébánián 3-án, kedden 18 órakor.

4. Csütörtökön a kapucinus templomban rózsafüzér ima, titokcsere, szentségimádás lesz 16 órától, a szentmise 18 órakor kezdődik. Csütörtökön és pénteken meglátogatjuk a betegeket is!

5. Sergio atya Biblia kurzusa 6-án, pénteken a közösségi házban 19 órakor kezdődik.

6. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus kápolnában pénteken az esti szentmisétől a másnap reggeli szentmiséig.

7. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja a leendő első osztályba lépő gyerekeket. A beíratás időpontja április 12-13, 8 órától 16 óráig. Bővebb információ az iskola honlapján elérhető.

8. Egyházközségi hozzájárulás befizetésére lesz lehetőség április 14-én az esti, 15-én pedig minden szentmise előtt és után. Önzetlen anyagi hozzájárulásukkal kérjük támogassák plébániánk működését.

9. A karitász köszöni a rászoruló családok nevében is a pénzbeli, illetve tartós élelmiszer támogatást. Köszöni a kapucinus atyák jelentős mennyiségű adományát is.

10. Köszönjük minden kedves testvérünk szolgálatát, akik bármely módon is járultak hozzá, hogy Húsvét ünnepét méltóképpen ünnepelhetjük meg templomainkban.


VIRÁDVASÁRNAP

március 25. - április 1.

1. Nagyhéten reggeli szentmise a plébánia templomban csak hétfőn, kedden és szerdán lesz.

2. Nagycsütörtökön az utolsó vacsora emlékére a szentmise a plébánia templomban este 19 órakor kezdődik, majd utána virrasztás lesz 23 óráig. Virrasztás alatt gyónásra lesz lehetőség.

3. Nagypénteken szigorú böjtöt kell tartani, napi háromszori étkezéssel. A kapucinus templomban 18 órakor passióéneklés, kereszthódolat és áldoztatás lesz, majd keresztútjárás a kálvária temetőben 20 órakor.

4. Nagyszombaton szentsír látogatás a kapucinus templomban 8-tól 12 óráig, a plébánia templomban 8-tól 18 óráig lesz, majd a fájdalmas rózsafüzért 18 órától imádkozzuk.

5. A Bice-bócák húsvéti játszóházba várják az érdeklődőket a közösségi házba 24-én, szombaton 9 órától 11 óráig.

6. Húsvét vasárnap a hajnali szertartás 5 órakor kezdődik, reggel 7 órakor ételszentelés, feltámadási körmenet, majd 8 órakor szentmise a kapucinus templomban. A plébánia templomban csak 11 órakor lesz szentmise.

7. Húsvét hétfőn a plébánia templomban csak fél 9-kor lesz szentmise.

8. Húsvéti szentgyónási lehetőségek:
Plébánia templomban: Nagycsütörtökön a virrasztás ideje alatt.
Kapucinus templomban:
• 27-én, Nagykedden: 15-18 óráig;
• 28-án, Nagyszerdán: 9-11.45 óráig és 15-18 óráig;
• 30-án, Nagypénteken: 9-11.45 óráig;
• 31-én, Nagyszombaton: 9-11.45 óráig.

9. Zarándoklatot szervezünk Brenner János boldoggá avatási ünnepségre, mely május 1-én Szombathelyen lesz. Az ünnepségen való részvételt április 5-ig regisztráltatni kell, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot a plébánián március 30-ig jelezzék. Előreláthatólag a busz indulási ideje reggel 6 óra, visszaérkezés kb. 17 óra. Az utazási költség 2500.- Ft. Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy minden egyéni vagy csoportos részvételt regisztráltatni kell a fenti időpontig a www.brennerjanos.hu oldalon.

10. A múlt vasárnapi Szentföld javára történt persely gyűjtés összege: 186030 Ft. Köszönjük az adakozást!

11. Húsvét előtti nagytakarításra hívjuk kedves asszonyainkat a plébánia templomba Nagykedden a reggeli szentmise utáni időpontra. Előre is köszönjük a szolgálatot.


NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA

március 18. - március 25.

1. Ma országos gyűjtést tartunk a Szentföld javára. Kérjük a hívek nagylelkű adakozását.

2. A Katolikus Nők Köre Virágvasárnapi barkacsokor készítésre hívja az asszonyokat a közösségi házba 19-én, hétfőn 14 órára. Kéri, hogy akinek lehetősége van zöldet és barkát legyen szíves hozni.

3. Hétfőn, Szent Józsefnek, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepén, 18 órakor lesz szentmise a kapucinus templomban.

4. Képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban ugyancsak hétfőn, este 19 órakor. Minden testületi tagot várunk.

5. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart a kapucinus templomban az esti szentmiséken Mórocz Tamás bodajki plébános atya március 21-től 23-ig, szerdától péntekig. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A lelkigyakorlat alatt gyónásra lesz lehetőség.

6. Keresztútjárás lesz a kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A keresztútjárást a fúvós zenekar szolgálja.

7. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban pénteken 1 8-kor kezdődik.

8. Bérmálkozók lelki napja a plébánia templomban 24-én, szombaton 9 órától lesz.

9. Virágvasárnap a plébánia templomban csak egy szentmise lesz, 10 órai kezdettel, a szentmisén a Magnificat kórus szolgál.

10. Jövő szombaton - vasárnapra virradóra az órát egy órával előre kell állítani.

11. A karitász 25-ig, jövő vasárnapi várja a kedves hívektől a tartós élelmiszer adományt.


NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

március 11. - március 18.

1. A gazdasági bizottság megbeszélést tart 12-én, hétfőn a plébánián 19 órakor.

2. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, kedden fél 5-kot indul.

3. A Szent Erzsébet Iskola a XV. Művészeti Fesztivál ünnepi gálaműsorára szeretettel hív mindenkit a Wekerle Szabadidőközpontba 14-én, szerdán 16 órára.

4. Keresztút járás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órától.

5. Szent Pio kapucinus szerzetes atya halálának 50-ik évfordulója kapcsán megemlékező szentmise lesz a Kapucinus templomban március 16-án, pénteken 18 órakor.

6. Sergio atya biblia kurzusa a közösségi házban pénteken negyed 8-kor lesz.

7. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában 17-én, szombaton reggel 7 órakor.

8. Elsőáldozási felkészítő lesz a városi iskolások részére a közösségi házban 17-én, szombaton fél 9-től.

9. Édesapák megáldása történik mindkét templomban minden szentmisén 18-án, vasárnap.

10. Német nyelvű szentmisét tart Sergio atya a Kapucinus templomban jövő vasárnap 16 órakor. A szentmisén a móri Liederkreis szolgál.

11. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart a Kapucinus templomban az esti szentmiséken Mórocz Tamás bodajki plébános atya március 21-től 23-ig, szerdától péntekig. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A lelkigyakorlat alatt gyónásra lesz lehetőség.

12. Országos gyűjtés lesz a Szentföld javára 18-án, jövő vasárnap.


NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA

március 4. - március 11.

1. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a testvéreket március 5-én, hétfőn a közösségi házba 16 órára.

2. A karitász összejövetelét tartja 6-án, kedden a közösségi házban 16 órakor.

3. Március 7-én, szerdán reggel 8 órakor nem lesz szentmise a plébánia templomban.

4. Felnőtt hittanra várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián 8-án, csütörtökön 18 órára.

5. Március 5-től 10. estig, hétfőtől szombat délig a kapucinus templom zárva marad, sem szentmisét, sem egyéb funkciókat nem tartunk, 10-én a vasárnap előesti szentmisét már megtartjuk!

6. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart a kapucinus templomban az esti szentmiséken Mórocz Tamás bodajki plébános atya március 21-23-ig, szerdától péntekig. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

7. A karitász március 11-től 25-ig mindkét templomban kihelyezi a szeretet kosarát, kéri a kedves testvéreket, hogy tartós élelmiszerrel segítsék a rászoruló családokat, amit húsvét előtt szeretne kiszállítani.

8. A múlt vasárnapi perselygyűjtés eredménye, mely az egyházi iskolák részére történt: 188.975 Ft.

9.A Gazdasági Bizottság március 12-én, hétfőn tartja összejövetelét a plébánián 19 órakor.


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

február 25. - március 4.

1.A mai vasárnapi perselygyűjtés az egyházi iskolák részére történik.

2. A Gazdasági Bizottság megbeszélést tart a plébánián hétfőn 19 órakor.

3. Első csütörtökön 16 órától rózsafüzér imádság, titok csere, 17 órától szentségimádás lesz.

4. Keresztútjárás lesz a kapucinus templomban pénteken 17 órakor.

5. Virrasztás lesz a kapucinus kápolnában március 2-án, pénteken az esti szentmisétől a másnap reggeli szentmiséig.

6. A Szent Erzsébet Iskola nyílt napra, bemutató tanításra várja a nagycsoportos óvodások szüleit 3-án, szombaton.

7. Március 5. hétfőtől 10. szombat délig a Kapucinus templom zárva lesz. Ezen idő alatt sem szentmisét, sem egyéb szertartásokat nem tartunk.

8. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart a kapucinus templomban az esti szentmiséken Mórocz Tamás bodajki plébános atya március 21-23-ig, szerdától péntekig. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

9. Zarándokutat szervez Merkatz László Pusztavámon a Csíksomlyói Búcsúra, jelentkezni nála lehet. Részletes program a faliújságon megtekinthető.


NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

február 18. - február 25.

1. Német nyelvű szentmise lesz a Kapucinus templomban Nagyböjt 1. vasárnapján, február 18-án, 16 órakor.

2. Az elsőáldozásra készülők szülei részére értekezletet tartunk a közösségi házban 19-én, hétfőn 17 órakor.

3. Felnőtt bibliaórára várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián február 22-én, csütörtökön 18 órától.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor.

5. Szent Pio kapucinus szerzetes halálának 50-ik évfordulója kapcsán megemlékező szentmise lesz a Kapucinus templomban 23-án, pénteken 18 órakor.

6. Sergio atya biblia kurzusa a közösségi házban 23-án, pénteken 19 órakor lesz.

7. Zenés ifjúsági szentmise lesz a Kapucinus templomban 24-én, szombaton 18 órakor.

8. Jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a Plébánia templomban február 25-én, jövő vasárnap lesz a fél 10-es szentmise keretében.

9. Országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára február 25-én, jövő vasárnap.

10. Zarándok utat szervez Merkatz László Pusztavámon a Csíksomlyói búcsúra, jelentkezni nála lehet. Részletes program a faliújságon megtekinthető.

11. Kérjük azt aki 2018. március 9-én, 18 órára + Józsefért és + szülőkért kért szentmisét a kapucinus templomban, legyen szíves bejönni a kapucinus templom sekrestyéjébe, egy megbeszélésre.


ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

február 11. - február 18.

1. A bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, kedden délután fél 5-kor indul.

2. Február 14, kedd Hamvazószerda (szigorú böjt) a nagyböjti időszak kezdete. Hamvazás szerdán a szentmisék keretében, jövő vasárnap a szentmisék végén lesz. 8 órakor a Kapucinus templomban lesz a szentmise a Szent Erzsébet Katolikus Iskolával, a plébániatemplomban szerdán nem lesz mise.

3. Felnőtt hittanórára várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián 15-én, csütörtökön 18 órától.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órától. A keresztútjárást a karitász végzi.

5. Lelkipásztori Bizottsági megbeszélés lesz a plébánián, pénteken 19 órakor.

6. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 17-én, szombaton reggel 7 órakor.

7. Elsőáldozási felkészítésre várjuk a városi iskolás gyerekeket a közösségi házba szombaton fél 9-ra.

8. A bérmálkozók kiválasztása 18-án, vasárnap a 11 órai szentmise keretében lesz.

9. Megemlékező német nyelvű szentmisét tart Sergio atya a Kapucinus templomban 18-án, vasárnap 16 órakor. A szentmisén a Szári Német Nemzetiségi Népdalkör szolgál.

10. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 25-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 18-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

11. Az elsőáldozásra készülők szülei részére értekezletet tartunk a közösségi házban 19-én, hétfőn 17 órakor.

12. A fészekrakó családos közösség nyitott alkalmat tart a közösségi házban február 17-én 16 órai kezdettel. Téma: Szerepeink a családban. Az előadást és beszélgetést Léner Balázs és dr. Léner-Pintér Sára vezeti. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

február 4. - február 11.

1. Mai napon a szentmisék végén Balázs áldásban részesítjük a híveket.

2. A Prohászka Imaszövetség imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn 16 órára.

3. A Karitasz összejövetelét tartja a közösségi házban kedden 16 órakor.

4. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja nyílt órákra, bemutató tanításokra az iskolaválasztás előtt álló szülőket február 8-án, csütörtökön 8 órától 10 óráig.

5. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban február 9-én, pénteken 19 órától.

6. A Szent Erzsébet Iskola farsangi játszóházba várja az ősszel iskolát kezdő nagycsoportos óvodásokat február 10-én , szombaton 9 órától 11 óráig.

7. Az idei évben a betegek szentségét február 11-én szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a 7.45-kor, a Plébánia templomban a 9.30-kor kezdődő szentmisén. Akik a betegek kenetét fel kívánják venni előtte készüljenek fel arra, a szentgyónás szentségével.

8. 11-én, vasárnap a Plébánia körzetében áramszünet lesz, ezért a templomban nem lesz fűtés, kérjük a kedves testvéreket, hogy ennek megfelelően öltözködjenek.

9. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 25-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 18-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

10. A fészekrakó családos közösség nyitott alkalmat tart a közösségi házban február 17-én 16 órai kezdettel. Téma: Szerepeink a családban. Az előadást és beszélgetést Léner Balázs és dr. Léner-Pintér Sára vezeti. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

január 28. - február 4.

1. Ma este lesz az ökumenikus ima nyolcad záró alkalma a Szent Erzsébet Iskola torna termében 18 órai kezdettel. Mindenkit szeretettel várunk, kérjük a kedves testvéreket, hogy a szeretet vendégséghez süteményt szíveskedjenek hozni.

2. A Női Kör megbeszélésre hívja tagjait a közösségi házba 29-én, hétfőn 17 órára.

3. A Gazdasági Bizottság ülése a plébánián hétfőn este 19 órakor lesz.

4. Szent Pio kapucinus szerzetes pap halálának 50. évfordulóját tartjuk a 2018-as évben. Erre emlékezve az első szentmisére a Kapucinus templomban 30-án, kedden az esti szentmisében kerül sor. Mindenkit szeretettel várunk.

5. Felnőtt hittanra várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián, február 1-én, csütörtökön 18.00-tól.

6. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima, titokcsere, majd szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 16 órától. A kapucinus atyák a betegeket ezen a napon látogatják.

7. Virrasztás lesz első pénteken Magyarországért a Kapucinus kápolnában az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. Szülői értekezlet lesz a leendő bérmálkozók szüleinek a közösségi házban pénteken este 17 órától.

9. Jövő vasárnap a Plébánia templomban a 11 órai szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

10. Szombat Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja, Balázs-áldásban a vasárnapi szentmisék után részesítjük híveinket.

11. Az idei évben a betegek szentségét február 11-én szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a 7.45-kor, a Plébánia templomban a 9.30-kor kezdődő szentmisén.


ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP

január 21. - január 28.

1. Ma este kezdődik az ökumenikus ima nyolcad a Plébánia templomban 18 órakor. Az ima nyolcad alatt a Kapucinus templomban az esti szentmisék 17 órakor kezdődnek. A záró alkalomra a Szent Erzsébet Iskola torna termében kerül sor. Kérjük a kedves testvéreket, hogy erre az alkalomra süteményt szíveskedjenek hozni.

2. A Szent Erzsébet Iskola a leendő elsősök felvételével kapcsolatos tájékoztatásra szeretettel várja a nagycsoportos óvodás gyermekek szüleit 25-én, csütörtökön fél 5-re, ahol megismerhetik az iskola által kínált lehetőségeket is.

3. Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban 26-án, pénteken 19 órakor lesz.

4. A havonta megjelenő Élő Kenyér misekalauz 6-tól 14 éves korú gyermekek részére megrendelhető. A kiadvány a szentmisék szövegeivel, szentek életével, játékos feladatokkal ajánlott. Megrendelni a plébánián vagy az arra célra hátul elhelyezett lapon lehet 400.-Ft árban. A jelenleg kihelyezett mintapéldányok ingyen elvihetők.

5. Házszentelést lehet kérni a plébánián, igény szerint szívesen megyünk házat, lakást szentelni.

6. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1%-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, a második 1%-ról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára. A Katolikus Egyház száma: 0011

7. 2018-ban Pietrelcinai Szent Pio kapucinus szerzetes pap halálának 50. évfordulóját tartjuk. Erre emlékezve minden hónapban szentmisében emlékezünk meg Szent Pioról, a Kapucinus templomban. Januárban az első ilyen szentmisére 30-án, kedden, a 18 órai szentmisében kerül sor. Mindenkit szeretettel hívunk!


URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

január 7. - január 14.

1. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait hétfőn, 8-án a közösségi házba 16 órára.

2. A Karitasz összejövetelét tartja kedden a közösségi házban 16 órakor.

3. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szombaton fél 5-kor indul.

4. Ifjúsági klubba várjuk a 14 éven felüli fiatalokat a közösségi házba szombaton 19 órára, a téma a szenvedés.

5. A Katolikus Nők Köre hagyományos jótékonysági bálját 13-án 19 órakor rendezi a móri művelődési házban. A bál bevételét az egyházi fúvós zenekar hangszerkészletének bővítésére ajánlja fel. A foglalás alapján a létszám megtelt, de támogatói jegyeket továbbra is szívesen fogadnak. A lefoglalt jegyek fizetése és átvétele 8-án és 9-én lehetséges Jakab Gyulánénál a szikvíz üzemben.

6. Medjugorjei zarándoklatra lehet jelentkezni január közepéig Szabó Margitnál. A zarándoklat időpontja július 9-13-ig lesz, a templomhoz közeli szálláslehetőséggel.

7. A Mária Rádió műsorkészítői és technikai képzést szervez a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziumban január 12-én, pénteken 14 órától. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

8. Január 14-én, vasárnap 16 órakor német nyelvű szentmise lesz a Kapucinus templomban.


SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

december 31. - január 6.

1. Január 1., hétfő Szűz Mária Isten Anyja parancsolt ünnep, mindkét templomban ünnepi miserend lesz.

2. A karitász az első összejövetelét 9-én tartja.

3. Csütörtök, első csütörtök, a Kapucinus templomban rózsafüzér ima, titokcsere 16 órától, vezetett fogadalmi szentségimádás 17 órától, majd 18 órától esti szentmise lesz.

4. Péter Pál testvér a betegeket 4-én és 5-én látogatja.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus templomban az esti szentmise után.

6. Csillagjárás lesz 6-án, szombaton. Gyülekező a közösségi házban 15 órától.

7. Vízkereszt ünnepe parancsolt ünnep szombaton. Vasárnapi miserendet tartunk, de a plébániatemplomban a 11-es mise elmarad.

8. A házszentelés szép hagyomány, melyet különösen Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan szoktak elvégezni. Minden móri atyát bátran keressenek házszentelés ügyben.

9. Kérjük, hogy akik 2017-ben még nem fizették be az egyházi hozzáárulást, azok mihamarabb tegyék meg. Ennek mértéke az éves jövedelem 0,5%-a, vagy 4000 Ft jövedelemmel bíró személyenként. Az egyházi hozzájárulást lehetőleg banki utalással vagy sárga csekken fizessék be, de személyesen is van rá lehetőség az irodában. Köszönjük, hogy adományaikkal eddig is nagylelkűen támogatták az egyházközség életét!


2017

ADVENT 3. VASÁRNAPJA

december 17. - december 24.

1. Karácsonyi együttlétre hívjuk szeretettel a templomainkban tevékenykedő szolgálattevőket a Szent Erzsébet Iskola tornatermébe december 18-án, hétfőn 18 órára. A szolgálattevőkért a hétfő reggeli 6 órai rorate szentmisét ajánljuk fel, ahová várunk minden szolgálattevőt.

2. Minden szerdán csendes szentségimádást tartunk a Plébánia templomban este fél 8-tól fél 9 óráig. A szentségimádás időpontja tévesen jelent meg a december havi hírlevélben.

3. Felnőtt hittanórára várja Tamás atya az érdeklődőket a Plébániára 21-én, csütörtökön este fél 7-től.

4. A negyedik adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton háromnegyed 6-kor kezdődik.

5. Templomtakarításra hívjuk női és férfi testvéreinket a Plébánia templomba jövő hét csütörtökön a rorate szentmise után.

6. A gyónási lehetőség, és a karácsonyi miserend a faliújságon megtekinthető, illetve onnan nyomtatott formában elvihető.

7. Elmarad két vasárnapi szentmise is 24-én. Az egyik a plébániatemplomban a 11-es, a másik a kapucinusban az esti 6-os.

8. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy a 24-én délelőtt a szentmiséken Advent 4-ik vasárnapját üljük, az esti, éjféli miséken, és másnap, 25-én pedig már Karácsony ünnepét. Kérjük a testvéreket, hogy 24-én is jöjjenek el egy délelőtti misére, és vagy az éjfélire, vagy 25-én bármelyik szentmisére.


ADVENT 2. VASÁRNAPJA

december 10. - december 17.

1. Templomainkban most, és jövő vasárnap is, Bice-Bóca vásár van, az általuk és segítőik által készítet ajándéktárgyakból, a Bice-Bócákért.

2. Vasárnap német nyelvű szentmisét mutat be Sergio atya a Kapucinus templomban délután 4 órakor.

3. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn délután 4 órára.

4. A Bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz 13-án, szerdán a Kapucinus térről fél 5-kor indul.

5. Folytatódik Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban pénteken 19 órától.

6. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

7. A Bice-bócák szeretettel várnak mindenkit a karácsonyi műsorukra a Családsegítő központba december 16-án, szombaton fél 10- től.

8. Tamás atya és az óvodai hitoktatók: Adrienn néni és Éva néni szeretettel várják a hittanos foglalkozásra járó ovisokat, kicsiket és nagyokat a karácsonyváró játszóházba a Szent Erzsébet iskolába 16-án, szombaton 10 órától.

9. A harmadik adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban jövő szombaton háromnegyed 6-kor kezdődik.

10. Ifjúsági gitáros szentmise lesz a Kapucinus templomban jövő szombaton este 6 órakor.

11. Jövő vasárnap este a Kapucinus templomban a Magnificat kórus szolgál az este 6-os szentmisében.

12. A tartós élelmiszergyűjtés jövő vasárnap befejeződik, a Karitász köszöni az eddig összegyűlt adományokat.


KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA

november 26. - december 3.

1. A Gazdasági Bizottság ülésezik a plébánián hétfőn este 19 órától.

2. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában pénteken a szokott időben.

3. Folytatódik Sergio atya Biblia kurzusa a közösségi házban december 1-én, pénteken 19 órakor.

4. Adventi játszóházba várnak mindenkit a Bice-bócák a Radnóti iskolába december 2-án, szombaton 9 órától 11 óráig.

5. Az első adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton háromnegyed 6-kor kezdődik.

6. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szintén szombaton este 19 órától.

7. Megkezdődnek a rorate szentmisék a plébánia templomban december 4-től, hétfőtől reggel 6 órakor.

8. Az Szent Erzsébet napi perselygyűjtés a két templomban összesen 259.680,-Ft lett, melynek 40 %-át 103.872,-Ft-ot a helyi karitasz kapta. A Karitasz hálásan köszöni a rászorulók nevében is a nagylelkű adakozást.

9. Megjelent a december havi Hírlevél, mely többek között részletesen tartalmazza az ünnepi miserendet és gyónási lehetőségeket is.


ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 19. - november 26.

1. Vasárnapi szentmisénk persely gyűjtése a Katolikus Karitász javára történik, 40%-a a helyi csoport szeretetszolgálatát támogatja.

2. A leendő első osztályos gyermekek szüleit várják a Szent Erzsébet Iskolába november 23-án, csütörtökön fél 5-re, ahol tájékoztatást kapnak az oktató nevelő munkáról, megismerhetik a leendő elsős tanító néniket és az iskola épületét.

3. Adventra készülő játszóházba várnak mindenkit a Bice-bócák a közösségi házba 25-én, szombaton 9 órára.

4. Elsőáldozási felkészítő lesz a városi iskolás gyerekek részére, kivételesen a Szent Erzsébet Iskolában, szombaton fél 9 órakor.

5. Egyházmegyénk is csatlakozik az Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő közös imádsághoz, Móron szentségimádás lesz a Plébánia templomban 25-én, szombaton, 17 órától 18 óráig.

6. Ifjúsági szentmise lesz a Kapucinus templomban november 25-én este 6 órakor. A mise elsősorban az ifjúságnak szól, de mindenkit szeretettel várunk.

7. A karitasz idén is kihelyezi minkét templomban a szeretet kosarat, tartós élelmiszert gyűjtünk a rászoruló családok részére december 3-tól 17-ig.

8. Ha valaki szeretne felnőttként megkeresztelkedni, első áldozó lenni vagy bérmálkozni, kérjük, hogy Tamás atyánál jelentkezzen.


ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 12. - november 19.

1. Sergio atya német nyelvű szentmisét mutat be a Kapucinus templomban ma délután 4 órakor, ahol az Etyeki Német Nemzetiségi Kórus szolgál.

2. A Bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, hétfőn délután fél 5-kor indul.

3. Lelkipásztori Bizottsági ülés lesz a plébánián hétfőn este 7 órakor.

4. Felnőtt hittanórára szeretettel várja Tamás atya az érdeklődőket a plébánián 16-án, csütörtökön este fél 7-től.

5. Sergio atya Biblia-kurzusa a közösségi házban 17-én, pénteken este 7 órától lesz.

6. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában 18-án, szombaton reggel 7 órakor.

7. A Karitász szeretetvendégségre hívja a kedves „Szép-korú” testvéreket a Szent Imre Közösségi házba november 18-án, szombaton délután 14 órára. Személyszállítási igényt a Plébánia templomba sekrestyéjében vagy a plébánián lehet jelezni.

8. Filmvetítéses Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szombaton este 7 órától.

9. Országos gyűjtés lesz a karitász javára 19-én, jövő vasárnap minden szentmisén. Az összeg 40 %-át a helyi karitász kapja. Kérjük a testvérek nagylelkű adakozását.

10. Hirdetjük a testvéreknek, hogy áldozni nyelvre, illetve kézre lehet. Ha kézbe szeretnénk áldozni, már ezt jelezve járuljunk az áldoztató elé: azaz jobb kezünket a bal alá téve, trónust készítsünk. Ne nyújtsuk ki a tenyerünket, mert kinyújtott tenyérnél nagyobb a veszélye, hogy a szentostya a földre essen. A „Krisztus teste” szavakra „Ámen”-nel felelünk, ami nagyon fontos hitvallásunk, és része a szentáldozásnak, ezért ne felejtsük el mondani! Aki nyelvre szeretne áldozni, ezután nyújtja ki kissé nyelvét, hogy az áldoztató rá tudja helyezni az Eukarisztiát. Aki pedig kézbe áldozik, amint kezébe kapta az Eukarisztiát, jobb kezével tisztelettel magához veszi azt, amíg az áldoztató előtt áll, és csak ezután megy vissza a helyére. Nem szabad tehát sem odébb állva, vagy a helyünkre menve magunkhoz venni az Eukarisztiát! Köszönjük!


ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

november 5. - november 12.

1. Papi és szerzetesi hivatásokért közös imára hív minden kedves testvért a Prohászka Imaszövetség a közösségi házba hétfőn 16 órára.

2. Karitász gyűlés lesz a közösségi házban kedden 16 órakor.

3. Rózsafüzér ima, titokcsere és szentségimádás lesz a Kapucinus templomban 9-én, csütörtökön negyed 5-től.

4. A Gitáros kiskórus szolgál a Plébánia templomban 12-én, vasárnap a 11 órai szentmisén.

5. A Karitász szeretetvendégségre hívja a kedves „Szép-korú” testvéreket a Szent Imre Közösségi házba november 18-án, szombaton délután 14 órára. Személyszállítási igényt a Plébánia templomba sekrestyéjében vagy a plébánián lehet jelezni.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

október 8. - október 15.

1. Egyházi hozzájárulás befizetésére van lehetőség mindkét templomban a mai napon a szentmisék előtt és után.

2. A Móri Egyházi Fúvószenekar ma ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Kapucinus templomban az esti szentmise keretében. Minden érdeklődőt szeretettel várnap a szentmisére és az azt követő rövid hangversenyre.

3. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a közösségi házban hétfőn 17 órakor.

4. Képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban 30-án, hétfőn este 19.00 órakor.

5. November 1. szerda, Mindenszentek főünnepe. Templomainkban vasárnapi miserend lesz.

6. Csütörtök Halottak napja. Megemlékező szentmise lesz halottainkért a Plébániatemplomban 8.00 órakor, a Kapucinus templomban 18.00 órakor. Ezen a napon emlékezünk meg halottainkról mindkét temetőben délután fél 5-kor az elhunytakért végzett imádságban. Mindkét temetőben sírkő megáldást is lehet kérni. Csütörtökön a kapucinus templomban csendes szentségimádás lesz, 17 órától. A betegeket szokás szerint látogatjuk első csütörtökön és pénteken.

7. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában november 3-án, pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. Gyerektábor utótalálkozó lesz a közösségi házban 3-án, pénteken 15 órától 18 óráig.

9. Sergio atya szombaton, november 3-án, folytatja Szent Márk evangéliumának olvasását, a közösségi házban 19 órától.

10. A Karitász szeretetvendégséggel egybekötött beszélgetésre hívja a kedves „szép-korú” testvéreinket a Szent Imre közösségi házba november 18-án, szombaton délután 14 órára. Személyszállítási igényt a Plébánia- templom sekrestyéjében vagy a plébánián lehet jelezni.

11. A múlt vasárnapi missziós gyűjtés 244735 Ft. Köszönjük a hívek nagylelkű adakozását!


MAGYAROK MAGYASSZONYA

október 8. - október 15.

1. Hétfőn, október 9.-én, lesz a Mária Rádiós önkéntesek találkozója a közösségi házban 18.30-kor.

2. Kedden, 10-én ünnepi szentmisét celebrál a püspök atya Prohászka Ottokár püspök születésének 159. évfordulóján a székesfehérvári Prohászka emléktemplomban 17 órakor. Püspök atya szeretettel várja a híveket, különösen a Prohászka Imaszövetség tagjait, mivel ez a szentmise egyben az Imaszövetség tagjainak 9. találkozója is lesz.

3. A bodajki engesztelő Fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, pénteken fél 5-kor indul.

4. A Fatimai jelenések 100. évfordulóján október 13-án, pénteken a Fatimai kegyszobor első Magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon ünnepi szentmisét mutat be Spányi Antal püspök atya 9 órakor, ahol megáldja a felújított kegyhelyet és a nagyszülőket is. A móri karitász a pusztavámi karitásszal közösen zarándoklatot szervez a kegyhelyre. Még néhány szabad hely van, jelentkezni szerdáig lehet Szabó Margitnál vagy a plébánián, az úti költség 2000,-Ft.

5. Már előre hirdetjük, hogy a szokásos missziós gyűjtést október 22-én tartjuk, mellyel az egyház missziós munkáját segítjük.

6. A múlt hétvégén volt a Mór-Bodajk ifjusági zarándoklat, melynek során segítettek a kedves testvérek közül is. Az ifjúság szépen köszöni az önzetlen segítséget!

7. Mint látjuk a Nepomuki Szent János szobor felújítva visszakerült a helyére. Köszönjük mindazok együttműködését, akik hozzájárultak a szobor helyreállításában!

8. Sergio atya október 20.-án, pénteken, 19 órától, a Szent Imre közösségi házban folytatja Biblia kurzusát, amire minden érdeklőt szeretettel vár!


ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP

október 1. - október 8.

1. Október hónapban, hétfő kivételével, minden nap rózsafüzér imádságra hívjuk a híveket a kapucinus templomba, 17 óra 15 perctől.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hív mindenkit a közösségi házba október 2-án, hétfőm 17 órára.

3. A Karitász összejövetelét tartja a közösségi házban kedden, október 3.-án, kivételesen fél 4-kor.

4. Október 3-án, kedden a Kapucinus templomban 18 órakor a szentmisében Assisi Szent Ferenc transitusáról, haláláról emlékezünk meg, utána szeretet vendégségre hívjuk a jelenlevőket. Október 4-én, szerdán a 18 órai szentmisében ünnepeljük meg Assisi Szent Ferenc atyánkat.

5. Csütörtök első csütörtök, a Kapucinus templomban délután 4 órától rózsafüzér ima, majd titokcsere, 17 órától szentségimádás lesz. A betegeket a szokott időben látogatjuk.

6. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 7-én lesz. A részletes program a faliújságon megtekinthető.

7. A Mária Rádiós önkéntesek találkozója a közösségi házban október 9.-én, hétfőn 18.30-kor lesz.

ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP

szeptember 17. - szeptember 23.

1. Pió atyáról emlékeznek meg a kapucinus testvérek 21-22-23-án, csütörtök-péntek-szombaton az esti 18 órai szentmise keretében, a megünneplésére 23-án kerül sor. Mindenkit szeretettel várnak.

2. Szülői értekezlet lesz a városi iskolák 8. osztályosainak szülei részére a közösségi házban 22-én, pénteken 17 órától, amelyen a bérmálkozásra való felkészülést beszélik meg. A városi 7. osztályosok szüle részére szintén 22-én lesz szülői értekezlet a közösségi házban 18 órától, ahol ugyancsak a bérmálásra való felkészülést beszélik meg. Mindkét napon szeretettel várják a fiatalokat is!

3. Az ifjusági Mór-Bodajk zarándoklat szeptember 29-30-án, pénteken-szombaton lesz. A Székesfehérvári Egyházmegye fitaljaihoz csatlakoznak a passaui és a Szatmári Egyházmegye fiataljai is. Szeretettel várjuk a fitalokat 14 éves kortól. Regisztrálni online lehet és kell szeptember 20-ig, link a zarándoklat facebook oldalán található. Részleteket a regisztrálást követően küldenek.

4. Az iraki keresztények megsegítésére 140.000.-Ft gyűlt össze a Plébánia templomban. Köszönjük az adakozást, az összeg átutalásra került.

5. Kihelyezésre kerültek a Taki kérdések, a szokott helyről elvihetők!

6. Megjelent a szeptember havi Hírlevél, elvihető!


URUNK SZINEVÁLTOZÁSA

augusztus 6. - augusztus 13.

1. A bodajki Fatimai engesztelő áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, vasárnap délután fél 5-kot indul.

2. Augusztus 14.-én, Szűz Mária mennybemenetelének (Nagyboldogasszonynak) előestéjén, a Kapucinus templomban, 18 órakor szentmisében ünnepeljük Bernát testvér 25. és Agostino atya 50 éves szerzetesi fogadalmát. Mindenkit szeretettel hívunk a hálaadó szentmisére és utána a szeretetvendégségre!


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

július 30. - augusztus 6.

1. Hétfőn megkezdődnek a reggeli szentmisék a Plébánia templomban, hétfőn fél 9-kor, többi napokon 8 órai kezdettel.

2. A Gazdasági bizottság összejövetelt tartja a plébánián hétfőn este 20 órakor.

3. Augusztus 2-án szerdán Angyalos Boldogasszony (Porciunkula) búcsúja lesz. Ez az ünnep Assisi Szent Ferenchez kötődik. Ezen a napon minden ferences és plébánia templomban teljes búcsút lehet nyerni, önmagunk vagy elhunytjaink számára. Az előírt feltételek: szentgyónás, szentáldozás, Miatyánk és Üdvözlégy a Szentatya szándékára. Az ünnepre a bodajki kegytemplomban nagy szeretettel várják a kedves híveket. A program 10 – 16 óráig tart.

4. Csütörtök első csütörtök, rózsafüzér ima, titokcsere, majd szentségimádás lesz a Kapucinus templomban délután 16 órától. A héten a betegeket a szokott időben látogatjuk.

5. Pénteken Vianney Szent János, a plébánosok védőszentjének, emléknapja. Imádkozzunk plébános atyánkért!

6. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus kápolnában pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.


ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

június 25. - július 1.

1. Sergio testvér német nyelvű szentmisét tart most vasárnap a Kapucinus templomban délután 16 órakor.

2. Sarlós Boldogasszony ünnepe lesz július 2-án. Püspök atya szeretettel hívja a kedves híveket a vértessomlói kegytemplomba. Különösen hívja a gyermekáldásra váró és gyermek születésére készülő családokat. A zarándokok körmenete fél 10-kor, a szabadtéri szentmise 10 órakor kezdődik.

3. A péterfillér gyűjtést ebben az évben július 2-án tartjuk. Kérjük a hívek nagylelkű adakozását. Az elmúlt évben a székesfehérvári egyházmegye 5.357.000.- Ft-ot bocsátott az Apostoli Szentszék rendelkezésére.

4. Tanévzáró tábortüzes estét tartunk fiatalok számára 30-án, szombaton a közösségi háznál 19 órakor.

5. Miserend-változás!
Július 3-tól július 28-ig nem lesz hétköznap reggel szentmise a Plébánia templomban. A vasárnapi miserend változatlan marad (9.30, 11.00)


ÚRNAPJA

június 18. - június 25.

1. Június 24. szombat Keresztelő Szent János születésének ünnepe, ezen a napon a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében pap- és diakónus szentelés lesz a székesfehérvári Székesegyházban. Püspök atya szeretettel várja a kedves híveket is.

2. A jövő vasárnapi 11. órai szentmisén a Gitáros kiskórus szolgál.

3. Német nyelvű szentmisét tart Sergio testvér a Kapucinus templomban 25-én, vasárnap délután 16. órakor.

4. Sikeres volt a májusi papírgyűjtési akció, 70.000,-Ft került a karitász pénztárába, amit rászoruló családok megsegítésére fordítanak.

5. A Magyar Katolikus Püspöki Kar kezdeményezésére válaszolva, a kapucinus templom Szent Antal perselyében, a hívek felajánlásaiból, a szegények megsegítésére összegyűjtött összegből, 50.000 Ft-ot utaltunk át a közel-keleti keresztények megsegítésére. Köszönjük a kedves hívek felajánlását!


SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

június 11. - június 18.

1. Sergio testvér Biblia-kurzusa vasárnap délután 16.30-tól kezdődik a közösségi házban. Szeretettel vár mindenkit!

2. A Prohászka Imaszövetség a szokásos havi összejövetelét 12-én, hétfőn tartja a közösségi házban.

3. Képviselő testületi ülést tartunk a közösségi házban hétfőn 19.30-tól. Minden testületi tag megjelenésére feltétlen számítunk!

4. Bodajkra, a fatimai engesztelő áhítatra a busz szerdán délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

5. Pió atya szentté avatásának 15. évfordulója alkalmából a kapucinus testvérek 14-15-16-án, szerdától péntekig az esti 18 órai szentmise keretében emlékeznek meg Pió atyáról. Szeretettel várnak mindenkit!

6. A Szent Erzsébet iskola tanévzáró szentmiséje 16-án, pénteken 17 órától lesz a Plébániatemplomban. A ballagás 17-én 10 órától az iskolában kezdődik, majd a Kapucinus templomban folytatódik.

7. Szombaton szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában 7 órakor.

8. Jövő vasárnap Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe, Úrnapja. A 7.45-ös szentmise után lesz az ünnepi körmenet. A virágszirmokat (szirmára szedve) a Kapucinus templom folyosójára hozhatják a hívek. Úrnapján a Plébániatemplomban a fél 10-es szentmise elmarad.

9. Péter Pál atya most csütörtökön és pénteken fogja felkeresni az általa látogatott idős és beteg testvéreket!

10. Pünkösdhétfőn rendezték meg az egyházmegyei hittanverseny döntőjét, melyen a móri Petőfi iskolás csapat első helyezést ért el! Szeretettel gratulálunk a győzteseknek: Kendl Boglárkának, Stróbl Rékának és Schweighardt Lucának! ?


PÜNKÖSDVASÁRNAP

június 4. - június 11.

1. Pünkösdhétfőn Egyházmegyei Családi Nap lesz Székesfehérváron a Bregyó-közi Ifjusági és Szabadidő Központban. Minden korosztályt szeretettel vár a püspök atya. Részletes program a faliújságon megtekinthető.

2. A móri Pünkösdhétfői miserend:

Plébánia templomban reggel 8 órakor
Kapucinus templomban este 18 órakor lesz szentmise.

3. A Plébánia templomban a kedd reggeli szentmise kivételesen fél 9-kor kezdődik.

4. Jövő héten, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken a Kapucinus templom zárva marad. Nem lesz este szentmise, sem csütörtöki szentségimádás.

5. A karitasz kedden tartja összejövetelét a közösségi házban 17 órakor.

6. A Prohászka Imaszövetség a szokásos havi összejövetelét 12-én tartja a közösségi házban.

7. Jövő vasárnap 11-ke, Szentháromság vasárnapja, a Kapucinus templom búcsú napja, az ünnepi szentmisén este 18 órakor a Magnificat kórus szolgál.


HÚSVÉTVASÁRNAP

április 16. - április 23.

1. Húsvét hétfőn a Plébánia templomban csak fél 10-kor lesz szentmise.

2. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja a leendő első osztályos gyerekeket a beíratás során az iskolába. A Beiskolázás időpontja április 20-21.( csütörtök-péntek) 8-19 óráig.

3. Jövő vasárnap mindkét templomban, minden szentmise előtt és után egyházi hozzájárulás (adó) befizetésére lesz lehetőség.

4. Elsőáldozási felkészítőt tartunk a Radnóti iskolások részére a közösségi házban 22-én szombaton fél 9-től.

5.A móri fiatalok mindenkit szeretettel várnak a Kapucinus templomba 23-án, vasárnap az esti szentmisére. A szentmisén Rédly Dénes: Tamás apostol miséjét énekelik hangszeres kísérettel. Előtte 17 órától ének próba lesz a hívek számára.

6. Lelkipásztori bizottsági ülést tartunk a plébánián pénteken 19 órától.

7. Bibliai esték sorozat keretén belül „Reformáció az Ószövetségtől napjainkig” címmel előadás lesz a Lamberg-kastély olvasó termében 20-án, csütörtökön 18 órakor.

8. A karitász köszöni a kedves hívek pénzbeli és tartós élelmiszer adományát, 40 rászoruló család részesült az adományokból.

9. Köszönjük minden kedves testvérünk szolgálatát, akik bármely módon is járultak hozzá, hogy Húsvét ünnepét méltóképpen ünnepelhettük meg templomainkban.


VIRÁGVASÁRNAP

április 2. - április 9.

1. Folytatódik Sergio atya Biblia kurzusa vasárnap délután a közösségi házban fél 5-kor. Mindenkit szeretettel várunk!

2. Képviselőtestületi gyűlés lesz a közösségi házban hétfőn 19 órától.

3. A Plébániatemplomban reggeli szentmise csak hétfőn-kedden-szerdán lesz.

4. Templom-takarításra kérünk segítséget a Plébániatemplomban. Férfi testvéreink segítségét kérjük 10-én hétfőn, asszonyainkat 11-én, kedden várjuk a reggeli szentmise után.

5. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra kivételesen 12-én, szerdán kerül sor. A busz a Kapucinus térről fél 5-kor indul.

6. Nagyheti gyónási lehetőséget:
Kapucinus templomban: Kedd 15-18 óráig,
Szerda: 9-12 óráig és 15-18 óráig,
Péntek: 9-12 óráig,
Szombaton 9-12 óráig.
Plébániatemplomban: a nagycsütörtöki virrasztás ideje alatt.

7. NAGYCSÜTÖRTÖKÖN az ünnepi szentmise az utolsó vacsora emlékére a Plébániatemplomban 19 órakor kezdődik, utána virrasztás 23 óráig.

8. NAGYPÉNTEKEN az eddig megszokottaktól eltérően a szertartás a Kapucinus templomban 15 órakor kezdődik. A közösségi keresztutat a Kálvárián 20 órától tartjuk. Nagypéntek szigorú böjti nap!

9. NAGYSZOMBATON a Kapucinus templomban 8-12 óráig szentsírlátogatást lehet végezni, a Plébániatemplomban pedig 8-18 óráig lehet szentsírlátogatást végezni, és 18 órakor rózsafüzért imádkozunk.

10. HÚSVÉTVASÁRNAP a Plébániatemplomban az ünnepi szentmisét hajnali 5 órakor kezdjük, 7 óra körül ételszentelés és feltámadási körmenet a Kapucinus templomhoz. A körmenet után, kb. 8 órakor kezdődik ott a szentmise. A Plébániatemplomban elmarad a fél 10-es szentmise, a 11 órai szentmisét megtartjuk.

11. HÚSVÉTHÉTFŐN a Kapucinus templomban vasárnapi miserendet tartunk, a Plébániatemplomban csak fél 10-es szentmise lesz.

12. Nagyszombaton játszóházba hívják a gyerekeket a Bice-bócák a közösségi házba 9 órától.

13. A múlt vasárnapi perselygyűjtés a szentföld javára 237.000 Ft volt, amit továbbítottunk. Köszönjük a hívek nagylelkű adakozását!


NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

március 26. - április 2.

1. Ma nagyböjti jótékonysági krumpli-ebédet szervezünk a közösségi házban. Az adakozni kívánók a vasárnapi ebédjük árát ajánlhatják fel, cserébe vendégül látjuk őket ma, déltől 14 óráig. Az adakozásból befolyt összegből rászoruló móri keresztény családokat szeretnénk támogatni.

2. Ma délután folytatódik Sergio testvér Biblia kurzusa a közösségi házban fél 5-kor.

3. A gazdasági bizottság megbeszélést tart a plébánián hétfőn 19 órakor.

4. A Sapientia Hittudományi Főiskola következő szabadegyetemi előadásának vetítése a közösségi házban kedden 19 órakor lesz.

5. Nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk Harkai Gábor budajenői plébános atya vezetésével a Kapucinus templomban március 29-30-31-én (szerda-csütörtök-pénteken) az esti szentmise keretében.

6. Keresztutat járunk a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A keresztutat a Katolikus Nők Köre vezeti.

7. Elsőáldozási felkészítőt tartunk a Petőfi és a Zimmermann iskolások részére a közösségi házban szombaton fél 9-től.

8. Országos gyűjtést tartunk a Szentföld javára április 2-án. Kérjük a testvérek nagylelkű adakozását.

9. Apa-Lánya hétvége lesz pusztavámi testvérek szervezésében Válon. Részletes program a faliújságra kihelyezett plakáton tekinthető meg.

10. Előre hirdetjük, hogy két hét múlva, április 9-én, azaz Virágvasárnap a Plébániatemplomban csak 10 órakor lesz szentmise!


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

március 12. - március 19.

1. Ma délután folytatódik Sergio atya Bibliai kurzusa a közösségi házban fél 5-kor. Szeretettel vár mindenkit!

2. Bodajkra, az Engesztelő Fatimai áhítatra a busz 13-án, hétfőn fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

3. A Szent Erzsébet iskola a Művészeti Fesztivál ünnepi gálaműsorára hívnak mindenkit szeretettel a Wekerle Szabadidőközpontba 15-én, szerdán fél 4-re.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor, a keresztutat a Rózsafüzér Társulat vezeti.

5. Szentmisét tartunk a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

6. Elsőáldozási felkészítő lesz a Radnóti iskolásoknak szombaton a közösségi házban fél 9-tól háromnegyed 12-ig.

7. Szent József ünnepe kapcsán édesapák megáldására kerül sor jövő vasárnap minden szentmisén.

8. Német nyelvű szentmisére hívja a Német Nemzetiségi Önkormányzat a kedves híveket 19-én, vasárnap 16 órára a Kapucinus templomba. A szentmisét Sergio testvér mutatja be.

9. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Harkai Gábor budajenői plébános a Kapucinus templomban március 29-30-31-én (szerda-csütörtök-péntek) az esti szentmise keretében.

10. Nagyböjti jótékonysági krumpli-ebédet szervezünk a közösségi házban hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A résztvevők a vasárnapi ebédjük árát ajánlhatják fel, cserébe vendégül látjuk őket március 26-án, vasárnap déltől 14 óráig.

11. A Karitász kihelyezte mindkét templomban a „szeretet kosarat”, április 9-ig tartós élelmiszer adományt vár a kedves hívektől, rászorulók megsegítésére.


NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

március 5. - március 12.

1. A mai napon szentmise végén hamvazás lesz.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a kedves testvéreket a közösségi házba hétfőn, délután 16 órára.

3. A Karitász összejövetelét tartja a közösségi házban kedden délután 16 órakor.

4. A RÉV Veszteségfeldolgozó Csoport szeretettel vár minden olyan érintettet, akik régebben, vagy a közelmúltban veszteséget éltek át, és úgy érzik, hogy a feldolgozásához külső segítségre van szükségük. Az első alkalom a közösségi házban március 8-án, szerdán 17 órakor lesz. További információ a faliújságon megtekinthető.

5. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A Keresztútjárást a Karitász végzi.

6. Elsőáldozási felkészítő lesz a Petőfi és a Zimmermann iskolásoknak szombaton a közösségi házban fél 9-tól háromnegyed 12-ig.

7. Sergio atya Bibliai kurzusa jövő vasárnap folytatódik a közösségi házban fél 5-kor. Szeretettel vár mindenkit!

8. A Karitász kihelyezi mindkét templomban a „szeretet kosarat”, jövő vasárnaptól április 9-ig tartós élelmiszer adományt vár a kedves hívektől, rászorulók megsegítésére.

11. A múlt vasárnapi katolikus iskolák részére történt perselygyűjtés eredménye a két templomban összesen: 188.110 Ft. Köszönjük a kedves hívek adakozását!


ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP

február 26. - március 5.

0. Ma szentmiséinkben országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára!

1. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a közösségi házban hétfőn, 17 órakor.

2. Március 1-je, Hamvazószerda. Szigorú böjti nap, a nagyböjti időszak kezdete. Ezen a napon a Plébániatemplomban nem lesz reggeli szentmise, a Kapucinus templomban reggel 8 órakor is lesz szentmise, melyen az egyházi iskolás gyerekek is részt vesznek. Az esti szentmisét természetesen megtartjuk. A hamvazás e napon, és a vasárnapi szentmisék végén lesz.

3. Csütörtök első csütörtök, a Kapucinus templomban 16 órakor Rózsafüzér ima és titokcsere, majd 17 órakor szentségimádás lesz.

4. Keresztútjárás lesz a Kapucinus templomban pénteken 17 órakor. A Keresztútjárást a Magnificat kórus végzi.

5. Virrasztás lesz Magyarországért pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

6. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban 19 órakor, téma a testbeszéd.

7. Az idei bérmálkozók kiválasztása vasárnap a 11 órai szentmisén lesz, melyen a gitáros kiskórus szolgál.

8. Test és lélek imája címmel ifjúsági lelkigyakorlat lesz Iszkaszentgyörgyön március 10-12-ig. Részletek a plakáton olvashatók, jelentkezés 27-ig!

9. Négy alkalmat felölelő előadássorozatot indítunk, melyen a Sapientia Hittudományi Főiskola szabadegyetemi előadásait lehet közösen videón megnézni a közösségi házban. Első alkalom: Istenkép – feladat egy életen át. Időpontja: február 18. kedd 19.00.

10. Az egyházi hozzájárulás fizetéséhez csekkeket találnak kirakva a faliújság alatt. Köszönjük, ha figyelnek Egyházunk anyagi támogatására is!

11. Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy szükség esetén a beteglátogatási igényeiket a Plébánia irodán jelezzék.


ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

február 12. - február 19.

1. Köszönetet szeretnénk mondani Sergio testvérnek, aki nagy mennyiségű ruhaadományt hozott Olaszországból, és egyúttal hirdetjük, hogy a Karitasz munkatársai szeretettel várják az érdeklődőket a közösségi házba hétfőn 9-12 óra között.

2. A fatimai engesztelő áhítatra, Bodajkra a busz a Kapucinus térről indul 13-án, hétfőn délután fél 5-kor.

3. A gazdasági bizottsági ülés hétfőn 19 órakor tartja ülését a plébánián.

4. Az idei bérmálkozók számára szülői értekezletet tartunk a közösségi házban pénteken fél 5-kor. Szeretettel várjuk a fiatalokat és a szüleiket!

5. A Radnóti iskolás elsőáldozásra készülőket várjuk szeretettel felkészítőre szombaton fél 9-től a közösségi házba.

6. A házassági jubileumukat ünneplő házaspárokat köszöntjük jövő vasárnap a fél 10-es szentmise keretében. Elnézést kérünk, hogy a Hírlevélben tévesen 11 óra lett írva.

7. Sergio atya Biblia kurzusa jövő vasárnap, 19.-én folytatódik a közösségi házban fél 5-kor. Szeretettel várunk mindenkit!

8. Előre hirdetjük, hogy az elsőáldozók szülei számára értekezletet tartunk 20-án, hétfőn fél 5-től a közösségi házban.

9. Az egyházi hozzájárulás fizetéséhez csekkeket találnak kirakva a faliújság alatt. Köszönjük, ha figyelnek Egyházunk anyagi támogatására is!

10. Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy szükség esetén a beteglátogatási igényeiket a Plébánia irodán jelezzék.


ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

február 5. - február 12.

1. Ma a szentmisék végén Balázs-áldás lesz.

2. Ma délután megkezdődik Sergio atya Bibliai kurzusa a közösségi házban du. fél 5-kor. Mindenkit szeretettel hív és vár!

3. A Prohászka Imaszövetség imára hív mindenkit a közösségi házba hétfőn du. 4 órára.

4. A karitász összejövetelét tartja a közösségi házban kedden du. 4 órakor.

5. Lelkipásztori gyűlés lesz a plébánián pénteken este 19 órakor.

6. Ifjúsági klub lesz a közösségi házban szombaton este 19 órakor.

7.Az idei évben a betegek szentségét február 12-én, jövő vasárnap szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a háromnegyed 8-as és az esti 6 órai szentmiséken, a Plébánia templomban pedig a fél 10-es szentmisében. A szentséget felvenni kívánók előtte járuljanak a szentgyónáshoz!

8. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 19-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 12-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

9. Megjelent a február havi hírlevél, családonként egy példány elvihető.


ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP

január 22. - január 27.

1. A Szent Erzsébet Iskola a leendő első osztályosok szüleinek tart tájékoztatást a beiskolázásról 26-án, csütörtökön fél 5-től. Szeretettel várják az érdeklődő szülőket.

2. Az idei évben a betegek szentségét február 12-én szolgáltatjuk ki. A Kapucinus templomban a 7.45-kor és a 18 órakor kezdődő szentmisékben, a Plébánia templomban a fél 10-es szentmisén. A szentséget felvenni kívánók előtte járuljanak a szentgyónáshoz!

3. Január 29-én a 11 órai szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

4. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 19-én a fél 10-es szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot február 12-ig szíveskedjenek jelezni a plébánián.

5. Február 5.-én, vasárnap, 16.30 perces kezdettel, Biblia kurzus kezdődik, Sergio Tellan atya vezetésével. Részletek a hirdető táblán! Mindenkit szeretettel hívunk!


ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

január 15. - január 22.

1. Ma este kezdődik az ökumenikus imahét, melynek alapgondolata „ Megbékélés, Krisztus szorongató szeretete”. Az imaórák este 6 órakor kezdődnek az evangélikus imaházban. Az imahét alatt a Kapucinus templomban az esti szentmisék egy órával korábban, 17 órakor kezdődnek. A csütörtöki szentségimádás a kapucinus templomban kivételesen elmarad.

2. A szerdai szentségimádás a plébánia templomban a szokott időben lesz.

3. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

4. Ifjúsági klub lesz a közösségi házban szombaton este 19 órakor.

5. A Kapucinus templomban szombatonként délelőtt, 9-től 12 óráig gyónási és szentséglátogatási lehetőséget találhatunk.


URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

január 8. - január 15.

1.Bodajkra az engesztelő Fatima-i áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, pénteken fél 5-kor indul.

2. Elsőáldozási felkészítésre várjuk a Petőfi és Zimmermann iskolásokat a közösségi házban 14-én, szombaton fél 9-kor.

3. Ökumenikus ima-nyolcad kezdődik az evangélikus imaházban jövő vasárnaptól, 15-től. Az imaórák este 6 órakor kezdődnek. Az ima-nyolcad alatt a Kapucinus templomban az esti szentmisék egy órával korábban, 17 órakor kezdődnek.


SZŰZ MÁRIA ISTEN ANYJA. ÚJÉV

január 2. - január 8.

1.A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait papi és szerzetesi hivatásokért a közösségi házba hétfőn 16 órára.

2. A karitász összejövetelét tartja a közösségi házba kedden délután 16 órától.

3. Továbbra is hívjuk a testvéreket szerda esténként szentségimádásra a Plébánia templomba 19.30- tól, 20.30-ig.

4. Fogadalmi szentségimádás lesz ( fogadalom a földrengés miatt) a Kapucinus templomban csütörtökön, 17 órától, azt követen rózsafüzér titokcsere is lesz.

5. Január 6. péntek Vízkereszt, Urunk Megjelenésének ünnepe, parancsolt ünnep. A Plébánia templomban 9.30-kor lesz csak szentmise, a Kapucinus templomban 8 órakor iskola mise, az esti szentmise 18. órakor lesz. A csütörtök esti szentmise előesti szentmise lesz.

6. Csillagjárás lesz pénteken , gyülekező a közösségi házban délután 15 órától.

7. Virrasztás lesz Magyarországért szintén pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. A Katolikus Nők Köre január 7-én tartja hagyományos farsangi bálját. A bál bevételét a Nepomuki Szent János szobor felújítására ajánlják fel, támogató jegyek Jakab Gyulánénál a szikvíz üzemben kaphatók.

9. A karitász köszöni a hívek nagylelkű karácsonyi pénzbeli és tartós élelmiszer adományát, 140 nagy csomagot juttatott el rászoruló családok részére, ezen kívül 100 szeretet csomagot vitt kedves idős testvérek részére.

10. Ahhoz, hogy templomaink egész év folyamán tisztán és feldíszítve fogadják a kedves híveket, szorgalmas kezekre volt szükség, amit nagyon szépen köszönünk, külön köszönjük a Plébánia templom fenyőfáit díszítő angyalokat, és köszönünk mindennemű segítséget. Isten áldja meg mindenki szolgálatát.2016

ADVENT 4. VASÁRNAPJA

december 18. - december 25.

1. Templomainkban tevékenykedő szolgálattevőket karácsonyi együttlétre hívjuk szeretettel december 21-én, szerdán a Szent Erzsébet Iskola tornatermébe a közös esti szentmisét követően.

2. A közös szerdai együttlét miatt a plébánia templomban a szentségimádás elmarad, helyette csütörtökön lesz 20.30-tól 21.30-ig. szentségimádás és gyónási lehetőség.

3. Szentgyónási lehetőségre lesz lehetőség a kapucinus templomban csütörtökön és pénteken 9 – 12, és 15 – 18 óráig.

4. A Szent Erzsébet Iskola pásztorjátéka a plébánia templomban 24-én, szombaton 16 órától lesz.

5. Karácsonyi miserend:
• Szombaton, 24-én, a kapucinus templomban 8 órakor és 18 órakor nem lesz szentmise és a délelőtti szentgyónásra sem lesz nyitva a templom.
• 24-én Szenteste: 22 órakor a Kapucinus templomban lesz szentmise, előtte fél órával orgonamuzsika hallható Somlyai Zsombor kántor úr előadásában.
24 órakor a Plébánia templomban lesz szentmise, előtte zenés áhítat a Magnificat kórus közreműködésével fél 12-től.
• 25-én vasárnapi miserendet tartunk,
• 26-án a Kapucinus templomban 7.45-kor, a Plébánia templomban 9.30-kor lesz csak szentmise. A 9.30-as szentmisén a fúvós zenekar szolgál.

6. Jövő hét keddre és szerdára hívunk testvéreket a plébánia templom karácsony előtti takarításához. Keddre hívjuk férfi testvéreinket az oltárok portalanításához, az asszonyainkat szerdára várjuk a rorate szentmisét követő időre takarítási munkákhoz.


ADVENT 2. VASÁRNAPJA

december 4. - december 11.

1. A most vasárnap esti szentmisét a bányászokért és családtagjaikért mutatjuk be a Kapucinus templomban, melyen a fúvós zenekar szolgál.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn 17 órára.

3. A December 8-a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Ennek előesti, elővételezett szentmiséje szerdán lesz, melynek keretében a Ferences Világi Rendi testvéreink befogadást és fogadalmi tételt ünnepelnek.

4. Adventben minden szerdán az esti szentségimádás alatt gyóntatás lesz a Plébánia templomban 19.30 – 20.30 között. Továbbra is minden szombaton, 10 és 12 óra között szentgyónási és szentséglátogatás lehetőség biztosított a Kapucinus templomban.

5. A Karitász megbeszélésre hívja munkatársait a közösségi házba csütörtökön 16 órára.

6. A harmadik adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton 3/4 6-tól lesz.

7. A Krakkói Ifjúsági Világtalálkozóról fiataljaink képes beszámolót tartanak a Szent Erzsébet Iskola tornatermében, szombaton 19 órától.

8. Katolikus kalendárium és falinaptár kapható templomainkban.

9. A Bice-bócák karácsonyi vásárt tartanak templomainkban vasárnaponként a szentmisék előtt és után.

10. A Szent Erzsébet iskola szeretettel hívja és várja az óvodai hittanos csoportokba járó óvódásokat szüleik kíséretében közös éneklésre, játékos foglalkozásra, karácsonyi ajándékok átvételére december 17-én, szombaton délután 14 órától 15 óráig.

11. Vértessomlón zarándoklat lesz Máriának a Szorongatottak vigaszának búcsújáró helyére december 10-én 13 órától, a szentmise 15 órakor kezdődik, melyet Gerendai Sándor atya mutat be.

12. A Karitász köszöni a Szent Erzsébet Iskola tanulóinak és szüleinek a tartós élelmiszer adományt, amelyet rászoruló családok megsegítésére használ fel .


ADVENT 1. VASÁRNAPJA

november 27. - december 4.

1.Holnap, hétfőn megkezdődnek a roraté szentmisék a plébánia templomban reggel 6 órakor. A szentmise után szeretettel várjuk a testvéreket szerény agapéra.

2. A Gazdasági bizottság hívja tagjait a plébániára hétfőn 19 órára.

3. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér-titokcsere lesz a Kapucinus templomban az esti szentmise előtt.

4. A Lelkipásztori bizottság összejövetelét tartja a plébánián pénteken 19 órakor.

5. Virrasztás lesz Magyarországért a Kapucinus templomban pénteken az esti szentmise után.

6. A Szent Erzsébet iskola szeretettel várja a leendő első osztályos gyerekeket játszóházi foglalkozásra december 3-án, szombaton 9–11 óra között. A gyerekek tornacipőt hozzanak magukkal.

7. A Bice - bócák szombati játszóházi foglakozása a Radnóti Iskolában lesz 9 órától.

8. A 8. osztályos bérmálkozásra készülőket várjuk szeretettel a közösségi házban szombaton 9 órától.

9. A második adventi gyertyagyújtás a Kapucinus templomban szombaton lesz 3 6-tól.

10. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szombaton 19 órától.

11. Szent Borbála ünnepe kapcsán, december 4.én, vasárnap, a kapucinus templomban a fúvós zenekar szolgál az esti szentmisén.

12. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik a 2017-es évben szeretnének egyházi házasságot kötni. Jelentkezni a plébánián lehet.

13. A plébánia templomban elkészült a gyóntatószék, adventben minden szerdán este gyóntatás lesz 19.30 – 20 30 között. mindenkit biztatunk éljen a lehetőséggel, és bátran keresse fel azt!

14. A Karitász részére múlt vasárnap összegyűlt perselypénz összege 230.940 Ft, melynek 40 %-a a helyi karitásznál marad, amit rászoruló testvérek megsegítésére használ fel.

15. Katolikus kalendárium és falinaptár kapható templomainkban.

16. Örömmel hirdetjük, hogy Püspök atya világi lelkipásztori kisegítő megbízólevelet adott két testvérünknek: Rácz Lászlónak és Steiner Tamásnak. Imádkozzunk értük, hogy szolgálatukban örömüket leljék!

17. Vértessomlón zarándoklat lesz Máriának a Szorongatottak vigaszának búcsújáró helyére december 10-én 13 órától, a szentmise 15 órakor kezdődik, melyet Gerendai Sándor atya mutat be.


KRISZTUS KIRÁLY ÜNNEPE

november 20. - november 27.

1. Ma Krisztus Király ünnepe van, ma ér véget az Irgalmasság Szent éve, bezárása a székesfehérvári Szent Imre templomban a mai napon a fél 10 órai püspöki szentmisén történik.

2. Püspöki szentmisével ünnepel a Szent Erzsébet Iskola a plébánia templomban 21-én, hétfőn 8 órakor.

3. A Szent Erzsébet Iskola szeretettel várja beszélgetésre a leendő első osztályos gyerekek szüleit november 24-én, csütörtökön fél 5-re, ahol tájékoztatást kaphatnak az iskolában folyó nevelő-oktató munkáról. Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik, megtekinthető lesz az iskola épülete is.

4. A Bice-bócákkal közös első adventi játszóház 26-án, szombaton a közösségi házban lesz, reggel 9 órától.

5. Az első adventi gyertyagyújtás a kapucinus templomban szintén 26-án, szombaton lesz este 3 6-tól.

6. Jövő vasárnap Advent 1. vasárnapja, roráté szentmisék hétfőn, november 28-án kezdődnek a plébánia templomban reggel 6 órakor.

7. A karitász kihelyezi mindkét templomban a „szeretet kosarát”, várja a kedves testvérek nagylelkű tartós élelmiszer adományát, mellyel rászoruló családokat tud segíteni.

8. A múlt vasárnapi olaszországi földrengés károsultak javára összegyűlt összeg 387.620,- Ft. Köszönjük a nagylelkű adakozást!

9. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik a 2017-es évben szeretnének egyházi házasságot kötni. Jelentkezni a plébánián lehet.

10. Vértessomlón zarándoklat lesz Máriának a Szorongatottak vigaszának búcsújáró helyére december 10-én 13 órától, a szentmise 15 órakor kezdődik, melyet Gerendai Sándor atya mutat be.


ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

október 30. - november 06.

1. A Katolikus Nők Köre összejövetelét tartja a Közösségi házban hétfőn 17 órakor.

2. A plébánia templomban hétfőn, 31-én a reggeli szentmise elmarad.

3. Szintén hétfőn, a Gazdasági bizottság tartja megbeszélését a plébánián, 19 órakor.

4. November 1. kedd, Mindenszentek ünnepe. Templomainkban vasárnapi miserend lesz. Az idei évben ezen a napon emlékezünk meg halottainkról mindkét temetőben délután 16 órakor az elhunytainkért végzett imádságban. Mindkét temetőben sírkő megáldást is lehet kérni.

5. Szerda Halottak napja. Megemlékező szentmise lesz halottainkért a plébánia templomban reggel 8 órakor, a kapucinus templomban este 6 órakor. A kapucinus templomban 17.30-tól litániát imádkozunk a Tisztítótűzben szenvedő lelkekért.

6. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban 17 órától.

7. Pénteken, november 4-én, az ’56-os forradalom és szabadságharc leverésének emlékére, a kapucinus templomban 17 órakor zenés megemlékezés lesz, és 18 órakor szentmisét mutatunk be az áldozatok emlékére.

8. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

9. A múlt vasárnapi missziók javára gyűjtött összeg a két templomban összesen 182.000.- forint. Köszönjük a hívek nagylelkű támogatását.

10. A karitász idősek délutánjára hívja a kedves „szép-korú” testvéreinket november 19-én a Szent Imre közösségi házba délután 14 órára. Személyszállítási igényt a plébánia templom sekrestyéjében vagy a plébánia irodán lehet jelezni.

11. Nyári táborozóink utótalálkozóját tartjuk az őszi szünetben. A gyermek tábor utótalálkozójára 3-án, csütörtökön 15 - 18 óráig, az ifjúsági táborozók utótalálkozójára pénteken 17 órától várjuk a táborozókat a közösségi házba.

12. Böjte Csaba testvér szentmisét és szentbeszédet mond a csákvári templomban november 11-én, pénteken 18 órától. Megfelelő létszámú jelentkező esetén buszt indítunk Mórról. Jelentkezni a plébánia templom sekrestyéjében és a plébánia irodán lehet.

13. „Irgalmasság a családban”: Hívunk minden felnőttet egy lelki délutánra november 12-én, szombaton a Szent Erzsébet iskolába 15 órától. Gyerekvigyázást biztosítunk. Részvételi szándékukat kérjük a sekrestyében vagy a plébánián jelezzék! Plakát és a jelentkezési ív a faliújságnál megtalálható.

14. Az Emberi Méltóság Központ „Anya, Apa, Gyerekek” európai aláírásgyűjtést szervez a házasságért és a családért. Kérjük, hogy kapcsolódjunk be mi is az aláírásgyűjtésbe. Az aláírás a templomainkban kihelyezett aláíró íveken, vagy az INTERNETEN a www.anyaapagyerekek.hu oldalon lehetséges. Plakát a faliújságon, az aláíróívek hátul a kisasztalon megtalálhatók.

15. Megjelent a november havi Hírlevél, 1 pl. elvihető.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP –

október 23. - október 30.

1. A mai vasárnap Missziós vasárnap, szentmiséink gyűjtése teljes egészében a missziók javára lesz továbbítva.

2. Az egyházi adó befizetésére biztosítunk lehetőséget a templomokban a mai napon a szentmisék előtt és után. Köszönjük, ha gondot fordítanak adójuk befizetésére!

3. „Öröm a Szentlélekben” címmel lelkinapot tartunk Regina Collins nővérrel a bokodi katolikus templomban október 29-én, szombaton 13.30-tól kb. 18 óráig. Szeretettel várunk mindenkit! Plakát a faliújságon megtalálható.

4. Hétfőtől a Plébániatemplom lépcsőfelújítása megkezdődött, a templomba a Köztársaság tér felől lehet csak bejutni. Kérjük, figyeljünk egymás biztonságára is!

5. Halottak napjához közeledve, felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy az előttünk álló héten még van lehetőség elhunyt szeretteinkért szentmisét kérni a kapucinus templomban.

6. Szombatonként, 9 és 12 óra között, nyitva tartjuk a kapucinus templomot, lehetőséget biztosítva személyes imára, szentséglátogatásra és a szentgyónás elvégzésére.

7. Jövő vasárnap éjszaka, 30-án 3 órakor, lesz az óra átállítás, amikor visszaállítjuk óráinkat egy órával. Tartsuk ezt figyelemben!


ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP –

augusztus 21. - augusztus 28.

1. A kapucinusok búcsúztatója ma este a 6 órai szentmise keretében lesz a Kapucinus templomban. Szeretettel várunk mindenkit a szentmise utáni agapéra is, ahol mindenki személyesen is elköszönhet a kapucinus testvérektől. Az agapéra süteményt szívesen fogadunk.

2. A bérmálásra való felkészüléssel kapcsolatban szülői értekezletre hívjuk a városi iskolás 8. osztályosok szüleit a közösségi házba 19-én, hétfőn este 5 órára. Ugyancsak szülői értekezletre hívjuk e témában a városi iskolás 7. osztályosok szüleit szintén a közösségi házba este 6 órára.

3. Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklat lesz 23-24-én, péntek-szombaton. Várjuk szeretettel egyházmegyénk 14 év feletti, vagy az idei évben bérmálkozásra készülő fiataljait. Pénteken este 7 órától kezdődnek a programok a Szent Erzsébet iskolában. Szombaton gyalogosan zarándoklunk Bodajkra, ahol délután 4 órakor püspöki szentmisével zárul.

4. A Szent Rókus kápolna belső felújítása elkészült. Hálás köszönet a segítőknek. A felújított kápolna megáldása szeptember 24-én szombaton reggel 7 órakor lesz szentmise keretében.

5. Székesfehérváron az Öreghegyi templomban Szentlélek-szemináriumot indítanak. Ez egy 9 hetes képzés, mely során megújulhatunk imaéletünkben, Isten-kapcsolatunkban. A részletes program és jelentkezési lap hátul található.

6. Ifjúsági találkozó lesz Nagymaroson október 1-jén. Kérjük, hogy aki szeretne jönni autóval, Tamás atyánál jelentkezzen! Részletek:

9.00 – közös reggeli ima – az imperfectum együttes vezetésével (plébániakert)
10.00 – főelőadás – Nobilis Márió atya, majd szentségimádás
12.00 – fakultációk (különböző helyszíneken)
13.30 – ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
15.30 – énekpróba a szentmisére
16.00 – szentmise – főcelebráns: Beer Miklós püspök (plébániakert)
18.00 – közös éneklés – Sillye Jenő és barátai (plébániakert) www.nagymaros.katolikus.hu


ÉVKÖZI 21. VASÁRNAP –

augusztus 21. - augusztus 28.

1. A héten a csütörtöki szentmise a szokásostól eltérően reggel 7 órakor lesz a plébánia templomban a papi zarándoklat miatt.

2. „ Az 1 Úton Nemzetközi zarándoknap a gyermekáldásért augusztus 27-én, szombaton lesz Mariazelltől Csíksomlyóig, amelyhez az elmúlt évhez hasonlóan mi móriak is csatlakozunk. Gyülekezés fél 11.kor a Vendel kápolnánál, ahonnan Csókakőn keresztül gyalog zarándokolunk Bodajkra. Plakát a faliújságon.”

3. Gyónási lehetőség lesz a plébánia templomban 27-én,szombaton este fél 8-től fél 9-ig.


ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP –

július 3. - július 10.

1. A mai szentmiséken van a „péterfillér-gyűjtés” templomainkban.

2. Szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban csütörtökön délután 5 órától.

3. Nyári miserendváltozás ! Július 4.- augusztus 12-ig nem lesznek hétköznapi szentmisék a Plébániatemplomban, valamint július 10-től augusztus 7-ig nem lesz fél 10. órai szentmise szintén a Plébániatemplomban. Augusztus 14-től áll vissza az általános miserend.

Köszönjük megértésüket !


ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP –

június 26. - július 3.

1. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban július 1-én, pénteken az esti szentmise után, a másnap reggeli szentmiséig.

2. Marco testvér a tavalyi El Camino útjáról tart beszámolót a Szent Erzsébet iskola tornatermében július 2-án, szombaton délután 4-kor. A Bice-bócák szeretettel várnak minden érdeklődőt.

3.Péterfillér gyűjtés lesz templomainkban július 3-án, vasárnap. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adakozását.

4. Sarlós Boldogasszony búcsúra szeretettel várják a móri híveket is július 3-án vasárnap Vértessomlóra. Különösen azokat a családokat, akik gyermekáldásra várnak, vagy gyermek születésére készülnek. A zarándokok körmenete fél 10 órakor indul a falu kápolnájából, a szabadtéri szentmise 10 órakor kezdődik a kegytemplomban.

5. Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Ébresztő Fesztivál Csákváron július 1-3 között azoknak a 14 és 18 év közötti fiataloknak, akik keresik önmagukat, keresik az útjukat, céljaikat és keresik Istent ebben a világban. A programban lesz koncert, táncház, szentmise, előadások, játék, beszélgetés, tábortűz, buli, sátortábor. Jelentkezni interneten lehet az ebresztofesztival.blog.hu oldalon, vagy Tamás atyánál.

6. A Szalézi szerzetesrend minden évben szervez ministránstábort Péliföldszentkeresztre 10-16 év közötti ministránsoknak. Itt sok csapatjáték, és egy kis ministrálás is lesz. Időpontja július 12-16. Díja: 3000,-Ft. Jelentkezni a ministranstabor.sdb@outlook.com címen, vagy Tamás atyánál lehet.

7.Nyári miserendváltozás ! Július 4.- augusztus 12-ig nem lesznek hétköznapi szentmisék a Plébániatemplomban, valamint július 10-től augusztus 7-ig nem lesz fél 10. órai szentmise szintén a Plébániatemplomban. Augusztus 14-től áll vissza az általános miserend. Köszönjük megértésüket !


ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP –

június 12. - június 19.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz 13-án, hétfőn délután fél 5-kor indul a kapucinus térről.

2. A Szent Erzsébet iskola tanévzáró szentmiséje a plébánia templomban lesz pénteken délután 5 órától. A ballagás szombaton 10 órától kezdődik a Kapucinus templomban.

3. Tanévzáró tábortüzes estre várjuk a fiatalokat a közösségi házhoz szombaton este 7 órától. Plakát a faliújságon található.

4. Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Ébresztő Fesztivál Csákváron július 1-3 között azoknak a 14 és 18 év közötti fiataloknak, akik keresik önmagukat, keresik az útjukat, céljaikat és keresik Istent ebben a világban. A programban lesz koncert, táncház, szentmise, előadások, játék, beszélgetés, tábortűz, buli, sátortábor. Jelentkezni interneten lehet az ebresztofesztival.blog.hu oldalon, vagy Tomi atyánál.

5. A Szalézi szerzetesrend minden évben szervez ministránstábort Péliföldszentkeresztre 10-16 év közötti ministránsoknak. Itt sok csapatjáték, és egy kis ministrálás is lesz. Időpontja július 12-16. Díja: 3000 Ft. Jelentkezni a ministranstabor.sdb@outlook.com címen, vagy Tomi atyánál lehet.


ÉVKÖZI 10. VASÁRNAP –

június 5. - június 12.

1. Kedden, szerdán és csütörtökön nincsenek szentmisék a Kapucinus templomban. Csütörtökön elmarad a szentségimádás is.

2. A plébánia templomban elmarad a szentmise szerda reggel.

3. A móri Mária Rádió önkéntesek jelentkezését várja. Általános számítógépes ismeretekkel rendelkező segítőre lenne most leginkább sürgetően szükség 14 éves kortól. Jelentkezni lehet a plébánián, Tamás atyánál, vagy Grüllné Erzsébetnél. Kérjük, ezt a hirdetést másoknak is adják tovább. A helyi Mária Rádió további sorsa a tét. Köszönjük a segítőkészséget!

4. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja tagjait (papi és szerzetesi hivatásokért) a közösségi házba hétfőn délután 5 órára.

5. A karitasz összejövetelét tartja a közösségi házban kedden délután 5 órakor.

6. A nyári táborokba még lehetőség van jelentkezni.


PÜNKÖSD

május 15. - május 22.

1. Május hónap Szűz Mária hónapja, a litániát a kapucinus templomban az esti szentmisék előtt 1 6-kor imádkozzuk.

2. Holnap, pünkösdhétfőn reggel 8 órakor lesz a szentmise Plébániatemplomban, este 6-kor a Kapucinus templomban.

3. Egyházmegyei Családi Nap lesz holnap, de idén más helyszínen: Székesfehérváron, a Bregyó Közi Szabadidő Központban. Mindenkit szeretettel várnak. Külön buszt mégsem indítunk.

4. Hagyomány szerint a református testvérek szeretettel várnak minket holnap délután 4-től a református parókián közös kötetlen együttlétre.

5. Az elsőáldozók ruháit a plébánián kedden vehetik át a szülők délután 4 és 5 óra között.

6. Segítő asszonyokat várnak az elsőáldozási gyertyák díszítésére a közösségi házba szerda délután 2 órára.

7. A ferences élet iránt érdeklődők találkozója szintén szerdán az esti szentmise után lesz.

8. Pénteken a bérmálkozókért kezdünk ima-kilencedet a kapucinus templomban az esti 6 órai szentmisén. Várjuk szeretettel a bérmálkozók családtagjait és mindazokat, akik szívesen imádkoznak értük.

9. A Szent Vendel kápolnában szentmise lesz szombat reggel 7 órakor.

10. Az elsőáldozók közös próbája lesz a Plébániatemplomban szombaton 10 órától, előtte 9 órától gyónnak a Szent Erzsébet iskolások, próba után pedig a városi iskolások. A koszorúkat pedig a közösségi házban készítik délután 1 órától, kérjük a szülők segítségét.

11. Gyerekklubba várjuk szeretettel a 4-5-6. osztályosokat a közösségi házba szombat délután fél 3-tól.

12. Bűnbánati liturgiát tartunk a Plébániatemplomban szombat este 19.30-20.30-ig, szeretettel várunk mindenkit!

13. Elsőáldozás lesz jövő vasárnap a Plébániatemplomban a 9.30-as szentmisén, ezért a 11 órai szentmise elmarad.

14. Jövő vasárnap a Kapucinus templomban a 3/4 8-as misén emlékezünk Gaszner Imre atyára, halála 10. évfordulójának alkalmából.


URUNK MENNYBEMENETELE

május 8. - május 15.

1. Május hónap Szűz Mária hónapja, a litániát a kapucinus templomban az esti szentmisék előtt 1 6-kor imádkozzuk.

2. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, pénteken fél 5-kor indul.

3. Ahogyan már hirdettük, meghalt Bernát testvér édesapja, Bartucz László. A gyászmise Érte szerdán lesz, este 6-kor a Kapucinus templomban.

4. Jövő vasárnap pünkösd vasárnapja, a jövő évi bérmálkozók bemutatása a 11 órai szentmisén lesz.

5. A Karitász köszönetet mond a 40 mázsa leadott papírhulladékért, melynek értékét 71.000 Ft-ot a családok támogatására fordítja.

6. Idén is megrendezésre kerül az Egyházmegyei Családi Nap: 16-án, pünkösdhétfőn, de idén más helyszínen: Székesfehérváron, a Bregyó Közi Szabadidő Központban. Mindenkit szeretettel várnak. Plakát a faliújságon megtalálható.


HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

május 1. - május 8.

1. Május hónap Szűz Mária hónapja, a Kapucinus templomban a (holnap) ma esti szentmise előtt 1/2 6-kor, hétköznapokon hétfő kivételével minden esti szentmise előtt szintén 1/2 6-kor imádkozzuk a litániát.

2. Elsőáldozók „tudáspróbája” lesz a Petőfi iskolásoknak a plébánián május 2-án , hétfőn délután 4 órától.

3. A Prohászka Imaszövetség papi és szerzetesi hivatásokért közös imára hívja tagjait a közösségi házba hétfőn délután 5 órára. Az imaszövetséghez csatlakozni kívánó testvéreket is szeretettel várnak minden alkalomra.

4. A karitasz összejövetelre hívja munkatársait a közösségi házba kedden délután 5 órára.

5. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a Kapucinus templomban délután 5-től.

6. Ezen a héten meglátogatjuk a betegeket.

7. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban pénteken az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

8. A celldömölki zarándoklatra mindkét busz reggel 8 órakor indul a Kapucinus térről. A móriak szentmiséje 11 órakor kezdődik. Ezen a vasárnapon a plébánia templomban szentmise nem lesz !

9. Múlt vasárnap összesen 356.000 forintot gyűjtöttünk össze az ukrán testvérekért. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a nagylelkű adakozását!!!


HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA

április 10. - április 17.

1. A bodajki Engesztelő Fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről 13-án, szerdán fél 5-kor indul.

2. A Szent Erzsébet Iskola várja a 2016/2017-es tanévre a leendő elsőosztályosok beíratását. Az iskolai beíratás jövő héten 14-15-én, csütörtökön és pénteken lesz reggel 8-től este 7-ig. A szükséges dokumentumok listája a templomi faliújságon megtalálható.

3. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

4. Elsőáldozási felkészítő lesz a közösségi házban szombaton fél 9-től 3 12-ig.

5.Egyházadó (/Egyházközségi hozzájárulás) befizetésére lesz lehetőség a szentmisék előtt fél órával, és utána:
- 23-án, szombat este a Kapucinus templomban,
- 24-én, vasárnap mindkét templomban.


HÚSVÉT 2. VASÁRNAPJA

április 3. - április 10.

1. Ma van az Isteni Irgalmasság vasárnapja.

2. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz hétfőn. Aznap csak egy szentmise lesz, fél 9-kor a Plébániatemplomban.

3. A Prohászka Imaszövetség imaórát tart a közösségi házban hétfőn este 5 órakor.

4. A Karitász összejövetelre hívja munkatársait a közösségi házba kedden este 5 órára.

5. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban 5 órától.

6. A héten meglátogatjuk a betegeket.

7. Szeretettel várunk 4.-eseket, 5.-eseket, 6.-asokat szombaton délután fél 3-tól a közösségi házban.

8. Ifjúsági klub lesz a közösségi házban 9-én szombat este 7 órától.

9. Mostantól fogva a kapucinus templom nyitva lesz minden péntek, szombat, vasárnap, délelőtt 9-től fél 12-ig.

10. A Karitasz papírgyűjtést szervez április 30-án, számítunk a hívek támogatására.


VIRÁGVASÁRNAP

Március 20. - Március 27.

1. Mint már múlt vasárnap hirdettük, a plébánia templomba takarításra férfi testvéreket várunk holnap, hétfőn a reggeli szentmise után. Asszonyainkat pedig a keddi szentmise utáni időpontra hívjuk és várjuk. Előre is köszönjük a segítséget.

2. Jövő hét Nagyhét, a plébánia templomban reggeli szentmise szerdáig lesz. A Nagyhét szertartási rendje megtekinthető a fali újságon, a március havi hírlevélben, elvihető nyomtatott formában a fali újságtól, valamint naponta hallható a Mária Rádióban.

3. Gyónási lehetőség nagyhéten: Kedden és szerdán du. 17 órától 18 óráig a kapucinus templomban. Nagycsütörtökön a virrasztás ideje alatt a plébánia templomban.

4. Nagypéntek szigorú böjt !

5. Felhívjuk a kedves testvéreink figyelmét, hogy nagyszombat éjjel óra átállítás lesz. Az órát egy órával előre kell állítani.

6. A Múltvasárnapi perselygyűjtés, mely a Szentföld javára történt: 170.000 Ft. Köszönjük az adakozást.

A móri, pusztavámi, bokodi, dadi, kömlődi, nagyvelegi és felsődobosi húsvéti liturgia időpontjai itt találhatóak xls formátumban. (2016.03.07-én frissítve)

Innen letölthető


Megjelent a Székesfehérvári Egyházmegyei Magazin 2016. első száma.

Innen letölthető


A móri, pusztavámi, bokodi, dadi, kömlődi, nagyvelegi és felsődobosi húsvéti liturgia időpontjai itt találhatóak xls formátumban. (2016.03.07-én frissítve)

Innen letölthető


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

Február 21. - Február 28.

1. Keresztútjárás lesz pénteken negyed 6-tól. A keresztútjárást a Karitasz tartja.

2. Szeretettel várunk 4-keseket, 5-keseket, 6-kasokat szombaton délután fél 3-tól a Közösségi Házban.

3. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban szombaton este 7 órától. Témája a drogok.

4. Országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák részére jövő vasárnap.

5. Gitáros kiskórus szolgál jövő vasárnap a 11 órai szentmisén.

6. Csíksomlyói zarándokutat szerveznek pusztavámiak május 13-16. között. A zarándokúttal kapcsolatos tudnivaló a faliújságon olvasható.

7. A hirdetések szövege mindennap hallható a Mária Rádióban 16 órakor, illetve a 18 órai hírekben a 92.9-es FM hullámhosszon. A hirdetés szövege kinyomtatva is elvihető. ( 5 Ft/db.)


ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

január 31. - Február 7.

1. Rózsafüzér társulat tagjainak összejövetele lesz a közösségi házban ma délután 3 órakor.

2. A Prohászka Imaszövetség imaórát tart a közösségi házban hétfőn 5 órakor.

3. A pusztavámi vasárnapi szentmise időpontja 11-ről 9.30-ra változik februártól.

4. Kedd, Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon a Plébániatemplomban nem lesz szentmise, a Kapucinus templomban reggel 8 órakor lesz gyertyaszenteléssel. Az esti szentmise elmarad. Aznap, mivel a Megszentelt élet napja is van, Püspök atya hálaadó ünnepi szentmisére hívja a kedves híveket a Szent Imre templomba du. 5 órára, ekkor zárja le a Megszentelt élet évét.

5. (A Plébániatemplomban jövővasárnap lesz gyertyaszentelés.)

6. A Karitász kedden az közösségi házba tartja összejövetelét 5 órakor.

7. Február 3. szerdán, Balázs áldás kapható mindkét templomban a Szentmisék végén.

8. Csütörtök első csütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban 5 órakor.

9. Virrasztás lesz Magyarországért pénteken a kapucinus templomban az esti szentmise után.

10. Azok a fiatalok, akik az idei évben kívánnak egyházi házasságot kötni, szándékukat legkésőbb február 15-ig jelezzék a plébánián.

11.Gitár oktatás indul februártól szerdánként a plébánián. Érdeklődni, jelentkezni 10 éves kortól Kovalik Istvánnál / Sükürnél lehet.

12. A jubiláló házaspárok hálaadó szentmiséje a plébánia templomban február 7-én a 11 órai szentmise keretében lesz. A részvételi szándékot szíveskedjenek jelezni a plébánián.

13.Személyi jövedelemadó 1%-ról lehet rendelkezni, a Katolikus Egyház, illetve a Móri Katolikus Iskola, a Bice–bóca Egyesület, Mária Rádió Közhasznú Egyesület javára.

14. Házszentelést lehet kérni, a szándékot a plébánián kell jelezni.

15. Játszóház lesz szombaton az Erzsébetben. Továbbiak a plakáton!

16. A hirdetések szövege minden nap hallható a Mária Rádióban du. 4 órakor a 92.9-es frekvencián.


ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

január 17. - január 24.

1. Ma kezdődik az ökumenikus imahét a Református templomban este 6 órakor. Mottója: „ Arra hívattunk , hogy az Úr nagy tetteit hirdessük !”

2. Csendes szentségimádás lesz a Plébániatemplomban 20-án, szerdán este fél 8-tól fél 9-ig.

3. A Szent Erzsébet Iskolában szülői értekezlet lesz a 8. és 9. osztályos bérmálkozásra készülők szülei részére 21-én, csütörtökön fél 5-től.

4. Szombaton gyerekklub lesz délután fél 3-tól a Közösségi házban.

5. Házszentelést lehet kérni, a szándékot személyesen jelezzék a sekrestyékben.

6. Azok a fiatalok, akik az idei évben kívánnak egyházi házasságot kötni, szándékukat legkésőbb február 15-ig jelezzék a plébánián.

7. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1 %-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, a másik 1 %-áról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára. Mór viszonylatában: a Móri Katolikus Iskola Alapítvány, Bice-bóca Egyesület, Mária Rádió Közhasznú Egyesület.

8. Az üldözött közel- keleti keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést hirdet január 24., jövő vasárnapra. Kéri a hívek nagylelkű adakozását.

2015

SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

december 27. - január 3.

1. A Kapucinus templomban a ma esti szentmise után a Magnificat kórus ad koncertet, szeretettel várnak mindenkit.

2. Holnap a Plébánia templomban nem lesz szentmise reggel, viszont este lesz a Kapucinus templomban 6-kor.

3. Csütörtök az év utolsó napja, év végi hálaadó szentmise lesz a Plébániatemplomban du. 4 órakor, a Kapucinustemplomban este 6 órakor. Aznap nem lesz szentségimádás a Kapucinus templomban, illetve lesz fél órával éjfél előtt.

4. Péntek Szűz Mária Isten Anyja ünnepe, új év első napja, mindkét templomban vasárnapi miserend lesz. Ezen a napon a Kapucinustemplomban este 5 órakor fogadalmi szentségimádás lesz (fogadalom a földrengés miatt).

5. A karitasz köszöni a nagylelkű karácsonyi adományt,az adományokból (pénzbeni és tartós élelmiszer) 140 nagy csomagot juttattunk el rászorulók részére, ezenkívül 50 szeretetcsomagot vittünk kedves idős testvéreink részére.


KARÁCSONY – december 25.

december 20. - december 27.

1. Karácsony napján miserend: 25-én vasárnapi miserend lesz mindkét templomban, 26-án a Plébániatemplomban csak fél 10-kor lesz szentmise, amelyen a fúvós zenekar szolgál. A kapucinus templomban 3 8-kor és este 6 órakor lesz szentmise.

2. December 27. Szent Család Vasárnapja, egyben Szent János apostol ünnepe. Ezen a vasárnapon mindkét templomban lesz borszentelés. A Plébániatemplomban a fél 10-es szentmisén, a kapucinus templomban délután 5 órakor, ökumenikus szertartás szerint tartjuk a borszentelést.

3. A Kapucinus templomban vasárnap az esti szentmise után a Magnificat kórus ad koncertet, szeretettel várnak mindenkit.

4. A karitasz köszöni a nagylelkű karácsonyi adományt,az adományokból (pénzbeli és tartós élelmiszer) 140 nagy csomagot juttattunk el rászorulók részére, ezenkívül 50 szeretetcsomagot vittünk kedves idős testvéreink részére.


ADVENT 4. VASÁRNAPJA

december 20. - december 27.

1. Karácsony előtti takarításra hívjuk kedves asszonyainkat a plébánia templomba hétfőn. A takarítást a reggeli szentmise után kezdenénk. Kérjük, minél többen vegyenek részt ebben a szolgálatban.

2. Szentgyónási lehetőség lesz a kapucinus templomban 22-én és 23-án, kedden és szerdán du. 15-18 óráig. 24-én, csütörtökön délelőtt 9-től 12-ig.

3. Szerdáig lesz rorate szentmise, reggel 6-kor a Plébánia templomban.

4. A Szent Erzsébet iskola pásztorjátékát tekinthetik meg december 24-én délután 4 órától a Plébániatemplomban. Mindenkit szeretettel várunk!

5. Szenteste, 24-én a kapucinus templomban 22 órakor lesz szentmise, előtte fél órával orgona muzsika hallható Somlyai Zsombor kántor úr előadásában. A Plébániatemplomban éjfélkor lesz szentmise, előtte fél 12-től zenés áhítat lesz a Magnificat kórus közreműködésével.

6. Karácsonyi miserend: 25-én vasárnapi miserend lesz mindkét templomban, 26-án a Plébániatemplomban csak fél 10-kor lesz szentmise, amelyen a fúvós zenekar szolgál. A kapucinus templomban 3/4 8-kor és este 6 órakor lesz szentmise.

7. December 27. Szent Család Vasárnapja, egyben Szent János apostol ünnepe. Ezen a vasárnapon mindkét templomban lesz borszentelés. A Plébániatemplomban a fél 10-es szentmisén, a kapucinus templomban délután 5 órakor, ökumenikus szertartás szerint tartjuk a borszentelést.


ADVENT 3. VASÁRNAPJA

december 13. - december 20.

1. Csendes szentségimádási lehetőségek: Plébánia templomban szerda esténként fél 8-tól fél 9-ig. A kapucinus templomban csütörtökön este 5 órától.

2. Tamás atya és a kapucinus testvérek hálaadó szentmisére, majd azt követően közös ünneplésre hívják a képviselő testület, az énekkarok és minden más szolgálatban résztvevő testvéreket a kapucinus templomba, majd a Szent Erzsébet iskola tornatermébe 17-én csütörtökön 6 órától.

3. Szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

4. A Bice-bócák karácsonyozása a Szent Erzsébet iskola tornatermében lesz szintén szombaton 10 órától.

5. A negyedik adventi gyertyagyújtás a szombati előesti szentmise előtt negyed 6-től lesz a kapucinus templomban , melyre szeretettel várunk mindenkit, főképpen a Katekumének csoportjai, a Karitász és Nők köre csoportjai.

6. Bűnbánati liturgia lesz szentgyónási lehetőséggel szintén szombaton este 19.30-tól 20.30-ig a plébánia templomban. A kapucinus templomban 22-én kedden, 23-án szerdán délután 3 órától 6 óráig lesz lehetőség szentgyónásra.

7. A karitász adományt fogad a városháza előtti téren most vasárnap délután 3 órától, csatlakozva a „Jónak lenni jó” felhíváshoz.

Karácsonyi misebeosztás - excel táblázatban


ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP

november 8. - november 15.

1. Befejeződött a Kapucinus Testvérek síremlékeinek rendbetétele a Kálvária Temetőben. (Mi, móri kapucinusok) hétfőn, délután fél 4-kor fogjuk megáldani a megújított sírkertet és imádkozni fogunk elhunyt testvéreinkért. A sírkert a dombtetőn, a régi kápolna mellett van. Minden kedves Hívet szeretettel hívunk a szertartáson való részvételre és a közös imádságra az egykor ismert és szeretett kapucinus testvérekért!

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára várja tagjait a közösségi házba hétfőn délután 5 órára.

3. Szerdán, november 11-én az I. és II. világháború hőseinek és áldozatainak emlékére, 11 óra 11 perckor néhány percig harangozni fogunk.

4. Szerda esti csendes szentségimádás a továbbiakban új időpontban kezdődik a Plébániatemplomban. Fél 8-tól fél 9-ig lesz lehetőség az Oltáriszentségben lévő Jézussal beszélgetni. Mindenkit szeretettel várunk. A kapucinus templomban pedig minden csütörtökön, délután 5-től 6-ig csendes szentségimádás van.

5. A Bodajki engesztelő Fatimai áhítatra a busz pénteken, 13-án délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

6. Elsőáldozási felkészítésre hívjuk a városi iskolás gyerekeket a közösségi házba szombaton, fél 9-től - 11.45-ig.

7. Hirdetés a 4.-esek, 5-esek, 6.-asok számára: szombaton, délután 3-tól 5-ig lesz lehetőségük egy táborjellegű együttlétre a Közösségi házban. Mindenkit nagy szeretettel várunk!!

8. Az első magyar Szent Család közbenjárásáért hálaadó szentmise a székesfehérvári bazilikában nem szombaton, hanem péntek délután 5 órakor lesz. A szentmisét Spányi Antal megyéspüspök atya mutatja be. Minden családot szeretettel várnak.

9. Ifjúsági Klub lesz a közösségi házban ugyancsak szombaton este 7 órától. Minden 14 év feletti fiatalt szeretettel hívnak és várnak.

10. Gyűjtést szervez Tamás atya a Kárpátalján élő, súlyos anyagi gondokkal küzdő magyar testvéreink részére az erre a célra kitett perselybe, de a hivatalban, vagy személyesen Tamás atyának is lehet adni pénzbeli adományt.

11. Új csekkek készültek az egyházadó befizetéséhez, kérjük, akinél még régi csekk van a továbbiakban ne használja. Környezetünkben élőket is tájékoztassuk erről. Az új csekkek a hirdető táblánál megtalálhatók.


ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

október 25. - november 2.
1. A múlt vasárnapi missziók javára templomainkban történő gyűjtés összege 276.000,-Ft. (Kapucinus templom: 192.000; Plébániatemplom: 84.000 Ft). Köszönjük a hívek nagylelkű támogatását!

2.Továbbra is lehetőség lesz csendes szentségimádásra a Plébániatemplomban szerdánként, este fél 9-től fél 10-ig.

3. A héten tartjuk a tábortalálkozókat a közösségi házban. Kedden 4 órától a nagyok táborának utótalálkozóját, pénteken 4 órától a kisebbek táborának utótalálkozóját. Szeretettel várunk minden táborost!

4. Jövő vasárnap november 1-je egyben, Mindenszentek ünnepe.

5. Kárpátalján magyar testvéreink súlyos anyagi gondokkal küzdenek, ezért gyűjtést szervez Tamás atya. A plébániatemplomban a külön erre a célra kitett perselybe gyűjtünk, de a hivatalban, vagy személyesen Tamás atyának is oda lehet adni adományunkat. Most nem tárgyi, vagy élelmiszer adományt gyűjtünk, mert azt nehezebb, veszélyesebb eljuttatni. Köszönjük szíves adományaikat!

6. November 2. hétfő, Halottak napja. Halottak napján megemlékező szentmise lesz halottainkért a Plébániatemplomban reggel 8.30-kor, a Kapucinus templomban este 6 órakor. Ezen a napon mindkét temetőben lesz elhunytakért végzett imádság. A Homoki temetőben délután imádkozunk halottainkért, a Kálvária temetőben 5 órakor lesz ökumenikus imádság. Mindkét temetőben a helyszínen lehet kérni sírkő megáldást.


ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

október 11. - október 18.

1. Október 13-án, kedden lesz a bodajki fatimai áhitat. A busz délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

2. Október 14-15-én (szerdán és csütörtökön) a Szent Erzsébet iskola papírgyűjtést szervez.

3. Pénteken, 16-án a Rózsafüzér-társulat tagjainak összejövetele lesz a reggel 8 órai szentmise után a Plébániatemplomban.

4. Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában.

5. Elsőáldozási felkészítő lesz szombaton fél 9-tól a közösségi házban.

6. Vasárnap, 18-án országos gyűjtés lesz a missziók javára. Kérjük a hívek nagylelkű támogatását!

7. Szombaton az esti szentmise a Kapucinus templomban német nyelven lesz.

8. A Karitász október 24-ére szervezi az Idősek délutánját, délután 2 órától a Szent Erzsébet iskola tornatermébe. Ha igényel valaki személyszállítást, kérjük a sekrestyében vagy a plébánián jelezze.


ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP

szeptember 20. - szeptember 27.

1. A 3. osztályos elsőáldozásra készülők szüleinek megbeszélés lesz 21-én, hétfőn 17 órától a közösségi házban.

2. Képviselő testületi ülés lesz 23-án, szerdán 19 órakor a közösségi házban.

3 Szerda este csendes szentségimádásra lesz lehetőség. A templom 20.30-tól 21.30-ig lesz nyitva.

4. Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklat lesz szeptember 25-26-án Bodajkra. Egyházmegyénk 14 év feletti ifjúságát várjuk nagy szeretettel. A program a faliújságon megtalálható.


ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP

szeptember 13. - szeptember 20.

1. Szeptember 14. hétfő, Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, Plébánia templomunk búcsúnapja. A templombúcsút szeptember 20-án, vasárnap ünnepeljük mindkét szentmisén.

2. Szerda este csendes szentségimádásra lesz lehetőség . Csendes imára hívok mindenkit a plébániatemplomba szerda este. A templom 20.30-tól 21.30-ig lesz nyitva.

3.Bérmálkozásra való felkészüléssel kapcsolatban szülői értekezlet lesz csütörtökön a 8. osztályosok szülei részére 1 5-től, a 7. osztályosok szülei részére pedig 5 órától a közösségi házban.

6.Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában.

7. Szeptember 27-én, vasárnap Mária-szobor szentelés lesz a Vértesben délután 4-kor. Dr. Székely János püspök atya közreműködésével. A részletes program a faliújságon megtekinthető.

8. Szeptember 18-án, 19-én, pénteken, szombaton, a Szerzetesi élet évével kapcsolatban Szerzetesek találkozója lesz Budapesten, a Ferenciek terénél. Mindenkit szeretettel várnak / várunk!!! E miatt péntek este nem lesz szentmise a Kapucinus templomban.


ÉVKÖZI 22. VASÁRNAP

augusztus 30. - szeptember 6.

1. Kedden, szept. 1-jén reggel 8 órakor lesz reggeli szentmise, majd 11 órától a Szent Erzsébet iskola évkezdő szentmiséjét ünnepeljük a Plébániatemplomban.

2. Kedden este 17 órától Karitasz megbeszélés lesz a közösségi házban.

3. Az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal lehet beszélgetni, Szentírást olvasni szerda este a Plébániatemplomban fél 9-től fél 10-ig.

4. Csütörtökön első csütörtök. Délután 5 órától szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban. A betegeket a megszokott időben látogatjuk.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után a szombat reggeli szentmiséig a kapucinus kápolnában.

6. A karitasz a jövőben folyamatosan szeretne segíteni tartós élelmiszerrel, ezért minden hónap első hétfőjén várja a rászorulókat (első alkalommal szept. 7-én) 10 – 12 óra között a közösségi házban. Ugyanebben az időben szívesen fogadnak tartós élelmiszer adományt azoktól a testvérektől, akiknek módjukban áll segíteni. Várnak egyéb felajánlásokat (bútor, háztartási gépek), de ugyanígy várják az igényeket is. Kérik a kedves testvéreket, hívják fel ezekre a lehetőségekre a környezetükben élő, segítségre szoruló családok figyelmét!

7. Szept. 12-13-án lesz a bodajki búcsú. 12-én, szombaton gyalogos zarándoklat indul a Plébániatemplomtól du. 3 órától, fél 3-tól gyülekező. A bodajki esti szentmise után hazajutás egyénileg történik.

8. A Teljes Élet Szociális Alapítvány 31 éve szervez tábort sérült fiatalok számára Söréden. Az úgynevezett móri turnus szervezői, segítői és a nyaralók szeretnék hálájukat kifejezni azoknak a móri hölgyeknek, akik augusztus 16. és 22. között aktív részvételükkel, lelkes. mindennapi segítségnyújtásukkal önzetlenül támogatták az egyheti nyaralás lebonyolítását


ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

augusztus 1. - augusztus 8.
1. Hétfőn megkezdődnek a reggeli szentmisék a plébániatemplomban, hétfőn fél 9-kor, többi napokon 8 órai kezdettel.

2. A Prohászka Imaszövetség közös imára hív minden tagot hétfőn délután 5 órára a közösségi házban.

3. A karitász kedden délután 5 órakor tartja összejövetelét a közösségi házban.

4. Csütörtök első csütörtök, Urunk színeváltozásának ünnepe, délután 5 órakor szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban. A héten a betegeket a szokott időben látogatjuk.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után a Kapucinus templomban.

6. A Mária Út Mór-Csókakő-Bodajk útvonalon 1Úton zarándoklatra várunk mindenkit augusztus 22-én. A zarándoklatra Furtenbacher Annánál és Grüll Józsefnénél lehet jelentkezni, a részletes program a faliújságon olvasható.

7. Veszélybe került a Mária Rádió Budapesti sugárzása, felhívással fordulunk minden kedves testvérhez imával való támogatásához. A támogatás részletes leírása a faliújságon olvasható.ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP

június 28. - július 5.

1. Június 29. hétfőtől július 31-ig a Plébániatemplomban hétköznapi reggeli szentmise nem lesz. A nyári időszakban a vasárnapi miserend nem változik.

2. Hétfőn Szent Péter és Pál apostolok főünnepe van. A Kapucinus templomban szentmise lesz este 6-kor.

3. A héten elsőcsütörtök, szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban este 5-től. Ezen a héten nem tudunk menni meglátogatni a betegeket. A következőn fogunk menni.

4. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

5. Az egyházközség képviselő testületének tagjai megválasztották az elkövetkezendő 5 évre a tisztségviselőket, mely szerint:
- egyházközségi világi elnök: Czachesz Gábor,
- pénztáros: Fendt János,
- jegyző: Pisch Éva
- templomgondnok: Stolczenberger Róbert,
továbbá megválasztásra kerültek a különböző munkacsoportok vezetői is.


ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

június 21. - június 28.

1. A plébánia templomban a hétfői szentmise reggel fél 9-kor kezdődik. Ez a kezdési időpont vonatkozik a nyári időszakban minden hétfői szentmisére is.

2. A püspök atya szeretettel várja a kedves híveket szerdán, Keresztelő Szent János születésének ünnepén, a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisére, melynek keretében kerül sor pap– és diakónusszentelésre. Ebben a szentmisében ünneplik a jubiláns paptestvéreket is.

3. Marco testvér beszámolót tart zarándokútjáról Santiago de Compostelába, szerda este 7-kor a Szent Erzsébet iskola tornatermében. Mindenkit szeretettel várunk!!

4. Ebben az évben az Apostoli Szentszék részére az úgynevezett Péterfillér gyűjtést június 28-án tartjuk. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adakozását.


ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

május 14. - június 21.

Az Egyházmegyei Hivatalhoz felterjesztett megújult képviselő testületet a püspök úr jóváhagyta, a testület az első ülését 17-én, szerdán este 7 órakor tartja a közösségi házban. A Testület eskütétele június 21-én vasárnap a 9.30-as szentmise keretében lesz. A megújult egyházközségi képviselő testület tagjai:

A 18 választott tag betűrendes sorrendje: Beck Tibor, Bitter Tibor, Czachesz Gábor, Fendt János, Kaiser Tibor, dr. Lendvai András, Leitner József, Pisch Éva, Rácz László, ifj. Ruff Ferenc, Ruff Miklós, Ruff Péter, Steiner Róbert, Steiner Tamás, Stolczenberger Róbert, Tényi Sándorné, Varró Miklós, Vértesaljai Antal

Az 5 póttag a szavazatok sorrendjében: Mandl Tibor, Grüll Józsefné, ifj. Ruff Miklós, Pisch Józsefné, Geszler Anikó

Akik a testületnek hivatalból tagjai: plébános, kapucinusok képviselője, Somlyai Zsombor kántor, Virág B. Orsolya hittantanár, Kovács Béla iskolaigazgató, Szabó Margit karitászvezető

2. Ferences imaóra lesz a kapucinus kápolnában csütörtökön fél 9-től.

3. A Szent Erzsébet Iskola tanévzáró szentmiséje a plébánia templomban pénteken 5 órától lesz.

4.Szintén pénteken az Ifjúsági Klub, tábortüzes tanévzárót tart este 6 órától szentmisével kezdődően.

5.A Szent Erzsébet Iskola ballagása szombaton 10 órától kezdődik, majd a kapucinus templomban folytatódik.

6. Jövő vasárnap lesz az iskolás gyermekek tanévzáró szentmiséje, ahol hálát adunk az idei tanévért. A mai szentmise végén a kihelyezett dobozokba kell helyezni a mise látogatási naplót, melyek közül ajándékot sorsolunk ki a tanévzáró szentmisén.

7. Majki Szerzetesrendi Napok lesznek püspöki szentmisével, majd kápolna megáldással. A nap során fellép a Csámborgó zenekar, a Forró Cappuccino, színdarab lesz Don Bosco életéről, és Szt. Martin és Mága Zoltán koncert is lesz. Időpontja: június 20, szombat, fél 10-től este 8 óráig.


PÜNKÖSDVASÁRNAP

május 24. - május 31.

1. Egyházmegyei Családi Nap lesz holnap, pünkösdhétfőn a balinkai Tölgyes táborban. A program 10 órakor kezdődik püspöki szentmisével. Mórról a busz 9 órakor indul a Szent Erzsébet iskola elől. Ezen a napon a plébánia templomban csak 8 órakor lesz szentmise.

2. Pünkösdhétfőn a Kapucinus Templomban reggel nem lesz, csak este 6 órakor lesz Szentmise. Előtte fél 6-kor Loretói litániát tartunk.

3. Szintén pünkösdhétfőn református testvéreink ökumenikus együttlétet szerveznek 17 órától, melyre katolikus testvéreket is szeretettel várnak.

4. A Katolikus Nők Körének összejövetele kedden 15 órakor lesz a közösségi házban, az elsőáldozási gyertyákat díszítik.

5. Elsőáldozási próba lesz pénteken 16-17 óráig a Plébániatemplomban, amely előtt és után gyónnak a gyerekek, a szülők a próba alatt tudják elvégezni a szentgyónásukat.

6. A szent Orbán napi szentmisét 29-én, pénteken 18 órakor tartjuk a kecskehegyi kápolnánál.

7. A Kapucinus Templomban 29-én, pénteken este fél 6-tól nem tartunk litániát és az esti 6-os Szentmise sem lesz megtartva. Mindkettő elmarad aznap este.

8. Elsőáldozó kislányok részére koszorúkészítés lesz szombaton 13 órától a közösségi házban, melyhez szülők segítségét is kérjük!

9. Vasárnap Szentháromság vasárnapja, a kapucinus templom búcsúja. Az elsőáldozás pedig a fél 10-es szentmise keretében lesz a Plébániatemplomban. Ezen a napon a 11 órai szentmise elmarad!


HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

május 10. - május 17.

1. A bodajki engesztelő fatimai áhítatra a busz 13-án, szerdán 16.30-kor indul a kapucinus térről.

2. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

3. A Karitasz által szervezett papírgyűjtés szombaton lesz 8-15 óráig a közösségi házzal szembeni garázs-helyiségben. Akinek nehézséget okoz az elszállítás, jelezze a plébánián, az önkéntesek segítenek.

4. Csütörtökön áldozócsütörtök. Az egyházmegyei szentségimádáshoz kapcsolódva itt a plébániatemplomban 18.30-tól szentségimádást tartunk.

5. Celldömölkre a zarándokbuszok vasárnap 8 órakor indulnak a Kapucinus térről. Ott a szentmise 11 órakor kezdődik. Ezért jövő vasárnap nem lesz szentmise a Plébániatemplomban, a kapucinus templomban viszont 11 órakor is tartunk szentmisét.

6. Május 24-én, Pünkösdvasárnap a 9.30-as szentmisén a perbáli Maklári József Kórus vendégszerepel.

7. Pünkösdhétfőn Egyházmegyei Családi Napra várunk mindenkit szeretettel a balinkai Tölgyes-táborba. Ezen a napon a Plébániatemplomban 8 órakor lesz szentmise. Balinkára a busz 9 órakor indul a Szent Erzsébet iskola elől – jelentkezni a plébánián lehet.

8. Az újonnan megválasztandó képviselő testületi jelölt tagok listája kihelyezésre került. A listán kérjük az alkalmasnak ítélt - legfeljebb 24 személy - nevét aláhúzni, és a cédulát május 17-ig a kihelyezett dobozba bedobni.

9. A jubiláns házasok miséjén készült fénykép-albumok a plébánián átvehetők.


április 26.


ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA

április 12. - április 19.

1. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra a busz hétfőn du. 3/4 5-kor indul a Kapucinus térről.

2. Az elsőosztályosok iskolai beíratása a Szent Erzsébet Katolikus Iskolában, 16-17-én csütörtökön és pénteken lesz 8-18 óráig.

3. Virrasztás lesz Magyarországért a kapucinus templomban pénteken, az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

4. A karitász idén tavasszal is szervez papírhulladék gyűjtést. Várható időpont május hónap közepén lesz. Kéri a kedves híveket addig is gyűjtsék a papírt, hogy ezzel is tudjanak segíteni rászoruló családokon.

5. Marco testvér a héten zarándokútra indul Santiago de Compostelába. Pünkösdre tervezi a visszatérését. Imákat kér azért, hogy minden szempontból sikeres legyen az útja.


HÚSVÉTVASÁRNAP

április 5. - április 12.

1. Szentmise a plébánia templomban húsvét hétfőn csal fél 10-kor lesz, a 11 órai szentmise elmarad. A Kapucinus templomban vasárnapi miserend lesz.

2. A karitász kedden tartja összejövetelét a közösségi házban este 5 órakor.

3. Szentségimádás és Rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban csütörtökön 1 6-kor.

4. Ferences imaóra lesz a kapucinus kápolnában, pénteken este fél 9-kor.

5. Elsőáldozási felkészítő lesz a Petőfi iskolás gyerekeknek 11-én szombaton 9 órától a közösségi házban.

6. Prohászka Imaszövetség találkozója lesz a plébánia templomban ugyancsak szombaton délután 3 órától. Szentségimádással, szentmisével és azt követően agapéval.

7. Ifjúsági klub lesz szintén szombaton, a közösségi házban, este 7 órától. Téma: az örök élet, a feltámadás.

8. Betegek szentségének kiszolgáltatása az Isteni Irgalmasság vasárnapján (jövő vasárnap) a 3 8-as és a fél 10-es szentmise keretében lesz.

9. A karitász hálásan köszöni a kedves hívek nagylelkű tartós élelmiszer adományát, a jelentős mennyiségű adományból 60 csomagot készítettek, és szállítottak ki rászoruló családoknak, egyedülállóknak.

10. Köszönjük azoknak a munkáját, akik részt vettek plébánia templomunk takarításában és díszítésében.

11. A gitáros kiskórus szolgál a jövő vasárnapi 11 órai szentmisén.


NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA

Március 22. - Március 29.

1. Ma országos gyűjtés van a Szentföld javára.

2. A szentmise áldása után, személyesen meg fogjuk áldani az édesapákat, Jöjjenek ki az oltár elé.

3. Köszönjük adományaikat a kárpátaljai testvéreink számára. Összesen 385.000 Ft gyűlt össze. Bankszámlán és alapítványokon keresztül továbbra is küldhetünk adományt.

4. Barkacsokor készítésre hívja az asszonyokat Katolikus Nők Köre a közösségi házba hétfőn 14 órára.

5. Kaszap István emlékév megnyitása lesz Székesfehérváron a Prohászka templomban szerdán 17 órától.

6. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz szerdán, a Plébániatemplomban a szokott időben, 8 órakor lesz szentmise, a Kapucinus templomban este 6-kor.

7. A Szent Erzsébet iskola nyílt napot tart szombaton 8-11 óráig, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

8. A 25 éves Bice-bóca egyesület szeretettel hív mindenkit jótékonysági estjükre a Wekerle Szabadidőközpontba szombaton este 6 órai kezdettel!

9. Jövő vasárnap Virágvasárnap, ezen a napon a Plébániatemplomban csak egy szentmise lesz 10 órától! Virágvasárnap délután 3 órától várjuk a családokat keresztútjárásra.

10. Idén meg kell újítanunk az egyházközségi képviselőtestületet. Hátul található jelölő cédula, melyre azok nevét írják rá, akiket alkalmasnak találnak erre a tisztségre! Egy lapra több nevet is írhatnak, de kérjük, vegyék figyelembe a jelölés feltételeit!


NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

Március 15. - Március 22.

1. A mai perselygyűjtést a kárpátaljai testvéreinknek küldjük. Köszönjük a hívek támogatását!

2. Képviselőtestületi gyűlést tartunk hétfőn este 7 órától a közösségi házban.

3. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Béri László Renátó karmelita atya a Plébániatemplomban március 18-19-én (szerda-csütörtök), fél 6-tól, melyre szeretettel hívunk mindenkit! Fél 6-tól gyóntatás, 6 órától szentmise és lelkigyakorlatos szentbeszéd. Bátran jöjjön fiatal és idős is! Ezeken a napokon nem lesz reggeli szentmise!

4. A kapucinus templomban jövő héten az esti szentmisék hétköznap és a pénteki keresztútjárás is elmarad.

5. Szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában szombaton reggel 7 órakor.

6. Édesapák megáldása lesz a jövő vasárnapi szentmisék keretében.

7. Gitáros kiskórus szolgál jövő vasárnap a 11 órai szentmisén.

8. A 25 éves Bice-bóca egyesület szeretettel hív mindenkit jótékonysági estjükre a Wekerle Szabadidőközpontba március 28-án este 6 órai kezdettel!

9. Idén meg kell újítanunk az egyházközségi képviselőtestületet. Hátul található jelölő cédula, melyre azok nevét írják rá, akiket alkalmasnak találnak erre a tisztségre! Egy lapra több nevet is írhatnak, de kérjük, vegyék figyelembe a jelölés feltételeit!

10. Egyházmegyei ministránstalálkozó lesz április 18-án, szombaton Székesfehérváron. Érdeklődni Ruff Ferencnél, és Tamás atyánál lehet. Részletek a plakáton.


NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA

Március 8. - Március 15.

1. Ökumenikus Világimanap lesz a református Szolgáló Szeretet Házában hétfőn este 6 órai kezdettel. Mindenkit szeretettel várnak protestáns testvéreink!

2. A bodajki fatimai engesztelő áhítatra 13-án pénteken a busz fél 5-kor indul a kapucinus térről.

3. Nagyböjtben minden pénteken Keresztutat járunk reggel fél 8-kor a plébánia templomban, este negyed 6-kor a kapucinus templomban.

4. „Adj nekem mély alázatot” címmel ferences imaórára várunk szeretettel mindenkit a kapucinus kápolnába pénteken este fél 9-től.

5. Ifjúsági klubba várunk minden fiatalt szeretettel a közösségi házba szombaton 19 órától!

6. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtést hirdet minden katolikus templomban március 15-én vasárnap a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai testvéreink javára. Kérik a hívek nagylelkű támogatását!

7. Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Béri László Renátó karmelita atya a Plébániatemplomban március 18-19-én (szerda-csütörtök), fél 6-tól, melyre szeretettel hívunk mindenkit! Fél 6-tól gyóntatás, 6 órától szentmise és lelkigyakorlatos szentbeszéd. Bátran jöjjön fiatal és idős is!

8. A 25 éves Bice-bóca egyesület szeretettel hív mindenkit jótékonysági estjükre a Wekerle Szabadidőközpontba március 28-án 18 órai kezdettel!

9. Március 17-től 21-ig nem lesz mise a kapucinus templomban. 21-én, szombaton, este 6-kor már lesz szentmise.


NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

Március 1. - Március 8.

1. Március 2-án, hétfőn az elsőáldozásra készülők szüleinek megbeszélést tartunk fél 5-től a közösségi házban.

2. A karitász kedden 5 órától tartja összejövetelét a közösségi házban.

3. Március 5-e első csütörtök, 5-tól szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után a másnap reggeli szentmiséig.

6. Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Rókus kápolnában.

7. Nagyböjtben minden pénteken keresztútjárás lesz reggel fél 8-kor a plébánia templomban, este negyed 6-kor a kapucinus templomban, melyet a Rózsafüzér Társulat vezet.

8. Miseszándékot a nagy ünnepek kivételével mindkét vasárnapi szentmisére lehet kérni a plébánia templomban is.

9. Mindkét templomban kihelyezésre került a szeretet-kosár, a karitász kéri a tartós élelmiszer adományokat.

10. Megjelent a március havi Hírlevél, 1 példányban elvihető.

11. A Szent Erzsébet Iskola tisztelettel hívja az iskola választás előtt álló szülőket az iskola bemutató óráira. Részletes tájékoztató a faliújságon olvasható.

12. A múlt vasárnapi gyűjtés összegét továbbítottuk a Katolikus iskolák javára. Nagyon szépen köszönjük!


ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

Február 8. - Február 15.

1. A héten Hamvazószerda. Megkezdődik a nagyböjti időszak. Hamvazószerda szigorú böjti nap. A plébániatemplomban 8.15-kor kezdődik a szentmise. Este 6-kor a Kapucinus templomban is lesz szentmise.

2. Pénteken keresztútjárás lesz a kapucinus templomban este negyed 6-kor a Női kör vezetésével.

3. Jövő hétvégén érkezik a missziós csoport Mórra. Péntek este 7 órára várjuk a befogadó családokat a közösségi házba agapéra. Mindenkit szeretettel vár a csoport a szombat esti 6 órai szentmisére és az azt követő szentségimádásra.

4. Szombaton reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában.

5. Jövő vasárnap a 11 órai szentmisén kerül sor a bérmálkozók kiválasztására, a szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

6. 22-én országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára, kérjük a hívek nagylelkű támogatását!

7. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1 %-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, másik 1 %-áról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára, nálunk például a Móri Katolikus Iskola Alapítvány, a Bice-Bóca Egyesület vagy a Mária Rádió Közhasznú Egyesület javára. Nyilatkozatokat hátul találnak.

8. A Mária Rádió önkénteseket keres. Építsük, szépítsük világunkat a média eszközein keresztül is! Jelentkezni a Mária Rádió önkénteseinél, vagy a plébánián lehet. Köszönjük, hogy segítenek!


ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

Február 8. - Február 15.

1. Akik kedden nem részesültek Balázs-áldásban, azok (ma) vasárnap szentmisék végén részesülhetnek az áldásban.

2. Február 13-án, pénteken Bodajkra a Fatimai engesztelő áhítatra a busz fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

3. Szintén pénteken este fél 9 órától Ferences imaóra lesz, „adj nekem tökéletes szeretetet” címmel.

4. Szombaton, február 14-én a Szent Erzsébet iskola szeretettel várja farsangi játszóházba a leendő első osztályosokat 9-11-ig az iskolába.

5. Jövő vasárnap, 15-én tartjuk a jubiláló házaspárok ünnepét a 11 órai szentmisén. Szeretettel hívjuk és várjuk azon házaspárokat, akik az idén ünneplik házasságkötésük évfordulóját. Jelentkezni a plébánián lehet.

6. Február 20-22-e között missziós hétvége lesz Móron. Kérjük azokat a testvéreket, akik szállást tudnak biztosítani a fiatalok részére, jelentkezzenek a sekrestyében vagy a plébánián.

7. Közel három éve dolgozik önkéntes csapatunk, hogy naponta megszólalhasson Móron és környékén a Mária Rádió. Ez idő alatt folyamatosan kértük az Önök segítségét, melyet most megismételnénk: szükségünk lenne alapfokú számítógépes ismeretekkel rendelkező technikusra, műsorkészítőre, szerkesztőre valamint a havonta megjelenő magazinunk célba juttatásához munkatársra. Kérjük a kedves hallgatókat, hogy lehetőségük szerint kapcsolódjanak be munkánkba, mert a továbbiakban nem tudjuk a jelenlegi formában biztosítani a helyi műsorszolgáltatást.

8. Az adóbevallás kapcsán a személyi jövedelemadó 1 %-áról lehet rendelkezni a Katolikus Egyház javára, másik 1 %-áról egy közhasznú szervezet vagy alapítvány javára, nálunk például a Móri Katolikus Iskola Alapítvány, a Bice-Bóca Egyesület vagy a Mária Rádió Közhasznú Egyesület javára. Nyilatkozatokat hátul találnak.


ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

Február 1. - Február 8.

1. Február 2. hétfő, Urunk Bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepe, egyben imanap a szerzetesi hivatásokért. Gyertyaszentelés a plébánia templomban a fél 9-es szentmisén lesz. Ezen a napon este 6 órakor lesz szentmise a kapucinus templomban is, ahol a szerzetesekért és szerzetesi hivatásokért imádkozunk, illetve gyertyaszentelés is lesz.

2. Február 3. kedd, Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja, a szentmisék végén Balázs-áldás lesz, aki az áldásban ezen a napon nem részesült a következő vasárnapi szentmisék végén részesülhet abban.

3. A karitász kedden du. 5 órakor tartja összejövetelét a közösségi házban.

4. A héten lesz első csütörtök és első péntek, a betegeket a szokott módon látogatjuk. Csütörtökön az esti szentmise előtt szentségimádás és Rózsafüzér titokcsere lesz a kapucinus templomban.

5. Pénteken virrasztás lesz Magyarországért az esti szentmise után, a másnap reggeli szentmiséig a Kapucinus templomban.

6. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ra lehet jelentkezni, részletek a faliújságon olvashatók. Jelentkezési határidő: február 10.

7. Ebben az évben február 15-én tartjuk a jubiláló házaspárok szentmiséjét. Szeretettel hívjuk és várjuk azon házaspárokat, akik az idén ünneplik házasságkötésük évfordulóját. Jelentkezni a plébánián lehet.

8. Közel három éve dolgozik önkéntes csapatunk, hogy naponta megszólalhasson Móron és környékén a Mária Rádió. Ez idő alatt folyamatosan kértük az Önök segítségét, melyet most megismételnénk: szükségünk lenne alapfokú számítógépes ismeretekkel rendelkező technikusra, műsorkészítőre, szerkesztőre valamint a havonta megjelenő magazinunk célba juttatásához munkatársra. Kérjük a kedves hallgatókat, hogy lehetőségük szerint kapcsolódjanak be munkánkba, mert a továbbiakban (februártól) nem tudjuk a jelenlegi formában biztosítani a helyi műsorszolgáltatást.

9. Bérmálkozós fiatalok lelkes csoportja érkezik Mórra, hogy fiataljainkkal megismerkedhessenek, és hogy közösen dicsőíthessék Jézust. Február 20-tól 22-éig, péntektől vasárnapig lesznek a vendégeink. A körülbelül 30 tizenhét és húsz év közti fiatal hívek házainál szállna meg. Kérjük, hogy fogadjanak be közülük kettőt-kettőt erre a hétvégére. A nap nagy részét közös programok teszik majd ki, nem kell nekik külön programot szervezni. Jelentkezni a sekrestyében lehet.


ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP

Január 25. - Február 1.

1. Ma befejeződik az ökumenikus imanyolcad, a mai utolsó alkalom nem a plébánia templomban lesz, hanem a Szent Erzsébet Katolikus Iskola tornatermében este 18 órai kezdettel. A szeretetvendégséghez a süteményt fél 5 órától lehet hozni az iskola tornatermébe. Keddtől az esti szentmisék újra 6-kor kezdődnek a Kapucinus templomban.

2. Szerdán, 28-án este fél 7-kor a gazdasági bizottság tartja összejövetelét a plébánián.

3. Szombaton este 7 órakor Ifjúsági klub lesz a közösségi házban.

4. Jövő vasárnap, február 1-én a 11 órai szentmisén a gitáros kiskórus szolgál.

5. Akik szeretnének házmegáldást kérni, szándékukat személyesen jelezzék az atyáknak.

6. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ra lehet jelentkezni, részletek a faliújságon olvashatók. Jelentkezési határidő: február 10.

7. Február 2. hétfő, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, egyben imanap a szerzetesi hivatásokért. Ezen a napon lesz 6 órakor esti szentmise a kapucinus templomban, ahol a szerzetesekért és szerzetesi hivatásokért imádkozunk.

8. Ebben az évben február 15-én tartjuk a jubiláló házaspárok szentmiséjét. Szeretettel hívjuk és várjuk azon házaspárokat, akik az idén ünneplik házasságkötésük évfordulóját. Jelentkezni a plébánián lehet.

9. Közel három éve dolgozik önkéntes csapatunk azért, hogy naponta megszólalhasson Móron és környékén a Mária Rádió. Ez idő alatt folyamatosan kértük az Önök segítségét, melyet most megismételnénk: szükségünk lenne alapfokú számítógépes ismeretekkel rendelkező technikusra, műsorkészítőre, szerkesztőre valamint havonta megjelenő Magazinunk célba juttatásához promóciós munkatársra. Kérjük a kedves hallgatókat, hogy lehetőségük szerint kapcsolódjanak be munkánkba, mert februártól nem tudjuk a jelenlegi formában biztosítani a helyi műsorszolgáltatást.


ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

Január 18. - Január 25.


URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

Január 11. - Január 18.

1. Hétfőn, 12-én este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban.

2. Kedden, 13-án a bodajki fatimai engesztelő áhítatra a busz délután fél 5-kor indul a Kapucinus térről.

3. Szintén kedden délután 5 órakor tartja összejövetelét a Karitasz a közösségi házban.

4. Pénteken, 16-án ferences imaest lesz fél 9-től a Kapucinus templomban, a téma: „Adj nekem biztos reményt”

5. Szombaton 17-én reggel 7 órakor szentmise lesz a Szent Vendel kápolnában.

6. Azokat a gyerekeket, akik az idei évben lesznek elsőáldozók, elsőáldozási felkészítésre várjuk szombaton fél 9-től a közösségi házba.

7. Ugyancsak szombaton este 7 órától várjuk a fiatalokat ifjúsági teaestre a közösségi házba.

8. Jövő vasárnaptól kezdődik az ökumenikus imanyolcad. Idén mi katolikusok leszünk a házigazdák, így az első istentisztelet vasárnap este 6 órakor a Plébániatemplomban lesz. Az imahét alatt a Kapucinus templomban az esti misék egy órával korábban, 5 órakor kezdődnek, vasárnap is.

9. Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó házmegáldást lehet kérni, kérjük szándékukat személyesen jelezzék az atyáknak.

10. Megjelent a január havi hírlevél, a mise után egy példányban családonként elvihető.

11. Egyházmegyei Ki Mit Tud-ra lehet jelentkezni, részletek a faliújságon olvashatók, jelentkezési határidő: február 10.


KARÁCSONY 2. VASÁRNAPJA

Január 4. - Január 11.


1. Január 5-én, hétfőn a Katolikus Nők Köre este 5 órakor tartja összejövetelét a közösségi házban.

2. Január 6. kedd, Vízkereszt, Urunk megjelenésének ünnepe (parancsolt ünnep). A plébánia templomban fél 10-kor lesz szentmise, 11 órai szentmise nem lesz. A kapucinus templomban reggel 3 8-kor és este 6 órakor lesz szentmise. A parancsolt ünnepre való tekintettel hétfőn is, este 6 órai kezdettel, előesti szentmise lesz a kapucinus templomban.

3. Január 8-a első csütörtök, az esti szentmise előtt szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz. Leopoldo testvér csütörtökön és pénteken meglátogatja a betegeket.

4. Január 10-én, szombaton a Katolikus Nők Köre jótékonysági bált rendez a Művelődési Házban este 7 órai kezdettel. A belépődíj 1500.-Ft/fő. A jegyek Jakab Gyulánénál a Szikvíz üzemben vásárolhatóak meg. Mindenkit szeretettel várnak a bálba. A Bál bevételét a kálvária temetőben újonnan épült ravatalozóhoz tartozó lélekharangra fordítják.

5. Testületi ülést tartunk január 12-én, hétfőn este 19 órától a Közösségi Házban.

6. Pénteken elvittük karácsony örömhírét elsőpéntekes betegeinknek, akik nagy szeretettel fogadtak minket. Köszönjük azoknak, akik jöttek. Reméljük jövőre még többen leszünk!

7. Jegyespárok jelentkezését várjuk, akik 2015-ben szeretnének megesküdni. Kérjük, bátorítsák a fiatalokat, hogy kérjék Isten áldását házasságukra. Ugyanígy várjuk, hogy szülők gyermekeik keresztelésére jelentkezzenek. Ezt is híreszteljék családjuk, ismerőseik körében!


Itt olvashatók a 2010-14-es hirdetések.
Itt olvashatók a 2010-13-as hirdetések.
Itt olvashatók a 2009-es hirdetések.
Itt olvashatók a 2008-as hirdetések.
Itt olvashatók a 2006-os hirdetések.
Itt olvashatók a 2005-ös hirdetések.