A Móri Katolikus Plébánia HonlapjaSzent Pio tanítása az elmélkedésről nyolc pontban:

1. a téma előkészítése
2. elhelyezkedni Isten jelenlétében
3. a jó elmélkedés kegyelmének kérése Istentől
4. az igazi és valódi elmélkedés, amely a meghatározott misztérium elmélyítésében áll
5. az elmélkedésből megszülető jó elhatározások meghozatala
6. a könyörgések, fohászok, kérések
7. az elmélkedés felajánlása Istennek
8. lelkiismeret vizsgálat az elmélkedés milyenségéről

Időtartam: 30 perc


HÍRDETÉS

1. A Prohászka Imaszövetség közös imára hívja a testvéreket a közösségi házba 11-én, hétfőn 16 órára. Tovább a hirdetésekre.


Hirdetjük a testvéreknek, hogy áldozni nyelvre, illetve kézre lehet. Ha kézbe szeretnénk áldozni, már ezt jelezve járuljunk az áldoztató elé: azaz jobb kezünket a bal alá téve, trónust készítsünk. Ne nyújtsuk ki a tenyerünket, mert kinyújtott tenyérnél nagyobb a veszélye, hogy a szentostya a földre essen. A „Krisztus teste” szavakra „Ámen”-nel felelünk, ami nagyon fontos hitvallásunk, és része a szentáldozásnak, ezért ne felejtsük el mondani! Aki nyelvre szeretne áldozni, ezután nyújtja ki kissé nyelvét, hogy az áldoztató rá tudja helyezni az Eukarisztiát. Aki pedig kézbe áldozik, amint kezébe kapta az Eukarisztiát, jobb kezével tisztelettel magához veszi azt, amíg az áldoztató előtt áll, és csak ezután megy vissza a helyére. Nem szabad tehát sem odébb állva, vagy a helyünkre menve magunkhoz venni az Eukarisztiát! Köszönjük!


Ide kattintva lehet hallgatni a szetnmiséket élőben az alábbi kezdési időpontokban:

Hétfő8.30
Kedd-Péntek8.00
Szombat18.00
Vasárnap9.30 és 11.00


Biblia kurzus Sergio atyával

Aki szeretne többet tudni a Szentírásról, egy kedves bibliatanár segítségével megismerkedni a Biblia világával és Isten igéjével, szeretettel várjuk a közösségi házba, két hetente, vasárnapokon 19.00-tól.


A korábbi videókat meg lehet nézni a bal oldali menüpontoknál, a "Videótár"-ban.


Mór, Fejér megye északi részén, a Bakony és a Vértes között elterülő kisváros. Két fő jellegzetessége a szőlő- és bortermelés, a másik a jelentős német kisebbség (jelenleg kb 40%). A városról sok mindent meg lehet tudni a különböző honlapokon, pl a város saját oldalán vagy ezen a turisztikai honlapon .
A város történetével bővebben Dr. Erdős Ferenc Mór története című könyvéből lehet megismerkedni - Kornétás kiadó 2002.

Megközelíthetőség

A várost közúton legkönnyebb Székesfehérvár vagy Győr felől a 81-es számú főúton megközelíteni, vagy az ezzel párhuzamosan haladó vasúton Komárom vagy Székesfehérvár felől. Budapestről legjobb az M7-en Fehérvárra utazni, onnan pedig a 81-en Mórra.


Nagyobb térképre váltás


A plébánia épülete:


Nagyobb térképre váltás

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola:

Utolsó frissítés: