ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

(január 14.)

Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan szép hagyomány a házszentelés, ezt január hónapban, de akár egész évben kérhetjük.

A Betlehem kiállításra készült alkotások megtekinthetők a Kapucinus templomban február 2-ig.

Igeliturgia lesz a Vendel kápolnában január 20-án 8 órakor.

Gitáros szentmise lesz a 412 zenekar szolgálatával a Kapucinus templomban január 20-án este 6 órakor.

„Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat.” – ökumenikus imahét lesz evangélikus testvéreinknél január 22. és 27-e között. este 6 órától.

Az esti szentmisék a Kapucinus templomban az ökumenikus imahét ideje alatt 17 órakor kezdődnek.

Azok a jegyespárok, akik 2024-ben szeretnének egyházi házasságot kötni, szándékukat jelezzék a Plébánián. Ha tudunk a környezetünkben házasodni készülő párokról, bátorítsuk őket, hogy jelentkezzenek időben!

SEGÍTSÉG A SZENTMISÉRE JUTÁSHOZ: Már közel egy éve, hogy ketten, nagylelkűen segítenek autójukkal elhozni és hazavinni a 11-es miséről az idősebbeket. Azonban szükség volna még autós segítőre, mert újabb testvérek kérték szállításukat. Várjuk azok jelentkezését, akik vállalják, hogy autóval elhozzák a környékükön lakó időseket; jelenleg a Cserhát, a Kodály és a Kinizsi utcában lakók szállítására kérünk segítséget, vasárnaponként a 11-es szentmisére. A jelentkezést névvel, lakcímmel, telefonszámmal kérjük leadni a sekrestyékben, vagy a Szent Erzsébet Katolikus Karitasz facebook oldalán, üzenetben.

Folyamatosan hirdetjük, hogy keresünk olyan testvéreket, akik a Plébániatemplomban a szerdai szentségimádásba, reggel 8-tól este 7-ig egy-egy órára ügyeletet vállalva becsatlakoznának. Fontos lenne, hogy legyenek még jelentkezők, hogy jobban be lehessen osztani, hogy adott héten ki megy, így nem lenne akkora teher egy embernek. Sok az idős szolgálatot vállaló, akik, már több éve szolgálnak, minden héten és a téli időjárás is megnehezíti a templomba jutásukat. Feliratkozni lehet a Plébániairodában, vagy e-mailen és a FB oldalunkon.

Gondolkodtál már azon, vajon hogyan készülünk a gitáros misékre? Ha igen, és érdekel a válasz, gyere el nyílt próbánkra! Egy könnyed délutánra szeretnénk elhívni, ahol együtt zenélünk, gyakorlunk, és másnap a 11 órai szentmisén közösen szolgálunk. Időpont: január 27. (szombat), 15 óra, Szent Imre Közösségi Ház. Várunk, ha énekelsz vagy zenélsz! Plakáton több információ is elérhető, illetve egy QR kód, melyen kérünk, regisztrálj, segítve az előkészületet! Várunk! Szeretettel: 412 csapat