ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP

Szent István, Magyarország fővédőszentje Fü.

(augusztus 20.)

Hálát adunk a Jóistennek és a Boldogságos Szűz Máriának, hogy Móron 11 éve sugároz, és működik a Mária Rádió. Idén július 13-án a budapesti vezetőség döntése értelmében a vidéki stúdiókat összevonták, így saját  helyi adás már nem hallható, de a sugárzás nem szűnik meg Mórról. Köszönetet kell mondanunk az alapító tagoknak – akik áldozatos munkája, odaadása, rengeteg idő ráfordítása nélkül nem indulhatott volna el Mária Rádió itt Móron – létrehozták a stúdiót és a napi 4 órás műsorral vidéken az elsők között szólalt meg, mely a móri közélet szerves részévé vált:   – Száraz László plébánosnak, Nédó Géza főszerkesztőnek, Rácz Lászlónak, Ruff Péternek, Virág Péternek, Furtenbacher Annának, Trosztmir Annának, Szabó Margitnak. Köszönet a számtalan később csatlakozó önkéntesnek, és különös hála Grüll Erzsébetnek, aki az első hónaptól a mai napig volt önkéntes munkatárs, és az utolsó 5 évben szinte teljesen egyedül készítette a móri híreket, beszámolókat, műsorokat. Hálával tartozunk mindnyájatoknak, a Jóisten fizesse meg amit Istenért, az helyi közösségért, Mórért tettetek!

Gyászmise lesz a Plébániatemplomban augusztus 21-én, hétfőn este 6 órakor Szász Dániel testvérünk üdvösségéért, melyen családja is részt vesz. Szeretettel várunk mindenkit, különösen azokat, akik Daniért imádkoztak.

Nyárbúcsúztató gyalogtúrára hívjuk a vállalkozó kedvű testvéreket, korra való tekintet nélkül. A gyalogos túrázás, az erdő csendje alkalmat ad a megszokott pörgésből való lelassulásra, testi-lelki felfrissülésre, családi ill. közösségi együttlétre, vagy akár egyéni kikapcsolódásra. A túra –kedvező időjárás esetén- augusztus 26-án, reggel 8-kor indul, a móri Vendel-kápolnától, egy közös imádsággal, a vértesi túraútvonalat követve, a csókakői várig. Hazautazás egyénileg, a csókakői templomtól 15:47-kor induló busszal, vagy gyalogosan. Információ: Ruff Ferenc, 20/342-3460.