ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP

(október 1.)

A Teremtés Hetét Móron október 1. és 7. között ünnepeljük. A héthez

kapcsolódó imák és elmélkedések elérhetőek a teremtesunnepe.hu weboldalon és a plébánia weboldalán is. A Teremtés Hete kapcsán megrendezett kirándulás október 7-én, szombaton lesz. Helyszíne a Gaja -völgyi Tájcentrum. A kiránduló útvonalon imaösvény lesz kialakítva, mely egyénileg vagy családosan, csoportosan, szabadon bejárható. Indulás 10 és 11 óra között a tájcentrum balinka felőli bejáratától. Az ösvény végén közös beszélgetésre, játékra, batyus ebédre lesz lehetőség. A nap és a teremtésvédelmi hét befejezéseképpen szentmise lesz a Kapucinus templomban este 6 órakor.

Nem lesz szentmise a Plébániatemplomban október 2-án hétfőn, de lesz a Kapucinus templomban.

Assisi Szent Ferenc ünnepére három estés lelkigyakorlat lesz a Kapucinus templomban október 2-3-4-én, 18 órakor, Burbela Gergely verbita atya lelki vezetésével.

Októberi rózsafüzér imádkozás lesz a Rókus kápolnában október 2-tól kezdve minden nap este 5 órakor, a Kapucinus templomban október 6-tól, vasárnap és hétfő kivételével, 17.25-től.

A héten első csütörtök és -péntek! Vezetett szentségimádás lesz, a Teremtés hetére hangolva, utána Rózsafüzér titokcsere, első csütörtökön 17 órától. Virrasztás lesz Magyarországért, első pénteken az esti szentmise utántól a szombat reggeli szentmiséig, a Kapucinus templom Szent Lipót kápolnájában.

Zárva lesz a plébániairoda október 6-án pénteken.

A 40 nap az Életért szervezésében imaalkalmak lesznek Székesfehérváron a Szent György Kórháznál szeptember 27. és november 5. között. Részletek a plakáton.

Várjuk azok jelentkezését a plébánián, vagy Tomi atyánál, akik szeretnének megismerkedni a katolikus hittel, vagy keresztelkedni, elsőáldozni, bérmálkozni. Kérjük a testvéreket, hogy szólítsák meg azokat a rokonaikat, ismerőseiket, munkatársaikat, akik nyitottságot mutatnak a hitre. Legyünk apostolok, hiszen a bérmálásban erre kaptunk kegyelmet és küldetést!

A Szőlőszem kiskórus szeretettel várja az új tagokat a szentmise gitáros -énekes szolgálatára. Minden héten szerdán próbálnak a Szent Imre közösségi Házban 17.00-18.30-ig és havonta gitáros misén énekelnek a kistemplom családi miséjén. Ha szeretnél csatlakozni énekelni, zenélni keresd Tényi Helgát, vagy írj közösségi oldalukra: Helga elérhetősége: foltoskecske@gmail.com; https://www.facebook.com/szoloszemkiskorus