Szűz Mária, magyarok Főpátrónája Főünnepe

(október 8.)

Októberi rózsafüzér imádkozás lesz a Rókus kápolnában október 2-tól kezdve minden nap este 5 órakor, a Kapucinus templomban október 6-tól, vasárnap és hétfő kivételével, 17.25-től.

Még egy hétig várjuk azok jelentkezését a plébánián, vagy Tomi atyánál, akik szeretnének megismerkedni a katolikus hittel, vagy keresztelkedni, elsőáldozni, bérmálkozni. Kérjük a testvéreket, hogy szólítsák meg azokat a rokonaikat, ismerőseiket, munkatársaikat, akik nyitottságot mutatnak a hitre. Legyünk apostolok, hiszen a bérmálásban erre kaptunk kegyelmet és küldetést!

A Rózsafüzér Társulat a békéért imádkozik a Plébániatemplomban október 9-én 17 órakor. A közös imára mindenkit szeretettel hívunk.

Kötetlen beszélgetésre hívja Tomi atya a hittanra járó gyerekek szüleit a Közösségi Házban október 9-én hétfőn este 7-8 óráig.

Az alsószentiváni zarándoklatra az autóbusz a Kapucinus térről október 13-án, fél 7 órakor indul.

A bodajki fatimai áhítatra a busz a Kapucinus térről október 13-án, pénteken fél ötkor indul.

A Szőlőszem kiskórus szeretettel várja az új tagokat a szentmise gitáros -énekes szolgálatára. Minden héten szerdán próbálnak a Szent Imre közösségi Házban 17.00-18.30-ig és havonta gitáros misén énekelnek a kistemplom családi miséjén. Ha szeretnél csatlakozni énekelni, zenélni keresd Tényi Helgát, vagy írj közösségi oldalukra: Helga elérhetősége: foltoskecske@gmail.com; https://www.facebook.com/szoloszemkiskorus

800 éves a betlehem, hiszen Szent Ferenc 1223-ban állította fel az első betlehemet. Ebből az alkalomból kiállítást szeretne rendezni a ferences közösség a családok alkotásaiból a Kapucinus templomban. Részletek a plakáton.